Plannen om te wijzigen

Silver weet het beter!

Vertalen - Translate - UbersetzenVanaf nu staat eronder aan elke pagina een vertaalknop van Google opdat mijn buitenlandse vrienden de website www.msSilver-Lining.nl gemakkelijker kunnen lezen! Gemakkelijker kunnen we het niet maken, leuker wel degelijk! Silver weet het wel… 🙂
Translation available at the bottem of every page. Ubersetzung ist möglich, bitte guck mal unter jeden seite. Viel spaß!

Het wordt gezellig!

Nou is iedereen even gezellig bezig! Zo zie ik het graag. Eerst een avond voor de ligplaatshouders en daarna zie je iedereen er weer zin in krijgen en opeens haast maken met de bootjes vaarklaar maken. Er volgen praatjes op de steigers en hier en daar wordt een helpende hand toegestoken. Uiteraard speelde het lekkere lenteweer ook een rol. Wat mij betreft mag het nog beter worden en dan vanaf oktober weer dit klimaat. Dat lijkt me wel wat.

Vaarklaar maken

Ook ik wil weer dobberen en nieuwe avonturen beleven. Mijn nieuwe tent staat al weer overeind en voelt goed aan. Er zullen wellicht nog wel wat aanpassingen nodig zijn maar dat verzamelen we wel tijdens de nieuwe tripjes. Binnen worden wat houtdelen kaal en die krijgen een nieuwe lakbeurt zodat alles er goed uit ziet. Je weet immers maar nooit wie er onverwacht op je af komt nietwaar. De davits zijn verdwenen, dat knapt lekker op daarachter. Mr. Volvo is al gespoeld en wilde ook meteen weg na de eerste energie-prikkel. Ik kon nog maar net in de trossen blijven hangen. Straks als we op pad zijn met de bemanning kan Mr. Volvo zijn lol weer op want een trip van zo’n 2500 km doe je niet zomaar. Althans dat zijn de huidige plannen en die zullen wel aangepast worden.

Liggeldverhoging 25%?

Ik ben maar een boot, maar ik ben niet op mijn achtersteven gevallen. De kranten staan vol met graai-berichten en ik kan me niet geheel…. Wat is er aan de hand, lijkt het. De gemeente heeft een idee om de prijs van de liggelden in mijn haven op het commerciële niveau te brengen. Dat zou betekenen dat de prijzen met circa 25% verhoogd worden. Als dit klopt dan is dat raar. Welke instantie kan zomaar een verhoging van 25% doorzetten? Bovendien wordt de haven niet commercieel gedreven. Dan zou je ook een vaste en betaalde havenmeester hebben en zouden de ligplaatshouders ook geen klusjes hoeven uit te voeren. Daar ga ik wel even tegen protesteren! Maar laten we niet op de zaken vooruitlopen en even navragen wat nu echt de feiten zijn.

Overige informatie

Langzaamaan zal dit blog inhoudelijk gaan veranderen. Dit omdat we dan het winterseizoen hebben afgesloten en het tripseizoen geopend wordt. Ik zit nu al druk in de voorbereidingen voor ons eerste tripje met de reserve-bemanning met Koningsdag. Daarna zijn we nog even terug en gaan dan op pad tot half augustus. Gedurende die periode zal dit blog gevuld worden met onze reiservaringen door Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Luxemburg. Ook de verschijning van deze avonturen zal wat aangepast worden maar dat merken jullie wel. Onze site zal als de Wi-Fi verbinding dat toestaat de laatste berichten tonen en wellicht ook andere pagina’s wat laten veranderen. Binnenkort zullen in ieder geval mijn plannen daar te lezen zijn.

Wil je op de hoogte blijven van mijn avonturen dan kun je een e-mail ontvangen als ik weer wat publiceer. Zie hiervoor de pagina Berichten op mijn website.