Foto door de sluiswachter genomen

Alweer 4 weken thuis

We zijn nu 4 weken thuis en het is net alsof we niet zijn weggeweest. Ware het niet dat onze agenda’s na 2 dagen weer vol stonden met zaken die aandacht verdienen. Verder is het weer vooral veel van hetzelfde als onderweg. een ding is toch anders, voor je het weet wordt je weer opgenomen in de maalstroom van allerlei belangrijke zaken in je omgeving.

Wat doe je dan allemaal?

Heel simpel, behalve de Silver Lining schoonmaken en de wassen draaien zijn er eerst de bezoekjes aan de kinderen, kleinkinderen en ouders. En dus is oma weer druk in de weer om op te passen op onze drie kleindochters. 

Poetsen

We zijn lid van twee watersportverenigingen, WV Langedijk en WV Bruynzeel. Bij Bruynzeel ligt onze Silver Lining. Deze vereniging had op 27 september een feestje om het seizoen af te sluiten en aangezien wij in de feestcommissie zitten waren we daar druk mee. 
Ook was er op die dag onze jaarlijkse burendag die we helaas aan ons voorbij moesten laten gaan.  
Tussendoor nog even de auto een beurt, een bruiloft, een crematie. Het leven in de stad neemt je weer volledig mee in de snelle stroom van gebeurtenissen.
Op 4 oktober is het werkdag om de haven weer wat op te knappen.
Tegenover Langedijk ligt Heerhugowaard. In Heerhugowaard is onlangs een nieuwe jachthaven opgeleverd waarover onze vereniging de dagelijkse gang van zaken gaat beheren. Qua kilometers even dichter bij huis als Zaandam, qua reistijd maakt het weinig uit. Wij gaan onze thuishaven verruilen voor Heerhugowaard en die voorbereidingen moeten ook plaatsvinden.

Ranex

Dan hebben we de reisverslagen nog niet klaar. 125 dagen verwerken in leuke delen die ook later nog gelezen kunnen worden. Bovendien is er belangstelling voor ons verslag naar de Elbe en Polen. En dat mag weer aan andere eisen voldoen. Dan de selectie uit 5000 afbeeldingen, waarvan er 1000 de vuilnisbak in kunnen.

De eerste 6 delen kun je lezen op http://www.mssilver-lining.nl/2014.html

Het seizoen van klussen komt er weer aan, onze eerste klus wordt roest verwijderen bij onze davits. Die zijn al gedemonteerd, de grondplaat is al geschuurd en gisteren in de Ranex gezet om de roest ook te verwijderen uit de poriën. Morgen de eerste laag 2-componenten primer er op, zaterdag de tweede laag en wie weet zondag de derde.
En zo beste mensen is een blije schipper nooit klaar… Op naar een mooi nieuw vaarseizoen, wij zijn er bijna klaar voor!