Club- & havenperikelen (2)

Tjonge, tjonge wat duurt het weer lang voordat het zomer is. Gewoon zonder jas lekker buiten zijn is er nog niet bij, laat staan in je zwemkledij je Linssen besturen. Is er iemand die weet hoe we het mooie weer kunnen importeren uit een lekker land?
Misschien een suggestie. Vanaf het begin van het vaarseizoen (of het hele jaar) zorgt de havenmeester op redelijk vaste tijden voor koffie in het havenkantoor. Iedereen die in de haven ligt is welkom, incl. campergasten en passanten. Uiteraard is de koffie gratis. Het gesprek aan de koffietafel kan ons veel leren en kan de band met de haven en de vereniging versterken.

Arie

Ben wel weer blij dat ik Arie wat verder heb kunnen helpen met de bouw van zijn project door de bouwplaatjes uit zijn boek te kunnen vertalen naar werkbare dingen voor hem. Ik neem aan dat ik uitgenodigd wordt voor de doop van dat schip. Zag later de dat haven een A3 printer had en dan had ik zomaar Arie nog beter van dienst kunnen zijn.

Ongenode gasten

Ik heb van het weekend een ongenode gast aan boord gehad. Zij is niet door mij uitgenodigd en is niet door onze havenmeester gesignaleerd. Gezien de ernst van dit voorval heb ik dit ook nog niet gedeeld met anderen en aangifte doen bij de veldwachter van HHW heeft weinig zin. Ik weet wie het was. Het was Mw. Reiger, uiteraard heb ik met haar een hartig woordje gewisseld en haar te verstaan gegeven dat ik niet wil dat de Silver Lining door haar wordt gebruikt als haar toilet en wordt onder gescheten. Ik vind dat ze dat in haar eigen verblijfplaats mag doen. Immers wij mogen ook geen vuilwatertank legen in de vrije natuur. En op wildplassen staat een aardige boete, laat staan mooie schepen beschijten.

Tussendoortje

Op zondag nog even wezen gluren, niet omdat ik de boot en de manier van aanleggen niet vertrouw maar we hadden onze kleindochter te logeren en ik mistte thuis een batterijlader die nog op de boot lag. Voorwaar een goed excuus om mijn kleine dochter die btw geestelijk gehandicapt is, de boot te laten zien en vooral kijken hoe zij daar op reageert. Dat viel alles mee al was ze wat angstig om van de boot af te klimmen maar dan is opa daar. Nog even het nieuwe havengebouw bekijken dat snel het clubhuis Langedijk mag gaan heten, en weer weg.
En op de terugweg realiseer ik me dat ik geen plaatjes heb geschoten…Jammer dan!

Weinig plaatjes deze keer maar volgende misschien weer beter.