Leeuwarden Boot Holland beurs

Beurs Boot Holland Leeuwarden

OK vandaag 13/02/2017 is de dag dat we naar Boot Holland gaan. Even een uurtje in de Dacia rollator en we staan voor de deur. We maken altijd een bezoek lijstje langs vrienden en leveranciers van materialen en diensten. Zo ook dit jaar. Even na 1 uur zijn we binnen met de voordelige kaarten van Motorboot.com die je als abonnee kan vergaren. Wat opvalt is de drukte, zo druk hebben wij het op de maandag nog niet meegemaakt. Maar oké, we gaan naar binnen en krijgen de bekende bekende tasjes in onze handen geduwd. En daarna komt Wonky in zijn snoeptent. Wat is het leuk en gezellig om hier weer te zijn.

De eerste stand is die van Periskal, oftewel PC-Navigo. Daar heb ik wat opmerkingen over de huidige versie en die zijn genoteerd. Of er iets mee gedaan wordt is de vraag. We wachten af. Dan komen we bij een accu meneer, TS-Combitech. Die woont een paar honderd meter bij ons vandaan naar blijkt. Daar krijgen we een technisch verhaal over een accu en daar gaan we straks maar eens verder mee praten. Toch een AGM accu voor onze bijboot? En hoe zwaar dan?

Ondertussen komen we op de steiger en stel bekenden tegen. Eerst Bart en Gerrit van Bruynzeel en na wat uitwisseling van recente gebeurtenissen zien we ook Wim en Annemiek Wardenaar langs schuifelen. Gerrit en Wim schijnen elkaar ook te kennen en dus nemen we zeker een half uur die steiger in beslag! We zien Victor van Yachtcontrol maar die is druk bezig met een klant, wellicht straks nog even.

We slenteren van links naar rechts en raken onze oriëntatie volkomen kwijt. We komen bij Lieuwe Dijkstra van Aqua Solar en zien iemand met een camera. Toevallig kennen we die en gaan lekker begroeten. We schuiven  de koopgoot binnen en bekijken de stand van Datema-Amsterdam. Na wat gesprekken met een paar mensen, zoals Joop, Marja en Joke, verdwijnen we weer want het is druk op hun stand. Wij gaan later wel naar Gorinchem om alles aan te schaffen. Daarna volgt Motorboot, even op de koffie. Die zijn goed bezig! Straks met hun, Volvo Penta en Alexander Jonkers naar Engeland en dat zou zo maar gezellig kunnen worden. Er zijn altijd wel bekende mensen op hun koffieterras en nog leuker, ze zijn altijd aanspreekbaar. We dwalen verder en gaan opzoek naar het Poolse reisbureau, tja jammer, die was onvindbaar, ook Stentec zijn we kennelijk voorbij gelopen want ook die stond op onze lijst. Nog even gecheckt of Watcheye van onze nieuwe AIS er was maar ook die hebben we gemist.

Dan op zoek naar Watersport TV en Stichting Michael Wings. Watersport TV gaat lekker en presenteert de video’s over Silver geweldig. Ze hebben het wel druk en dat is goed. Naast hun staat Stichting Michael Wings. Dat is andere koek. Daar zou iedereen even naar hun site moeten gaan. In het hele korte komt het hierop neer. Zij organiseren een elfstedentocht per sloep om geld in te zamelen. Daarmee kunnen ze ziekenhuizen voorzien van een goede wifi-verbinding en tablets voor de kinderen die daar verblijven zodat ze contact houden met familie, vriendjes en klasgenootjes. Voorwaar een goed doel! Klik HIER voor hun website en steun het initiatief!

Maar goed inmiddels koop ik een trui bij de dames van Hoorn Maritiem uit Hoorn en Ank koopt een buffel. Alleen die buffel is weggelopen maar ze houdt er een prachtige tas aan over. We gaan naar huis, We hebben het gehad en gaan een uurtje rijden naar Hoorn.

Watersportvereniging Langedijk

Deze watersportvereniging bestaat straks 40 jaar. Al 40 jaar? Jazeker beste mensen en al die tijd geven zij adviezen aan watersporters en organiseren zij tochten voor de clubleden. In maart vieren we feest op een ballenbaan in de omgeving. Natuurlijk kun jij ook lid worden. Voor slechts € 35,= ben je een heel jaar lid, inclusief feesten en vaartochten. Soms moet er voor een vaartocht wat extra betaald worden maar dat drukt de pret onderling zeker niet. Bovendien hoef je geen jacht of sloep te hebben maar dat is wel erg leuk!

Kijk op hun website/blog voor een eerste indruk

Motorboot in actie!

Het mooie blad Motorboot heeft voor haar abonnees  op 9 maart een leuk snoepreisje of zoals zij het noemen een Motorboot Event. Met 50 personen vertrekken we uit Hoek van Holland, steken we met het pontje van de Stena Line de plas over naar Engeland en bezoeken daar de Fairline werf. Fairline is de werf waar luxueuze polyester schepen worden gebouwd. Top of the Bill! Samen met Alexander Jonkers en Volvo Penta.

Daarna bekijken we Cambridge en zullen we waarschijnlijk wel in een pub belanden om elkaar te vertellen hoe geweldig alles is verlopen!

Kijk op de Fairline website/blog voor een eerste indruk van deze mooie jachten.

Recreatiehaven Broekhorn

Welkom bij Recreatiehaven Broekhorn in Heerhugowaard gelegen aan het kanaal Alkmaar (Omval)-Kolhorn. Deze jachthaven is van alle moderne gemakken voorzien. Wij beschikken over 84 ligplaatsen en 4 plaatsen voor campers.

De haven ligt in de nabijheid (700 m) van het NS-station Heerhugowaard en het winkelcentrum Middenwaard (1300 m). Zowel Heerhugowaard als Broek op Langedijk zijn per fiets maar ook lopend makkelijk bereikbaar. Wat verder (met de trein dichtbij) ligt kaasstad Alkmaar (7 km), Schagen (16 km), en Hoorn (20 km). De omgeving leent zich uitstekend voor vaar- fiets- en wandeltochten.

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste ontwikkelingen ga dan naar onze blog pagina of wellicht nog beter schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg een e-mail wanneer er nieuws is.

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen