Rustdag Maastricht

Vanuit de toren
We gaan wel op zoek, maar naar wat? Dan loopt de temperatuur toch lekker op en gaan we op stap. De jachthaven ligt dicht bij het centrum en de eerste leuke plek is de Markt, vol met terrasjes en marktkramen, fietsers en auto’s overal maar bovenal gezellig. Door het 1e straatje met winkels bereiken we een overdekt winkelcentrum dat we even begluren om vervolgens het Vrijthof te bereiken. Welke Maastrichtse student heeft nog nooit een pintje gepakt op het Vrijthof. Terrassen, kerken, historische gebouwen en mensen. Hoe krijg je het nog gezelliger? Met de zon natuurlijk!!! En die komt! Het wordt al lekker warm.
Heksen bestaan gelukkig nog
De batterij van het fototoestel begeeft het en dus maakt Ank nu foto’s met haar telefoon en gaan we op zoek naar een fotospeciaalzaak die we uiteraard niet tegenkomen.
We zijn bij de St. Janskerk en beklimmen de 218 treden in de toren voor een mooi uitzicht over het Sfinxdorp. Naar beneden klauteren gaat toch wel wat makkelijker en even later volgen we de stadswallen met de rivier de Jeker. Ank schiet hier en daar wat plaatjes en als wandelend arriveren we bij het Onze Lieve Vrouwenplein, annex de zoveelste kerk en/of klooster. Daar gebruiken we de Lunch die we afdoen met een zesje bij de Lanteern.
We hebben het wel een beetje gehad en we willen nog wat boodschappen doen. En zo slenteren we naar een slijterij voor een flesje whisky en dan op de Markt gaan we bij de gele Jumbo wat dingen verzamelen. Wij zijn 4ein een rij maar mogen gewoon alles afrekenen, niks gratis. Toch wat teveel gekocht en dus sjouw ik de buit naar ’t Bassin waar de Silver Lining ons weer toelacht. De haven ligt vol en soms gedubbeld. Gezellig!
Morgen naar België, een kippeneindje naar Dilsen, het dorp bekijken en dan slecht weer afwachten. We zien het wel en jullie lezen het wel te zijner tijd.

Meer lezen en weten over de Silver Lining?
Breng dan een bezoek aan onze site
www.msSilver-Lining.nl

 

Dit blog  wordt samengesteld door Ron & Ank Tol, de eigenaren van de Silver Lining. Het blog mag je zo nu en dan lezen met een korrel zout en gebruikt voorvallen rondom de Silver Lining. De tekst wordt op persoonlijke titel gepubliceerd en kan dus afwijken van de mening van alle anderen. Als je wilt reageren vinden we dat leuk via Silver-Lining@ziggo.nl. Als je onze tekst wilt kopiëren dan willen we dat graag even weten. Op jouw verzoek kunnen we ook een presentatie verzorgen; voor je clubleden op een koude winteravond bijvoorbeeld.
Wij varen een Linssen Classic Sturdy 35 AC uit 1991. Een dijk van een boot!