Bikowsee en ijsje toe

28-7 Bikowsee – Rechlin

Zomaar een stukje oever
We gaan deze mooie ankerplek verlaten en keren terug naar de Müritz-Havel-Wasserstraße (MHW). Dat geeft 4 sluizen waarvan sluis Mirow de laatste is. We komen La Palma tegen, een Linssen 29.9 en een bui regen. Net bij een sluis uiteraard. Na de sluis is het droog en warm. We sturen naar de Kleine Müritz en maken vast bij Marina Rechlin. Een prima JH. We pakken stroom om de accu’s weer eens op te peppen en duiken het dorp in. In het dorp zijn 2 Nettomarkten op circa 200 meter afstand.
Marina Rechlin

Bij de noordelijk gelegen sm doen we inkopen maar kunnen de helft niet vinden. Deze tent kunnen ze wel sluiten. De zuidelijk gelegen sm doet het beter. Verder is Rechlin meteen bekeken. Het is warm en dus gaan we op ons dek lekker zitten niksen en naar iedereen gluren.

29-9 Rechlin – Bucholz – Röbel

Het is weer warm en benauwd vandaag. De Linssen La Cabana (43.9) komt diesel en water innemen en vertrekt weer. Dat doen wij ook om kwart over 10. We steken de Kleine Müritz over en gaan dan zuidelijk de Müritzarm en de Müritzsee op naar Bucholz. En daar ligt de 43.9 in de charterhaven. De JH ziet er prima uit en is vrijwel leeg. Geen havenmeester en dus tijd om even een blik in het dorp te werpen. Behalve een kerkje is er weinig te beleven. We gaan op een terras eerst maar even lunchen en de havenmeester is inmiddels ook gealarmeerd.
Röbel

We geven haar € 4,00 liggeld en zetten koers naar Röbel. Daarvoor moeten we weer naar de Kleine Müritz en komen dan op “Die Müritz”. Een vrij grote plas water alá het IJsselmeer. Er komt meer wind, veel meer wind en we kiezen de Binnensee om Röbel aan te doen. De meeste plekken zijn al bezet als we aanleggen bij Marina Röbel met een strakke zijwind in een smalle box / vingersteiger met naast je een Bayliner van Tupperware. Hulp krijg je hier niet en dus is het even klooien voordat de Silver Lining vast ligt. Mooi op tijd want de lucht voorspelt niet veel goeds. We zetten een extra wand aan de biminikap om de regen te weren die zeker gaat komen.

Zo liggen wij erbij

Mooi op tijd want de eerste druppels zitten er al op. Dan eerst maar even de Cobb in de hens steken om 3 stukken Casseler Ribbchen gaar te stoken. Tijd om te douchen en weer een klusje. De afvoer van de douche lijkt verstopt te zitten en dus lossen we dat eerst op. De slang blijkt vol met zwarte rommel te zitten die er niet uit wil en dus maar met de mond leegblazen. Dat gaat wel al zit de douchewand ook meteen onder. Rond 11 uur ligt iedereen al plat, ik controleer nog even de bullen en trek wat lijntjes aan in de regen en we besluiten om dan ook maar te gaan slapen.

30-7 Röbel

Poortje naar kerk
Vanmorgen droog en dreigend en jawel grote regenbuien zijn vandaag ons deel, inclusief een prachtig onweer. We willen de stad bezoeken maar met deze hoosbuien is dat niet zo uitnodigend. Ank draait 2 wasjes. Maar toch trekken we onze regenpakken aan en bewegen ons al lopend naar Röbel. En we moeten zeggen niet voor niets. Het is toeristisch, zeker rondom de Stadthafen. Maar het heeft ook leuke vakwerkhuizen, een paar kerken en voor inkopen kun je er ook terecht.
Schloss Klink

Helaas waren de terrassen door de vochtigheid leeg anders was het nog gezelliger geworden. Aan de haven scoren we enkele souvenirs voor de thuisblijvers. Gisteren kwamen we te laat aan om in de Stadthafen aan te kunnen leggen. Nu zie je hetzelfde weer. Er komen steeds boten langs op zoek naar een plekje maar alles is redelijk vol, maar met een beetje geluk en lef vindt je een plek.

31-7 Röbel – Waren

 

Rathaus
De schijnt en er is veel minder wind. En bovendien is de wind gedraaid in ons voordeel. Een mooie dag om Die Müritz over te steken. Dat doen we om 9:45. We zijn al even bezig met de voorbereidingen als onze stugge buren aan het ontbijt zitten. We nemen nog even het afvaarplan door en dan gooien we gedeeltelijk los. Ik start Mr. Volvo en een mooie blauwe pluim drijft over een ontbijt. Jammer niet expres maar het gebeurt. Ontbijt wordt beëindigd en meneer kijkt nauwlettend toe of de Silver Lining wel netjes uit het boxje vaart. En dat kan in een boekje. Heel rustig drijft de Sturdy naar achteren, draait het bevallige kontje naar de walkant zodat ik rustig aan de motor in zijn vooruit kan zetten. Werken vandaag Mr. Volvo, 15 km tegen de wind in over een aardige plas water. Koers naar Waren dat aan 4 meren ligt; de Binnenmüritz, Feisnecksee, Tiefwarensee, en de Herrensee.
Wie wat doet verdient wat…

Het is maar dat je het weet. Ook schijnt Waren het grootste zoetwateraquarium te huisvesten van Duitsland. Rond half 12 komen we aan, in de haven aan de kade zien we een goede plek voor de Sturdy. We maken vast en alras komt de havenmeester. Na enig overleg kunnen we blijven liggen, er zijn sowieso bolders te kort voor meer schepen. En dus liggen we aan de promenadekaai van het Duitse Waren. Volop mensen en gezelligheid. De Silver Lining wordt menigmaal op de foto gezet. Iets wat ons toch al vaak overkomt. Het is nu eenmaal onze Linssen en dus een bezienswaardigheid in deze wateren.  Omkleden en de stad in; de winkelstraat ligt op 100 meter afstand met de bekende winkels maar ook bezette terrasjes. Niet overvol, maar wel gezellig.  Nog geen souvenir of kaarten voor de kids kunnen bemachtigen. Wat stuur je als opa en oma voor ansichtkaart naar je kleinkids? Omdat we al gek zijn…hier zijn ze niet te koop. Ank koopt wel een vervanging voor haar fleecejack, mooi rood is niet lelijk toch. Dan mag er even geluncht worden, ik een schnitzel en Ank een soepje. Verschil mag er zijn nietwaar. Terug aan boord is het net St. Tropez. Wij op het dek en het publiek maar gluren. Ik mis alleen de butler, in uniform uiteraard, aan boord.  Na de afwas nog even wat wandelen en een ijsje en een Frascati genomen met zicht op de Silver Lining. Voor ons een meneer die leuk gitaar speelt en een kaarsje op tafel. Kijk zo kan het ook.  Leuk hoor en zeker een aanrader voor de mensen die nog een keer langskomen!