April weet wat hij wil!

April weet het maar ik, Silver, ook! Ik wil zon en weinig wind (sorry zeilers) en mooie momenten op het water. In principe tot oktober! Als dat zou kunnen… Maar helaas in Europa, waar je ook drijft heb je te maken met alle weertypen. En dus heb je voor een dagje uit al snel dubbele dingen nodig. Dingen voor en tegen de zon maar ook dingen voor / tegen regen en harde wind. Denk behalve aan kleding ook aan hulpmiddelen aan boord. Een extra lijn is altijd handig. Reddingsvesten voor iedereen aan boord altijd snel bij de hand. Beschutting tegen weer, wind en zon, goed plan. Denk aan onderkoeling. Zomaar wat gezichtspunten waar je zelf aan kunt denken om vast aan boord te hebben of mee te nemen. Dit lijstje is natuurlijk niet compleet dus vul zelf maar aan. En last but not least! Vergeet je zelf niet!

Ik heb weer geklust.

Spatzeilen - RailingkleedVorig jaar december heb ik de tent in ontvangst genomen. Dat was even snel bekijken, mooi vinden en dan opvouwen en opbergen voor de winter. De nieuwe spatzeilen zitten erop. Het toilet is gerepareerd, de douchepomp werkt weer. Dus de schipper doet zijn best.

Wi-Fi antenneGelukkig heb ik nog wat verzonnen. Straks als eerste het tentframe opzetten, vervolgens mijn davits verwijderen en dan de tent opzetten. Als dat gedaan is mag de oude Wi-Fi antenne + bedrading uit de mast gehaald worden. Daar wil ik een betere voor hebben en die heb ik gekregen, helegaar uit Texel, daar zit de man die alles kan. Binnen moet er dan wat aangesloten zijn en dan is het testen. Dus zij kunnen nog niet stil zitten. Dat doe ik wel.

Vooruitblik

Met Koningsdag komt de reserve-bemanning aan boord. Dan vaar ik een stukje weg en dan gaat de opleiding weer aan de gang. Als eerste klus is het gereed maken van de Mini Silver. Die moet worden opgepompt en afgestoft. Daarna kunnen ze hun ‘skills’ verbeteren zoals dat tegenwoordig heet maar ik houd het liever op vaardigheden met betrekking tot het roeien en richting. Dat was het topje van de bekende berg. Voorop staat echter genieten en dat gaan we met z’n allen zeker niet vergeten. Oh ja, in het mei nummer van Motorboot wordt aandacht geschonken aan Kinderen aan boord. Iets voor jou?

Na Koningsdag kom ik weer terug in de thuishaven. Slechts een paar dagen want dan ben ik en Mr. Volvo van plan om te vertrekken voor een rondje kriskras door Nederland en wellicht een stukje Duitsland want ik wil kijken in Papenburg, bij de Meyer Werft waar de echte kijkdozen gebouwd worden. In ieder geval ga ik rond 18 juni op familiebezoek in Zierikzee en zal daar dan wel even blijven rondhangen. De schipper is sowieso altijd de laatste die vertrekt.

Betekent ook dat mijn verhalen die je net een beetje gewend bent zullen gaan veranderen. Wil je tijdens mijn reis niks willen missen dan kun je je het beste abonneren. Dat kan op de blog / berichten pagina heb ik begrepen. Gewoon doen dus.

Motorboot april-2016

Eind maart is de nieuwe Motorboot door de deurgleuf bij mijn schipper geduwd. Een hele bijzondere. Op de voorkant prijkt een jacht van één van de lezers en het gehele blad staat in het teken van het nieuwe vaarseizoen. Voor mij minder interessant want k weet alles al. Maar er zijn genoeg schepen die dat niet weten. Ik heb er ook wat in geschreven en wat plaatjes afgestaan. Het blad ziet er fantastisch uit al zeg ik het zelf. Dan kan het niet anders dan een succes worden. Wil je dit ook bekijken?

Overig nieuws

Boekjes

Er wordt door een aantal schrijvers verhalen samengesteld. Als er dan weer een stelletje van die dingen zijn dan gaat er een draadje door heen en worden dan verkocht. Zo’n schrijverscollectief, die vooral het maritieme leven beschrijft kan zeker leuk zijn als het wat regent.

Mecklenburg, Blaues Paradies

Ik heb een paar keer in Duitsland gevaren, dat zul je vast wel weten. Zo nu en dan wordt er wat naar me toe gestuurd. Niet alles laat ik jullie weten maar deze is wel leuk als je die kant op gaat.

Voorjaarscontrole booteigenaren op gebruik van anti-fouling

Tja dat milieu toch. Iedereen denkt er het zijne van en er gaat een hoop geld in om. Soms heel terecht en soms denk ik er wel eens anders over. In ieder geval worden er weer een aantal speurneuzen op pad gestuurd om te controleren of jij wel goede anti-fouling hebt. Zo niet, dan heb je een rot dag.

Nieuwsbrief watersportalmanak

Heet van de pers, zojuist binnen gedreven. Met een vervelend artikel over geld. Een overlaat heeft de moed gevat om speciale diesel voor de  pleziervaart te introduceren. Zeg maar een nieuwe variant naast de rode diesel. De watersportbranche is er blij mee. Dit kan niet anders dan een 1 april grap zijn. Althans dat denk ik maar je weet het nooit met die lui.

Stremming Waddenhavens

Ik weet natuurlijk niet of jullie die kant op gaan en wanneer maar een aantal havens wil geen visite van je hebben. Dus misschien even wat anders opzoeken.

Nieuwsbrief Nauticlink

Van Nauticlink krijg ik een nieuwsbrief. Daar staan vaak wel leuke dingen in. Zij verkopen ook van alles maar ik heb geen geld dus dat gaat aan mij voorbij. Bijgaande link laat je de laatste nieuwsbrief zien.

Bootschappen.nl in andere handen.

In Alkmaar zit Witsen met een grote stalling en onderhoudshandeltje. Daar is ook een Watersportwinkel bij, Bootschappen.nl. Die was niet van hem maar nu wel.

Wilhelminasluis in Zaandam

Het vordert gestaag daar in het Zaanse. Bijgaand linkje laat je zien hoe dat gaat met het inhijsen van een sluisdeur.

Rijkswaterstaat kijkt achteruit

Zekers, ze kijken achteruit, wellicht leren ze er weer wat bij. Lees hier alles over hun vorderingen.

Duitsland, Brandenburg

In Brandenburg zijn volop ontwikkelingen gaande. Deze gaan over de zuidelijke vaarwegen. Misschien wat voor jou.

Nieuws van WSV Langedijk

Goed nieuws uit Haarlem

Deze Nieuwsbrief is een uitgave van het Bestuur afdeling Noord Holland-BLN-KSV (Bron: Koninklijke Schuttevaer)

Haarlem wil met name in het weekend de stad aantrekkelijk maken voor de scheepvaart (watersport en chartervaart). En dat is goed nieuws voor de pleziervaart.

De nieuwe bedieningstijden van de bruggen

De bedieningstijden van de zomer, 21 maart 2016 t/m 30 oktober 2016, zijn in Haarlem in het weekend uitgebreid.

Op zaterdag zijn de bedieningstijden uitgebreid van 09.00 uur – 18.00 uur naar 08.00 uur – 21.00 uur.

Op zon- en feestdagen zijn de bedieningstijden uitgebreid van 09.00 uur – 21.00 uur naar 08.00 uur – 21.00 uur.

De volledige bedieningstijden

Maandag t/m vrijdag

Brug 1 t/m 9  6.00 – 7.15 uur één doorvaart/beroepsvaart alleen zuid gaand.
Spoorbrug nodig? Doorvaarthoogte vaste deel 4,45 m, bedieningstijden 6.07 – 6.12 uur.

Brug 2 Waarderbrug: 6.00 – 22.00 uur
De stad in tot 22.00 uur; de stad uit door melden vóór 21.00 uur bij brug 2 of 8.

Brug 9 Schouwbroekerbrug: 8.40 – 16.00 uur en 17.40 – 22.00 uur
De stad in tot 22.00 uur; de stad uit door melden vóór 21.00 uur bij brug 2 of 8.

Alle andere Haarlemse bruggen:
09.00 – 16.00 uur
18.00 – 22.00 uur
De stad in tot 22.00 uur; de stad uit door melden vóór 21.00 uur bij brug 2 of 8.

Zaterdag

Alle bruggen: 8.00 – 21.00 uur.

De stad in tot 21.00 uur; de stad uit door melden vóór 20.00 uur bij brug 2 of 8.

Zondag en feestdagen 

Alle bruggen 8.00 – 21.00 uur.

De stad in tot 21.00 uur; de stad uit door melden vóór 20.00 uur bij brug 2 of 8.

Foutje! Bedankt!

Helaas staat in de Wateralmanak 2016 de openingstijden van de Waarderbrug op zaterdag niet juist vermeld. In de Wateralmanak 2016 staat voor de Waarderbrug op zaterdag 08.00 uur tot 17.00 uur vermeld i.p.v. 08.00 uur tot 21.00 uur.