Aftellen begonnen!

Nog even aftellen… Het kriebelt al enige dagen en het gaat maar niet over. Zondag 4 mei gaat het dan toch gebeuren. Kan helaas niet eerder omdat op 3 mei het vaarseizoen door Dhr. Bruynzeel geopend wordt. Tja eerder mag je niet weg hè.

 

 
We zijn er (bijna) klaar voor. 
Compleet met flyers van Linssen en de Linssen caps en speelkaarten.
Joop Datema rent nog steeds voor de laatste kaart van de Elbe maar dat gaat waarschijnlijk niet meer lukken. Deze kaart van Tourenatlas is vertraagd vanwege het hoge water van vorig jaar waardoor er geen betrouwbare metingen verricht konden worden en ik denk dat nu de drukker een probleem heeft. We gaan dat redden… Met een beetje mazzel hebben we vrijdag of zaterdag wel de gastenvlag van Tsjechië.

Anders moeten we er zelf één in elkaar flansen van bijvoorbeeld verknipte draagtasjes.

Zaterdag wordt dan het vaarseizoen geopend met een lekker hapje en een borrel en niet te vergeten de geweldige speech van onze voorzitter Erik.
 
Dan zondag, als we wakker worden, nemen we eerst koffie en dan starten we Dhr Volvo en mag deze zijn best gaan doen de komende tijd.
Plan is dan om eerst richting Meppel en Ter Apel te gaan en wellicht nog via Hattem voor een check van Yachtcontrol op de dieptemeter. Maar wellicht kunnen we dat ook met Teamviewer aftikken. 
Bij Ter Apel wippen we Duitsland in op weg naar het Dortmund Eems kanaal en het Mittellandkanaal. Ergens half mei komen we dan bij Kassel. Daarna zien we wel verder.
 
Afgelopen zaterdag contact gehad met onze vrienden in CZ en meteen een boodschappenlijstje gekregen. Kaas, drop, bloembollen en pindakaas. Valt ons mee dat er geen stroopwafels bij staan. Maar goed dat hebben we vandaag gehaald bij een goede kaasboer en supermarkt en verdwijnt enige tijd in het ruim. Bij binnenkomst in CZ treffen we het 40 km lange Reuzengebergte met prachtige natuurgebieden en aan stuurboord het Ertsgebergte van ca 150 km lang. Bijgaande Youtube films, die we gekregen hebben van hun geven een idee van de omgeving waarlangs wij Tsjechië binnenkomen. Dat ziet er goed uit in ieder geval.
 
Deze week staat in het licht van afscheid nemen van familie en vrienden en de laatste boodschappen inslaan en opbergen. En dus gaan we langs de 2 moedertjes die al redelijke leeftijd bereikt hebben en andere lieve mensen. En zo hoort dat!
Vrijdag nog even wat rommelen, zal best een beetje raar aanvoelen maar we GAAAAAAAAN!
Voor het volgen van ons hebben jullie ondertussen de adressen wel ontvangen. Leuk is als jullie ook wat terug tikken. Love u4it.
 
We Gaan! We gaan proberen jullie op de hoogte te houden. En lukt dat even niet  dan komt dat echt op een later moment.