Bourgondie? hm of hmmm

2015-07-21 Maasbracht, Spaanjerdplas, Thorn, Roermond

Aqua Libre, Spaanjerdplas, teleurstelling 1

Zeilen op de Spaanjerdplas
Zoals op alle werkdagen gaan de mannen van Linssen weer op tijd aan de slag. Nog even omdraaien maar dan ben ik er uit. Eerst koffie en dan werken. Even het dek aflappen en de boot klaar maken. Nog even dit en even dat. Tussendoor nog een bakkie leut. Het weer is niet zo veelbelovend dus we staan in lange broeken, kapje op tegen de zon die net weer weg is en hopelijk weer terugkomt. Maar dan toch rond half 10 ronkt Mr. Volvo en varen we rustig de haven van Linssen Yachts uit. Op naar de Spaanjerdplas waar Linssen charteraar Aqua Libre zijn basis heeft. Kennelijk hebben we dat niet goed begrepen maar we kunnen geen bord van hun herkennen vanaf het water. Geen gebouw, geen reclame…jammer, wel diverse Linssen bootjes gezien verspreidt over de haven. Jammer het had zo gezellig kunnen zijn. Wel ziet de plas er leuk uit en is deze geschikt voor diverse watersporten. En de jeugd heeft er zin in in hun Optimisten!

Thorn, teleurstelling 2

4 ligplekken die continue bezet zijn

Maar we gaan voor de 2e plek die we willen zien. We willen de witte stad met rode kerk;  Thorn bekijken. Thorn heeft 4 ligplaatsen voor 3 x 24 uur. Die ligt vandaag vol met dezelfde bootjes die er ook op zondagmorgen al lagen. Later op sluis Linne horen we dat er elk jaar een paar mensen daar hun boot neerleggen voor het hele seizoen en eventueel met slecht weer naar huis afreizen. Als dat op waarheid berust dan kunnen we 2 dingen doen. 1. Het schrappen van de ligplaats voor de pleziervaart of  2. handhaven van de regels. Nu heb je geen schijn van kans. Dat kan niet de bedoeling zijn. We proberen de zeilvereniging nog even maar die ligt vol. Dat is dan de 2e teleurstelling voor vandaag.

Roermond

Dan maar door naar Roermond. Ank belt de havenmeester van RWV Nautilus en als deze terugbelt kunnen we aan de dijk plek 268 innemen. Mooi dat is dan al geregeld. Rustig aan varen we noordwaarts over de Maas en een stukje Julianakanaal naar Sluis Linne die je kan bereiken op VHF 22. In gebruik is een halve kolk en we vallen 3,50 m naar beneden. Na nog wat extra tijd bereiken we Roermond en vinden Nautilus gemakkelijk. Het is een bar grote jachthaven en zijn op zoek naar plek 268. Tussen 2 andere schepen in zie ik de plek. Maar net nu krijgen we wind, even teveel wind terwijl we de invaart al ingezet hebben. De boegschroef redt het niet en de achtersteven verwaait, uiteraard naar de verkeerde kant. Dat is een kras voor behandeling in de winter.

Aanmelden bij de havenmeester en wat tips opzuigen en dan op stap in het bisdom. Roermond straalt een heel gezellige sfeer uit, staat bomvol terrasjes en de winkels kun je niet allemaal bekijken. Volgens onze informatie zit er de grootste Outlet store in Nederland, maar daar gaan we lekker niet heen. Dat mag je zelf uitzoeken. Wij lopen de sfeer op te snuiven en de oude huizen en gebouwen bekijken. Nou beste mensen, die zijn er zat. Nadat we zo’n beetje het hele toeristische rondje gehad hebben staan we ook weer aan boord. Nu eersteven uithangen en afkoelen. De wind heeft plaats gemaakt voor zon en binnen no-time is het weer boven de 25 graden. De Silver Lining ligt te bakken en dus gaan we de screens voor de ramen plakken en arko (alle ramen kunnen open) toepassen.
Nog wel even een puntje van kritiek tbv Nautilus. De steigers aan de dijk zijn voorzien van staal zonder bescherming. Dat kun en mag je de pleziervaart anno 2015 niet meer aandoen. En je mag dan gratis WiFi aanbieden maar in de haven is er geen ontvangst van het signaal. Adverteren met dingen die je niet kunt leveren staat niet netjes!
Dan de buitenkeuken neergezet en lekker wat in elkaar gedraaid en opgepeuzeld. En nu maar uitbuiken. Morgen gaan we op pad naar Maastricht, maar ook dat is een plan en wie weet wie de roet in handen heeft om mee te gooien.

Meer lezen en weten over de Silver Lining?
Breng dan een bezoek aan onze site
www.msSilver-Lining.nl

 

Dit blog  wordt samengesteld door Ron & Ank Tol, de eigenaren van de Silver Lining. Het blog mag je zo nu en dan lezen met een korrel zout en gebruikt voorvallen rondom de Silver Lining. De tekst wordt op persoonlijke titel gepubliceerd en kan dus afwijken van de mening van alle anderen. Als je wilt reageren vinden we dat leuk via Silver-Lining@ziggo.nl. Als je onze tekst wilt kopiëren dan willen we dat graag even weten. Op jouw verzoek kunnen we ook een presentatie verzorgen; voor je clubleden op een koude winteravond bijvoorbeeld.
Wij varen een Linssen Classic Sturdy 35 AC uit 1991. Een dijk van een boot!