April tours

Silver’s eerste vaartochten zitten erop. Die knaap kan ook geen moment stilliggen zodra het zonnetje lijkt te schijnen. De eerste klap ging zomaar naar Zaandam, naar de haven van Bruynzeel deuren en keukens. Wel wat winderig en dankzij de rubberboot op de davits mochten er een paar bruggen extra geopend worden. Onderweg kwamen we in een roeisloepen race terecht en in de bouwput van de Wilhelminasluis. Bij Bruynzeel vielen we met onze neus in de kaas en de leverworst. Er was zowaar een party aan de gang. Een lid van deze vereniging is begonnen aan een iets langer tochtje, namelijk een reisje om de wereld. Datum van vertrek is bekend en de terugkomst geheel onbekend. Maar goed na een paar gele rakkers weer aan boord om te eten om de volgende dag weer terug te varen. Ook dat was geen straf en we kwamen (uiteraard) bekenden tegen. Eerst een mede-ligplaatshouder voor de Zaanse sluis en later troffen we het sympathieke stel van Watersport-tv.nl bij De Woude aan. In Heerhugowaard meert de Silver Lining weer af op een prominente plek in Recreatiehaven Broekhorn.
Maar niet voor lang. Silver heeft de reservebemanning uitgenodigd aangevuld met en vriendinneke. Het is mooi weer al waait het te hard om die meiden in de rubberboot te zetten. Dus dan maar een tochtje noordwaarts, helegaar naar Nieuwe Niedorp in De Rijd. Ruime plek ingenomen, mooi speelveld en bijna alles gratis want de ligplaatsen zijn nog niet opengesteld voor het seizoen. Enkele jeugdige mannekes en vrouwkes wagen het erop om toch even in het water te springen maar dat is van korte duur. De volgende dag weer terug, een lange reis van zeker een uur. Tijdens die reis hebben de meiden de salon opgeruimd, de lunch gemaakt en de tafel gedekt. Kijk dat is mooi gedaan meiden.
Vriendinneke gaat naar huis en de kleine bootsvrouw komt aan boord. Het weer is niet geweldig. Kans op een storm en regenbuien tijdens de Koningsdag en de volgende dag gewoon koud. Maar die dag werd door de verschillende leden van de reddingsmaatschappijen volledig goed gemaakt. Op de vraag of wij zin hadden om de rol van slachtoffer te vervullen tijdens hun oefeningen werd er van alle kanten JA geknikt. En zo lagen we te kermen van de pijn in een stukje land wat dreigde te overstromen en lagen we even later te kermen en te steunen van allerlei denkbeeldige pijnen. Dat het vaste land op eens werd veranderd in een eiland mocht de pret niet drukken. Kortom, gewoon leuk om ook deze kant eens mee te maken.

Schade

En toch zit er weer eens wat tegen… Het zal niet zo zijn. Op 22 april vaart er een bootje met een enteranker recht op het linker boegdeel met achterlaten van 2 flinke krassen en twee deuken. De straffe wind werd de schipper van dat Tupperware ding te machtig. Silver lag onschuldig afgemeerd aan de wal en nu mag de verzekering e.e.a. gaan oplossen. Ik moet zeggen dat Silver danig onder de indruk was en het duurde dan ook weer even voordat ie aanspreekbaar was.

Watersport-TV

Bijna vergeten, als je nu zit te niksen kijk dan eens op Watersport-TV.nl. Ook onze nieuwe vlogs zijn beschikbaar!

Shitnews!

In Den Haag vervelen ze zich. En dus is de burger wederom de klos. Lees het complete verhaal HIER

Koolmonoxide!

Hebben jullie al een goede rookmelder of liever een koolmonoxide melder in de boot? Helaas zijn er weer slachtoffers gevallen.  Lees het complete verhaal HIER

https://www.nauticlink.com/nieuwsdienst/2019/04/29/111143437/vaargeul-reevediep-bij-kampen-net-open-maar-natuurorganisaties-eisen-al-sluiting/