Silver Lining

Als ik als Silver, de geluiden uit Düsseldorf goed beluister zijn de bootjes verkopers minder enthousiast dan andere jaren. De bekende ABX index (Algemene Boten Index) is hevig aan het protesteren. Om de potentiele klant over te halen om hun boot vooral aan te schaffen worden naast de normale beurskortingen vaak nog extra voordelen noodgedwongen aangeboden. Er moet hard gewerkt worden want er zijn elk jaar weer mooiere en betere schuiten te koop.

Ook het energievraagstuk is uiteraard aanwezig. Varen met een elektramotor kan wel maar heeft ook nadelen. Milieuvriendelijker is het niet al wil men dat niet erkennen. Immers de accu’s, motor enz. moeten een keer gemaakt worden (veelal worden de grondstoffen onder erbarmelijke toestanden uit de Chinese bodem gepeuterd) en de nodige energie moet ergens gemaakt worden. Maar aan alles komt een eind en dan moet het ook weer opgeruimd worden. Bovendien is de actieradius nog aan de krappe kant. Wel een voordeel is de stilte.

Ontploffing Halle Drei

Er schijnt ook een knalduikcomputer te zijn. Men spreekt over 12 gewonden in hal 3 bij een stand met duikcomputers. En dat is natuurlijk niet leuk. Een van de batterijen heeft daar met luide knal de aandacht gevraagd. Zou je toch niet aan boord willen meemaken. Kan dat trouwens ook met de batterijen van je elektromotor aan boord kunnen gebeuren?

Motorboot artikel van Silver

Jazeker, wederom heeft Silver een artikel geschreven voor het mooie maandblad Motorboot. In het februarinummer tref je dit geweldige artikel onder de titel Zomers vertier in de ‘Noordkop’. Ofwel samen met de reservebemanning een rondje door Noord Holland Noord! Behalve ons artikel staan er uiteraard nog veel meer leuke dingen in! Kopen dus dat februarinummer van Motorboot! Of wellicht nog beter… gewoon abonnee worden.

Boot Holland

Oké, Düsseldorf is klaar en alles kan worden opgeruimd. Op naar Leeuwarden waar Boot Holland klaar staat om het stokje over te nemen. Kleiner en knusser maar ook gezelliger vinden wij. En in een uurtje zijn we vanuit Hoorn nh in Leeuwarden. Wij gaan op maandagmiddag en de kaartjes? Die koop ik gewoon via Motorboot met korting!

Tijdens de beurs gaan we handjes schudden bij de bekende mensen en een bakkie doen hier en daar. Even langs Datema, Yachtcontrol en uiteraard Motorboot en nog enkele stands. Meestal zien we wel meer bekenden en zo zie je maar weer dat het wereldje klein is. Ook hebben een scherpe radar op nieuwe dingen die ons wat lijken. Wel lopen we Watersport-TV mis en dat is dan weer jammer.

Website hits

Nou valt mijn oogje aan bakboord toevallig op een kleine mededeling. Silver schijnt al meer dan 20.000 hits te hebben gescoord, dat is best wel aardig voor een amateur. Gefeliciteerd Silver met deze mijlpaal!

Watersport-TV

Via Watersport-TV kwam ik dit goede nieuws tegen. Samen met de vaar-app van RWS lijkt dit wel wat te gaan worden. Meer informatie tref je aan op de site van Watersport-TV