Camper of boot?

Ik las van de Bovag dat het aantal camper-eigenaren aan het groeien is. Daarop volgt dan een reactie van de watersporters dat de Hiswa bijvoorbeeld te weinig doet. Beetje jammer want ik moet er niet aan denken dat alle camper-eigenaren morgen een boot hebben. Dat zorgt voor een te grote bezetting van alle vaarwegen in EU – we hopen het niet  – maar de kans op meer ongelukken is niet denkbeeldig.
Zoals wij onze boot gebruiken is het net of je met een camper op reis gaat. Ooit hebben wij heel veel gekampeerd, vooral in Europa. Haast om ergens te komen hadden we niet en we gingen liever 4 als 3 weken. ook zijn we vaak buiten de zomervakantie even op pad geweest met onze kinderen. Altijd van alles en nog wat. Speeltuinen, kerken, kastelen en vooral ook plezier in het water. Op die manier hebben we in al die jaren (van 1964 tot ca 2001) veel landen en vooral plaatsen bezocht. ook in die tijd hadden we al een bootje dat soms mee ging op vakantie.

Natuurlijk hebben we overwogen om ipv een boot een camper te kopen. Je staat voor een keuze nietwaar en beide lijkt leuk maar is niet handig vinden wij. Bovendien kunnen we ons dat niet veroorloven.
Eigenlijk heeft het water, met alles wat daar om heen hangt de doorslag gegeven. De actieradius van een camper is weliswaar groter. Daar staat tegenover dat je vanaf het water alles anders en dichterbij beleefd… Al is dat natuurlijk puur op ons gevoel en zal het voor vele anderen tegenovergesteld zijn.

En geld? Volgens ons maak je dat allemaal zelf uit. Je hebt goedkope campers en boten die je overal brengen waar je maar wilt. Onderhoud en dergelijke ontlopen elkaar niet zoveel maar verschilt wel wat. Eenvoud en/of luxe bepaal je zelf.
Ook hebben we verhalen gehoord en gelezen over de camper-trekkers. Eigenlijk doen zij hetzelfde als wat wij op het water doen. Helemaal niks mis mee, maar tja wij willen ruimte en rust. Eigenlijk zijn de verschillen dus niet zo enorm. Als je van bergen houdt koop dan een camper, wil je water en ruimte koop dan een boot denk ik.
Wij zijn best blij dat we voor onze Silver Lining gekozen hebben. Ieder voor zich neemt voor een aantal weken of maanden zijn/haar eigen mobiele huisje mee en gaat op pad. Op zoek naar avontuur en onontdekte plaatsen. Dat op zoek gaan naar avontuur doen wij nog steeds. Op zoek naar het onbekende, vooral waar zo weinig mogelijk Nederlanders komen en vooral genieten!
En dat doen de mensen met een camper ook…
Laat onze camper-vrienden lekker rijden en hun deel van Europa verkennen en dan doen wij het lekker op onze eigen manier. Het mooiste zou zijn als we een aantal dingen zouden kunnen samenvoegen, bijvoorbeeld ervaringen in plaatsen en routes. Ik denk dat we elkaar heel goed kunnen helpen en dat we daar geen commercie bij nodig hebben! Begrijp ons niet verkeerd…Wij zijn absoluut voor onze watersportbelangen maar we gunnen de camperwereld zeker hun deel en de consument beslist!