Silver is weer druk

Deze januari SilverFlits zou zomaar de eerste kunnen zijn in dit mooie en nieuwe jaar. De hitte kon afgelopen zomer hoog oplopen en diezelfde hitte kreeg gedurende het jaar steeds minder vriendjes. De sloten en kanalen hadden een grote behoefte aan nattigheid maar die was in Europa ver te zoeken. Met die naweeën zitten we nu nog steeds. Maar aan de andere kant hebben we wel de kans gehad en genomen om de drijvende voorwerpen vaak te gebruiken. Het was iets zoals…’zullen we he nog een keertje overdoen’.

Vanuit december op naar het nieuwe jaar, Sinterklaas en zijn zwarte Pieten zijn al in Spanje aangekomen en dus is de dikke kerstman op zijn weg om zijn grappen uit te halen. Kijk dus vooral omhoog Sammie! En vervolgens gaan we knallend 2018 verlaten en dromen we weer van de zon. Veel gezondheid en vaarplezier toegewenst in het nieuwe jaar met natuurlijk de onregelmatig verschijnende SilverFlits.

Nou ja, Silver en druk gaat niet altijd samen door een sloot, meestal bromt hij wat en zelfs dat laat hij nog liever aan Mr. Volvo over. Op zomerse dagen wil Silver nog wel eens actief bezig zijn maar nu zit ie in zijn winterdutje te wachten op hogere temperaturen. Voordat hij zijn winterpauze nam heeft hij nog een verlanglijstje gemaakt van een aantal dingen die hij graag anders zou zien. Ondertussen zijn de dieseltanks door Truus Sanitaria schoongemaakt en worden ze een dezer dagen door Captain Hook afgevuld met heerlijke verse brandstof. Verder van de winter nog wat kleine dingetjes en klusjes aftikken. We willen onder andere de twee zonnepanelen kunnen kantelen om daaronder schoon te kunnen maken bijvoorbeeld. Maar wellicht gaan we ook nog een vaartochtje plannen. Houdt onze SilverFlits dus in de gaten.

Varen in de Twentekanalen?

Wij varen vooral op mooie dagen en gebruiken de winter voor de andere sociale zaken, zoals onze nieuwsbrief de SilverFlits samenstellen. Mocht je in de winter plannen hebben om de Twentekanalen te bevaren dan mag je rekening houden met een verstopping. Meer hierover lezen? Klik dan hier.

Plannen voor Duitsland?

Zoals verschillende vrienden van Silver weten worden er in de zomer meestal langere tochten gevaren door België, Duitsland en Denemarken om er een paar te noemen. Meer hierover tref je aan op onze pagina ‘Vaaravonturen’ . Nu kwamen we een berichtje tegen over de rivier de Saale, een zijrivier van de Elbe in zuidelijke richting. Als je het in je hoofd haalt om daarheen te dobberen houdt dan zeker de waterstanden van de Saale (de invaart vanaf de Elbe) en de Elbe zelf in de gaten. Met een mooie zomer kan er nogal weinig water staan. Als je dat toch gaat doen dan wordt je beloond met een prachtig landschap en leuke dorpen en steden. Meer weten? Dan even verder klikken.

Mittellandkanal, in Deutschland ja

Meestal is onze eerste plek om te overnachten Ibbenburen, slechts 4 km van het begin van het MLK, rustig maar rond 7:00 uur beginnen de goederentreinen, de ligplek is wel gratis.
In vroeger tijden werden hier kolen op de diverse boten geladen. Meer hierover in onderstaand verhaal. De laadtoren is nog steeds aanwezig.

Klik hier voor meer info  .

Noord Holland is goed bezig!

Noord-Holland stimuleert waterrecreatie middels 791.220 euro subsidie aan tal van projecten

PERSBERICHT Haarlem – Het repareren van een sluis in Oudesluis, het opknappen van watersportvoorzieningen voor mindervaliden in de Loosdrechtse Plassen, het uitbreiden van het strand bij Schellinkhout voor kitesurfers en het aantrekkelijker maken van de historische trekvaart tussen Haarlem en Leiden voor vaarrecreanten. Deze en andere waterrecreatie-projecten krijgen een financiële bijdrage van de provincie Noord-Holland. … Meer lezen over

Ook Hoorn is aan de gang!

Bedrijventerrein Markermeer in Hoorn bedoeld voor nautische bedrijven nu ook voor niet-nautische ondernemingen

Hoorn – Op bedrijventerrein Markermeer aan de Schelphoek in Hoorn komt ook plek voor ondernemers buiten de nautische sector. Dat zegt directeur Piet-Jan Ooms van projectontwikkelaar Ooms Bouw & Ontwikkeling in Scharwoude, uitgerekend op de dag dat de laatste kavel van 3500 vierkante meter aan de waterkant is verkocht aan Slot Jachtbouw in Monnickendam. Daarmee … Meer lezen over

Varen doe je nooit alleen!

Iedere schipper kent het gezelschap van “Varen doe je samen” wel. Op elke watersportbeurs kom je die wel tegen. Maar ook op het web zitten die lui niet stil. Zij hebben een website in elkaar geknutseld die je antwoord geeft op allerlei vragen, voorlichting over de drukke waterknooppunten en er een appie voor op je telefoon of padje. Eigenlijk vindt Silver dat iedere bevelvoerder van een plezierdrijver die informatie paraat mag hebben. En zo nu en dan publiceren we ook artikelen vanuit VDJS. Wat ze ook doen is aangeven dat je een bepaald stuk vaarwater niet mag bevaren. In dit geval de Volkeraksluizen Jachtensluis. Hoe je dat dan wel kunt passeren wordt dan ook aangegeven.

Blauwe golf op het water

Ook op het water wordt het verkeer regelen een serieuze zaak!

Lees er meer over bij Varen doe je samen!

Nieuwe versie van WordPress

Onlangs de nieuwe WordPress versie geïnstalleerd die echt anders is dan de oude versie. Kon ik met in de oude versie goed overweg, deze nieuwe heeft bog tal van geheimen en ik zie zo 1-2-3 geen manual. Dus tot op heden is het nog geen succes. En dus deze keer vooral tekst. De rest moet ik nog uitvogelen. En om niet alle groene milieufreaks over me heen te krijgen kunnen kan het ook uitcarnivoren of uitgraatlozen zijn. Jullie mogen zelf aanvullen.

Het kan te gek ook…

En dan nog dit: Een of ander hersenloos schepselcarnivoor heeft bedacht dat zij als import de Nederlandse taal kan ontdoen van het woordje ‘het’. Wederom komt zij met het argument dat het racistisch is. Silver denkt dan: “Laat het dan gewoon vertrekken naar haar land van herkomst”.

Boskalis en de Elbe

Dat de Duitse Elbe in het zuiden ondiep kan zijn en dat Tsjechië dan onbereikbaar is voor de vrachtvaart is ons bekend. Nu lijkt er wat aan gedaan te worden, alhoewel?
Nu beginnen ze in Cuxhaven en dat is aan de verkeerde kant en heeft vooral invloed op geldmachine Hamburg. De Tsjechen en wij ook moeten dus weer geduld hebben.

Lees hier meer over Boskalis en de Elbe