23 mei, dag 19, Fallersleben- LP Bergfriede

Beetje gekke dag. We hebben een overlijdensbericht gehad en een bericht dat iemand serieus ziek is. Op dat soort berichten zitten we niet echt te wachten maar het hoort bij het leven. Maar even proberen om alles weer in de juiste proporties te plaatsen en weer door. Vandaag sluis Sülfeld met de drijvende bolders. Er passeert net een vrachtschip en dus kunnen we meeliften. We zakken een stuk en bij het uitvaren zien we de zon weer. We komen in de buurt van Wolfsburg. Wolfsburg is behoorlijk platgegooid in de tweede wereldoorlog, het centrum is dan ook modern met alle winkels en een outletcenter op loopafstand. Wel tijd voor onze lunch. Rond half twee  zijn we in Sachsen Anhalt, bij Bergfriede. Prima groene plek om te liggen maar er is op loopafstand geen kroegje om de waard welkom te heten.

Dan maar klussen aan boord, je moet wat niet waar. Het dek mag wel eens een beurt hebben en dus na een kleine volksverhuizing gaat er warm sop en een luiwagen over het dek. Wat knapt dat op zeg! Na het eten gaat Ank de afwas doen met John Mayall en de Bluesbreakers. Kennen jullie die nog? Die loopt inmiddels tegen de 85 jaartjes maar wij hebben zijn 70 jarig verjaardagsconcert en volgen de man al jaren. Dus dat mag gehoord worden. Beetje hard kan hier wel… Morgen in de haven van Haldensleben, Ik denk voor 2 nachtjes om alle berichten te verzenden en te lezen. Even Quality Time voor ons.

24 mei, dag 20, LP Bergfriede – Haldensleben

Nou ja, het is lekker vroeg en minder lekker fris. Geen korte rokjes weer maar wel easy verder vanaf Bergfriede naar Haldensleben. Kregen nog even een attent telefoontje van onze Vanesca die weer via via benaderd was. Een neef van ons is overleden, onze huisoppas heeft de kaart al verzonden, Vanesca ook en mijn achterniggie Suus ook. Dus gewoon een K-day, dat wel. Maar ook een geweldige dag dat de mensen eraan denken dat we onderweg zijn. Dank jullie wel lovers!

Maar goed, we moeten dit verlies even verwerken en gaan dan toch op pad naar Haldensleben waar we een goede herinnering aan hebben. Op zich is het traject qua afstand en moeilijkheidsgraad voor iedereen te doen en dus arriveren we rond 12 uur in de haven. Normaal staat de havenmeester al klaar maar nu niet. Wij weten de weg en gaan lekker ons gang. Eenmaal aangelegd gaan we eens kijken wat er veranderd is. Hm dat is nogal wat al worden we er niet veel wijzer van. Waar de havenmeester woonde is nu leeg, waar wifi gewoon werkte is nu niks. Van de hartelijke ontvangst is niks over. Om 6 uur is er een havenmeester die zijn uiterste best doet om ons te helpen. En dat lukt ook. Voor die tijd zijn we even de supermarkt ingelopen die zo’n 500 meter verderop ligt. Allerlei bevoorrading gekocht en dus zijn we helemaal bij. Morgen zitten we ook hier om de internetzaken verder af te handelen

25 mei, dag 21, Haldensleben

Een keertje uitslapen kan geen kwaad en dus doen we dat ook. Vandaag is het Hemelvaartsdag en dat schijnt hier nogal belangrijk te zijn. Zo wordt het niet op prijs gesteld om je was buiten te drogen te hangen, zijn alle winkels dicht en is er niets te beleven waar wij blij van worden. De haven lijkt uitgestorven, wellicht dat er na 16:00 uur nog wat aan komt wippen.

Het weer is ook niet echt lekker, weliswaar droog maar met een aardige frisse wind voelt het koud aan. Dus nemen we de tijd om te relaxen (Ank) en alle internetzaken af te handelen zodat we weer bij zijn. Zo zal ik Watersport TV weer blij maken met onze bijdragen, het verhaal voor Motorboot aanvullen, blogjes maken voor onze site en eentje voor Broekhorn en ons eigen logboek voorzien van de nodige aantekeningen. Op zich wel even lekker om alles weer op de rails te hebben.

MLK Wolfsburg VAG

VAG

De 4 schoorstenen van VAG en van hun energiecentrale zie je al van verre staan. Ze bezetten een aardige lap grond waarop de fabriek staat. Hier worden de Golfjes in elkaar gezet. Dat hebben we in 2013 gezien met een treintje dat door de fabriek rijdt. Voor elk VAG merk is er een paviljoen, dus apart voor Audi, Seat, Lamborghini enz. Een jachthaven en een voetbalstadion ligt er naast. Proefrijden kan ook met een 4WD op een eigen traject. Bratwursten maakt VW zelf voor het personeel maar jij mag ze ook kopen. Kortom je kunt hier best een dagje zoet brengen!

KM raai 256

Op naar km 256! Waarom? Ooit, meer dan 25 jaar geleden stond daar een muur tussen de volken. Verzonnen door de Russen en de geallieerden. Die muur is weg maar de plek is er nog steeds. Nu is er een lange ligplek van 2 km waarvan circa 50 m. voor Sportboote. Maar dan lig je wel voor het restaurant van Jorgos. En die schijnt te kunnen koken als de beste. Wij weten het niet, wij hebben er nooit aangelegd.

Reisplannen

Morgen drijven we de laatste 25 km van het MLK via sluis Hohenwarthe naar Burg. En als alles goed gaat zijn we zaterdag in Genthin, waar deze etappe ten einde komt. Uiteraard kijken we al uit naar de volgende etappe want die gaat gedeeltelijk door nieuwe wateren, althans voor ons. Via de Havel naar de Elbe om in Hamburg uit te komen. Dan via bekend water naar de marsepein.