Een dagje Maasbracht. Waarom? Ik wil gratis Nonnevotten! Ten eerste zijn we er wel eens geweest met de Dacia kar. Maar ook omdat ons bootje hier geboren is. En we willen een offerte voor een nieuwe mast en een hekschroef. Daarvoor komt Harold aan boord om te kijken hoe bouwnummer 1807 in elkaar steekt. Wat mij zo eenvoudig leek blijkt voor Harold toch een heel bos hout op de weg te liggen. Maar goed. Hij weet wel waar hij over praat maar het kan geen kwaad om een offerte te vragen bij andere bedrijven als Linssen denk ik.
Dan gaan we naar het dorp. Op naar de interactieve VVV site. Jammer dat werkt maar ten dele.
Nonnevot
Maar op het Marktplein vinden we alles wat we nodig hebben en behalve nieuwe  – goede – schenkkurken. De aardige meneer in de HEMA wist niet wat ik bedoelde en kwam met schenktuiten. Rare jongens die Limburgers. Maar bij Blokker hebben ze ook niets, raar hoor. Maar dan gaan we naar de Lidl voor de nodige voedingsmiddelen. Na een biertje op een terras gaan we terug aan boord. Maar we komen ook een warme bakker tegen en kopen daar wat broodjes voor morgen. We zien lekkere vlaaien maar ook Nonnenvottenbrood, ooit zou ik dat van Yvonne Linssen maar dat is nog steeds niet gelukt. Dus zelf maar gehaald bij bakkerij Dieteren.  Het schijnt dat dit brood door de nonnen in Sittard aan de armen werd uitgedeeld. Dat was zeker zoete broodjes bakken!
Eenmaal aan boord drinken we wat op ons belverdere terras van onze Linssen. Ondanks wat regen zitten we buiten en lekker droog wat te drinken, te lezen en te keuvelen. Later komen er 4 Belgen binnenvaren, gezellig.

Meer lezen en weten over de Silver Lining?
Breng dan een bezoek aan onze site
www.msSilver-Lining.nl

 

Dit blog  wordt samengesteld door Ron & Ank Tol, de eigenaren van de Silver Lining. Het blog mag je zo nu en dan lezen met een korrel zout en gebruikt voorvallen rondom de Silver Lining. De tekst wordt op persoonlijke titel gepubliceerd en kan dus afwijken van de mening van alle anderen. Als je wilt reageren vinden we dat leuk via Silver-Lining@ziggo.nl. Als je onze tekst wilt kopiëren dan willen we dat graag even weten. Op jouw verzoek kunnen we ook een presentatie verzorgen; voor je clubleden op een koude winteravond bijvoorbeeld.
Wij varen een Linssen Classic Sturdy 35 AC uit 1991. Een dijk van een boot!