De winter is er voor de plannen…

De winter staat weer voor de deur en dus zijn we bezig om onze Silver Lining winterklaar te maken. Maar dat is slechts het technische deel, hier en daar water aftappen, dieseltanks volgooien, hier en daar wat antivries, losliggende rommel naar binnen, beschadigd lakwerk herstellen en dan heb je het wel zo’n beetje.
Dit jaar gaat het bij ons toch wat verder. De boot gaat van het voorjaar in 2014 op de kant voor een nieuwe anti-fouling laag, een nieuwe dieptemetersensor, nieuwe afsluiters, vetkoord van de aandrijfas enz. Dat kost wat maar dan heb je ook wat en kunnen we er weer een jaar of 3 tegen.

Maar de winter gebruiken we ook voor het maken en uitwerken van nieuwe plannen. En die plannen zijn er. Uit welke we moeten kiezen dat zal wel april 2014 bekend worden. Maar voor ons doen zijn ze best ambitieus. Behalve de bestemming wil je ook weten wat je onderweg tegenkomt en wat je niet wilt missen uiteraard.
1. Een trip naar Frankrijk en via Duitsland (Moezel, Saar, Rijn) weer terug. Duur 6 tot 8 maanden.
2. Een trip naar de Mecklenburger Gewässer om daarna via Berlijn en Praag terug te keren. Duur 6 a 8 maanden
3. Een trip naar Polen met steden als Warschau, Gdansk, Poznan enz. Duur 7-8 maanden
4. Een trip van ca. 1 jaar in 2015 naar bijv. Turkije of Zuid Spanje, daar overwinteren en weer terug.
Een hoop wikken en wegen maar we zijn nu al bezig om allerlei dingen te bedenken die we absoluut moeten doen aan de boot en in huis om eea te kunnen verwezenlijken. Denk aan alarm in huis maar ook op de boot, camera, een beter bed op de boot. communicatie met het thuisfront, post afhandeling, reserve onderdelen enz enz.
Eerst maar de keuze tussen 1, 2 en 3 voor 2014 en van daaruit weer verder. Met altijd in het achterhoofd..als de boot op de kant staat wat moeten we dan nog extra laten doen.
En zo blijft de winter dan toch een leuke tijd.