Reserve bemanning i.o.

Even club sjekke

Met mooi zonnig maar koud weer brengen we een bezoek aan de haven met de reserve bemanning i.o. Die wilden dat graag en dus gebeurt dat. We nemen ook de videocamera mee om de definitieve verhalen te voorzien van bewegende foto’s. Bij aankomst blijkt dat het internet van de havenmeester het niet doet en dus starten we de Ziggo router opnieuw op. Dan toch even naar de Silver Lining omkijken onder het wakend oog van de veldwachter. Die ligt er lekker bij maar de kabouters hebben maar weinig meer gedaan dan rommel maken.

Cursus Wadvaren

12 en 19 maart hebben we in Broekhorn een cursus wadvaren. Weer even de oude ingezakte kennis opfrissen. Kan nooit kwaad en bovendien kan het zomaar gezellig zijn.

Klaas Mulder / Vetus

Geld uitgeven

Woensdag boodschappen gedaan bij Klaas Mulder voor een wierpotkorf en een knijpbal voor in de brandstofleiding. Jammer dat ze geen Frans gastenvlaggetje hebben en dus daarvoor naar Dekker watersport. Ook op bezoek bij de Zaanse zeilmakerij voor een laatste offerte voor de tent. Ik hoop dat het een beetje gunstig gaat uitpakken. Dan naar Praxis voor wat staalborstels en Aquasport voor de koppakking voor Mrs. Volvo Penta. Mijn dag is weer gevuld en de portemonnee is leeg.
De grootste klus is het vervangen van de koppakking. Een tijd geleden dat ik dat gedaan heb. Toen deed ik dat met brommers (Kreidler Florett) en auto’s (Fiat), maar toen was ik nog zo lekker jong. Maar dit gaat me lukken, denk ik. 

Permateek gegadigde

Nieuwe dekvloer

De soort en merk weten we, dat wordt zoiets als Permateek Multicolor. We weten ook wat het achterdek gaat kosten. Nu nog even de details aftikken en volgende week komt jij mallen.

Tent vernieuwen

Deze is toch lastiger. Van de 5 offertes hebben we er 2 terzijde gelegd vanwege prijs of gevoel. Rest 3 kandidaten en iemand in Friesland maakt een goede kans. De twee anderen in Zaandam en Volendam gaan we mee praten.

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Leverancier weten we wel. Dat zou eerst een dealer van Victron zijn maar we zijn toch terecht gekomen bij Lieuwe Dijkstra. Voor montage moeten we  denk ik naar Sneek of genoegen nemen met extra reiskosten. Dan wordt het dat laatste wel denk ik want even heen en weer varen kost ook geld en behoorlijk wat tijd.
Het zou natuurlijk leuk zijn als alles voor eind april klaar is. Maar dat gaat waarschijnlijk niet lukken. De tent zal wel komen als wij in juni havenmeester zijn.

Ons 2e artikel vindt je hierin

Het vervolg op…

 

Met een harde plof gooit de postbode onze zaken door de brievengleuf. De plof wordt deze keer veroorzaakt door de Silver Lining. Want daar ligt zowaar de nieuwe Motorboot van maart met ons artikel Stormy Elbe Weather. Het verhaal over de Elbe richting CZ wat door weinig buitenlanders wordt bevaren. Natuurlijk horen wij volgaarne jullie reacties!

Sony & Microsoft

Even wat gemopper. Wij hebben al een paar jaar een knappe videocamera van Sony. Werkt perfect, prachtige beelden. Toen in het Microsoft XP tijdperk werkte het perfect. We konden de beelden leuk knippen en plakken tot er een heuse film ontstond.
Maar aan alle goede tijden komt een eind en dus ook aan deze vrijage. Microsoft doet niks en Sony tracht met een hele dikke pleister op een zwerende wonde het afgaande tij te keren. Helaas. Dat gesodemieter van beide partijen geeft geen oplossing en dus zit je als consument met een camera waar je alleen via de TV wat kan zien. Een oplossing bieden doen ze niet; laat staan een nieuwe knappe camera. Nou heb ik ook een PC met Win 7 maar dat is het zelfde gelazer.
Beide partijen weten ervan, doen niets en wachten op een nieuwe aankoop van jou. Ik heb geen boom maar ik zoek de hoogste uit en daar kunnen ze in. Dit is trouwens de derde negatieve ervaring met Sony en ik ben er echt helemaal klaar mee. Sony maakt tegenwoordig troep en heeft de software uitbesteedt aan goedkope ontwikkelaars en het mag niks tot weinig kosten. U bent gewaarschuwd!!
Oplossing? Koester uw Windows XP als je een wat oudere Sony camera hebt anders kun je de camera bijna bij het afval dumpen. En wat ons betreft, geen Sony meer in mij huis als ik het even kan voorkomen.

En we gaan internationaal

En vanaf nu gaat deze reeks van onzin verder in de Engelstalige vorm als Daily Life on the Silver Lining en dat vanwege de buitenlandse belangstelling voor onze belevenissen. 

Meer lezen over onze Silver Lining? Kijk dan op www.msSilver-Lining.nl