Bloedheet in Tholen

Rond 10 uur nemen we afscheid van onze redders Mirjam en Wouter Smit & co. We leggen ons bootje voor de sluis zodat we kunnen stutten. We zullen een kleine meter naar beneden vallen en komen dan op ruim water. Na de Volkeraksluizen komen we terecht op het Volkerak en gaan we richting de Rijn-Schelde-Verbinding. De RSV is een belangrijke scheepvaart verbinding tussen Brussel / Antwerpen en Rotterdam/Amsterdam en het kan er wel een druk zijn. Maar niet vandaag. Het is rustig.
Eenmaal op de RSV dat circa 120 meter breed is krijgen we te maken met groene oevers met aan stuurboord Zeeland en aan bakboord Noord Brabant. Maar ook de beroepsvaart zit er nu dichter op maar in principe heb je daar niet zoveel last van. Meer last heb je van die pikkies die met hun Tupperware schuit en een (te) grote motor enorme golven trekken zodat bijna alles uit de kastjes rolt.

Ondertussen is het aan dek zo’n 47 graden en binnen 37. Beetje frisjes dus.
Rond 3 uur meren we af in Tholen aan de oude kade midden in het dorp…oh nee stad.
Het is zaterdag dus we kunnen mooi nog even wat proviand inslaan. De supermarkt is te ver weg en dus kopen we bij de lokale middenstand een broodje, wat aardbeien en vooral vuilniszakken. Uiteraard sluit je zoiets af met een biertje op het terras. Deze keer om alvast in de sfeer te komen een Westmalle dubbel en voor Ank een Wieckse Witte, beide vers van de tap natuurlijk.
Vandaag hebben we de havenmeesters van Antwerpen al geïnformeerd over onze komst