De kop is eraf! Na een rommelige start toch weer goed weg gekomen. Tijdens het achteruitvaren bleven onze houten balken hangen in de damwand waardoor de boot onbestuurbaar werd. Het liep allemaal goed af en na een uurtje zitten we al in de Oranjesluis. Eenmaal op het Markermeer werd het alras kouder, zeg maar een wintersportboot. Dus pakken aan en gaan. Maar….de wind trekt aan naar een 5 uit het NW en wij hebben een iets NO koers nodig. Dat is hobbelen en zo nu en dan net even te gek. Dus toch maar binnen sturen, dan kunnen de handschoenen uit en de mutsen af.
Na nog meer rollen en stampen en zo nu en dan kruisen bereiken we Lelystad Haven en daar houden we het voor vandaag even voor gezien. Door het gerol is de boot een puinhoop, alles wat niet goed vast zat heeft nu een andere plek gekregen.
Eenmaal op zijn plekkie eerst maar een bakkie soep en een broodje. Daar knapt een mens van op. Het waait nog stevig maar rond 6 uur schijnt waarachtig de zon en wordt het toch nog 14 graden. Wat een prachtig wintersportgebied is het hier toch!.
Morgen nog een @#$%-stuk met een verkeerde wind om naar het Ketelmeer te gaan en dan door naar Meppel. We zien wel hoe dat weer afloopt. Nog even een borrel het is tenslotte vakantie! Nu nog niet maar opeen wat later moment tref je het volledige verhaal aan op onze site 🙂