Dagje Gent

Vandaag lekker uitgeslapen en als we wakker zijn geworden is het donderdag de 23 ste.We hebben met de havenmeester nauw contact over iemand die verstand heeft van onze Victron omvormer maar is toch wat lastiger. Morgenochtend komt er weer iemand anders, afijn maar even afwachten. Ondertussen konden we dat ding wel opsturen en laten ophalen maar dat lijkt ons niks. Zeker niet zonder een doormeting van het systeem.

Betekent dat we vanmiddag weer in Gent kunnen kuieren en ditmaal willen we via de Vrijdagmarkt naar de Dulle Griet naar het kasteel Gravensteen in het centrum. Wellicht nog wat verder en onderweg een pintje vatten. De dulle Griet is een oud rood/oranje kanon dat nooit werd gebruikt maar waar enorme verhalen aan opgehangen zijn, zelfs door Suske en Wiske. Vandaar de Zuivelbrug over en via de Kraanlei naar Veerleplein. Vanaf de Kraanlei staan we even stil bij het Huis van Alijn en zien we aan de overkant het Waterhuis aan de Bierkant. 

Waterhuis met Bierkant

Nog even doorlopen en je staat op het Veerleplein met terrasjes en het Gravensteen kasteel. Daar willen we naar binnen en zien daar hoe de dames en heren zich gedroegen in de 15e t/m 18e eeuw. Veel wapengekletter en martelvoorwerpen. Dit was zeker voor die tijd een modern kasteel, dit kasteel had namelijk latrines, putten van 10 meter diep waar van alles werd opgestapeld. Dan is er een telefoontje, de man die morgen wilde komen wil vanavond langskomen. Prima wat ons betreft dus we laten het pintje zitten, maar kopen een paar flesjes, glippen nog even de VVV binnen en lopen naar de boot.
We gooien het ruim weer open zodat de man straks zijn werk kan doen en gaan op ons promenadedek genieten van de zon, die is nog best heet en aangezien de man er nog niet is laten we de rubberboot zakken en varen daar een beetje mee in het rond. Dat is in ieder geval koeler dan op ons dek.

Veerleplein met kasteel Gravensteen

Ook horen we dat er regen aankomt en dus gooien we de kap op het dek zodat we daar droog blijven.
Maar al met al geen man om de handel door te meten #$%^&*(
Morgen maar weer verder zien.
Als de beste man komt is dat erg fijn en kunnen wij daarna ons plan trekken. Zaterdag komen Peter en Erna voor een nachtje en dan willen we een avondroute doen.