In april doet Sturdy Silver wat hij wil!

Velen van jullie hebben de plannen al in kannen en kruiken. Dat hadden wij ook, maar die liggen inmiddels in het papiermandje. Dit jaar blijven we met de Sturdy Silver Lining in de buurt. We gaan iets verder als Roskam en de BOL maar dan zitten we toch al aardig op de helft. Ook gaan we voor anker voor het natuurgebied ‘de Oosterdel’ om even van de rust genieten. En als de weergoden ons dit jaar wel goedgezind zijn gaan we misschien wel de convenanthavens bezoeken. Leuk tripje en kost de helft, ook voor jou!

Natuurlijk, we zijn nog bezig met het onderhoud en er mag nog wat textiel in de mast. De tent komt er straks weer op te staan en indien het de moeite waard is sturen we weer een video naar Watersport-TV. Ondertussen ook weer eens opruimen, gordijntjes ophangen, bed in orde maken, naamplaten aanbrengen, kortom een reeks aan kleine klussen die we tijdens het havenmeesterschap in Broekhorn wel even kunnen doen. Wellicht ook meteen even de wifi, ais en marifoon checken en controleren of PC-Navigo en de rest van de digitale zaken er ook weer zin in heeft.

En als het echt mooi weer wordt kunnen we ook nog wat schilderen, als dat niet fijn is… 🙂

Ondertussen hebben we nog enkele watersportartikelen te koop staan. Niet zo gek lang meer dus als er wat tussen zit voor je moet je even in actie komen! Zit er niets tussen dat je kunt gebruiken dan is onderstaande optie misschien wel een goeie!

HELAAS JE KANS IS VOORBIJ, VAN DATGENE WAT WE NOG OVER HEBBEN VINDEN WE EEN PASSENDE OPLOSSING! AAR JE KUNT HET ALSNOG PROBEREREN DOOR EEN BERICHT TE STUREN.

Uit het nieuws

Nieuw leven

Het is lente en het wordt rokjesweer! Kijk daar wordt je als schipper heel blij van. Ware het niet dat er nog even wat klusjes gedaan mogen worden zoals maaien. Nee, dit keer geen gras maar waterplanten. En nee, ook niet uit je aquarium maar uit het IJsselmeer, Markermeer, Randmeren en zo nog een aantal plekken. Het maaien is gestart maar is nog niet klaar. Op verschillende plekken liggen boeien die de vaarweg aangeven, zo lang je daar blijft dan moet het lukken. Zo heeft het Watersportverbond een regioaanpak gekozen en Hoorn zal ook helpen om de jachthavens toegankelijk te houden.

Varen doe je samen

Mocht je in Overijssel gaanvaren dan is het goed om te weten dat de sluizen Delden en Hengelo in het Twentekanaal vertragingen kunnen opleveren. Meer informatie tref je op de site van Varen doe je samen

Nog een paar onderhouds tips. Niet voor jou natuurlijk want jij bent al klaar met je onderhoud. Maar wellicht dat je je buurman die naast je ligt wel een handje kunt helpen? Een tip is nooit weg nietwaar!

Van de KNRM Enkhuizen kwam deze waarschuwing

Langs de Houtribdijk, dat is de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad, worden veel werkzaamheden uitgevoerd. De oude boeien zijn verdwenen en voorzien van nieuwe. Zowel aan de noord- als de zuidkant worden dijkversterkingen aangelegd en dat is wel fijn want dan slapen we met droge voetjes in ons bedje. Wellicht moet je even naar beneden ‘scrollen’ op de pagina van de KNRM.