Beursgang, winst, verlies of plezier?

Jazeker, je gaat naar de beurs omdat je denkt dat dat goed voor je is. Koopjes, ontspanning, koffie en ouwehoer praatjes en dat in voldoende mate afgewisseld met wat maagvulling en handjes schudden. Silver is op deze beurs geweest. Heb je hem niet gezien? Wat gek… hij was in een blauw/wit kostuum en een beetje Permateek achter op zijn rug. Kortom een opvallende verschijning toch. Veel grote dingen hebben we niet nodig dit jaar of misschien toch nog een andere marifoon. Eerst de oude maar eens testen voor we teveel geld uitgeven. We zien Stentec en PC Navigo. Bij beide beurs bewoners maar even gluren. Een AIS aanbieding bij Navigo en het voornemen bij Stentec om ENC-kaarten te implementeren. De AIS en de ENC kaarten hebben we al en dus valt hier niets te scoren. De heren van Garmin en Raymarine hebben allebei hun best gedaan, maar eerst zekerheid of de 25-jarige Hagenuk USE300 ter ziele is. Dan opeens bekende personages, eerst even kijken of er ook pers bij is. Dat lijkt niet het geval en dus kunnen we openlijk Yvonne en Eric van Watersport-tv begroeten met hun nieuwe onderdeel “De Steiger”. Via allerlei gangetjes komen de lederman tegen. Een stand met riemen, tassen en lege geldbuidels. Toch maar een riem en een geldbuidel gekocht. Her en der kruipt Silver even tegen een andere boot aan en weet dan al weer genoeg, de schippers willen er altijd even binnen kijken. Ook leuk, al kopen we lekker geen andere Silver! We zijn dik tevreden met onze Linssen Sturdy. En passant lopen we tegen onze leverancier van de zonnepanelen aan, Aquasolar. Uiteraard weer even met Tineke babbelen!

We lopen wel altijd te slepen met beddengoed en kussens Dus hebben we op de boot 2 x bamboekussen gevoeld en meegenomen, uiteraard met een megakorting. Even thuis uitproberen een dezer dagen. We hebben dorst. En dus de gang in waar Datema Amsterdam zit en Motorboot. Onze vrienden van Datema maken even tijd en we kletsen even gezellig bij. Aangezien we dezelfde kant op gaan als in 2017 hebben we alles in huis. Maar leuk is het zeker als je ook vrienden van onze oude jachthaven Bruynzeel tegen komt, Joke, Bart en Gerrit zijn gespot en ook met hen hebben we het net weer opgehaald. En dan nog even naar Motorboot. Altijd een bakkie doen. De reserve bemanning kijkt net zoals vorig jaar toe wat opa en oma uithalen. Koffie, chocolaatje en leuke gesprekken met de crew en andere motorbootvaarders. We zien ons WSVL lid Agejan voorbij schuiven, de havenmeester in Schagen, hij ziet ons niet en wij duiken onder de tafel. 🙂 Nog even langs het Motorenmuseum uit Niedorp waar we ooit geweest zijn met een WSVL uitje, dan bij Scheepswijs Vaarcursussen/Marianne van der Linden langs voor een eerste persoonlijke kennismaking. Helaas Marianne is even gevlucht dus dat handje schudden komt ooit wel eens. Marianne heeft op dit moment gratis Waddenzee-cursussen en heeft het handboek Varen op de Waddenzee geschreven.  Tot slot een hamburgertje zonder groenvoer en we zijn klaar. Op naar de uitgang Noord, maar waar was die ook al weer. Even op de GPS zoeken en ja hoor daar is ie. Kortom een leuke dag.

When shit hits the fan…

Je denkt dat je boot veilig is gestald in een mooie verwarmde loods. Je kunt nog even fijn klussen in een comfortabele ruimte. En dan komt de warme shit. Oorzaak is mij niet bekend maar het is heel triest voor de alle betrokkenen. Vandaar… When shit hits the fan…

Opening vaarseizoen 2018

Nog even doorbijten mensen en wellicht moeten anderen nog even een tandje bijzetten. 1 April begint voor velen het vaarseizoen weer, in ieder geval bij ons in de Recreatiehaven Broekhorn. De agenda voor de havenmeesters is weer in de maak, via de WSVL wordt het vaarseizoen geopend en dan is het hopen op een prachtig seizoen, zonder ongelukken. Behouden vaart dus allemaal. En dus vanaf 1 april kunt u weer bij ons terecht met alle luxe en service! Wijzelf zijn vanaf 12 april als havenmeester weer voor u beschikbaar en wij vinden het geweldig om te mogen doen, uiteraard met hulp van medevrijwilligers!

Sloepennetwerk

Dat Recreatiehaven Broekhorn niet alleen een haven is voor jachten is moge duidelijk zijn. Meer dan de helft van de 84 ligplaatsen zijn voor schepen > 9 meter en dus veel kleine motorboten, kool vletten en sloepen. Onlangs heeft de haven zich aangesloten bij het Sloepennetwerk. Op 1 en 2 juni wordt in Noord Holland Noord een route officieel geopend voor met name kleine en/of lage vaartuigen. Wij zijn met vele anderen al druk bezig om er een feestje van te maken! Ben je er dan ook bij? 

Boeien(d) genoeg

Het Markermeer en het IJsselmeer groeien dicht met waterplanten. Eenmaal die planten in je schroef kan betekenen dat je de KNRM kan bellen voor het veilig aan wal brengen van de opvarenden. De RWS kan het maaien niet of nauwelijks bijhouden. Er staan ook te weinig boeien om jou een veilige route te garanderen. En daar gaat een einde aan komen.

Paniek, Panic, Stress

En soms gaat het niet helemaal naar wens

Niet iedereen is even bedreven in het manoeuvreren met een boot. Ook professionals laten het wel eens afweten. Zie hier enig leedvermaak maar denk er om, morgen ben jezelf aan de beurt.

Kijk op deze link om je spieren enigszins te oefenen.

Update boot PC, marifoon testen

Voor nu een beetje rust, althans op de boot. Ik wacht op een paar onderdelen voor Mrs. Volvo en als die er zijn dan zou het zomaar goed kunnen komen. Of niet. De leverancier/monteur vindt het zelf ook lastige klusjes. Ondertussen komt de marifoon naar huis, even een stekker en wat draad met elkaar verbinden en dan gaan we de Hagenuk eens even aan zijn (inmiddels) kunsttanden voelen. Is deze kapot of ziet er iets geks aan boord. We gaan het zien. Ook de AIS + Splitter komt weer even naar Hoorn nh. Waarom? Simpel de PC aan boord staat nu thuis en wordt van allerlei nieuwe zaken voorzien. Voor de diverse updates staat de PC urenlang te downloaden en te updaten. En dan heb ik het alleen over Microsoft producten. Daarna komt Navigo, Yachtcontrol en nog een stel andere applicaties aan bod. Een langdradige procedure maar dat moet wel even. En dus ook weer daarna checken of alles, zoals navigatie, wifi, NMEA2000 enz. naar wens werkt. Mooie winterklus.