26-07-2015 Bocholt – Neerpelt – Lommel

Onze buurman

10 Uur zijn we klaar, de zon schijnt en Sluis 18 wordt op zondag bedient en dus kunnen en mogen we daar onze donatie doen aan de Belgische schatkist. De aardige sluiswachter maakt de papieren in orde, we ontvangen een sticker en nog wat folders over onze bestemmingen. Inmiddels stromen onze voormalige buren uit de haven de sluis binnen maar wij mogen eerst nog even over de brug en afvaren. Goeie jongen, daar kunnen we er meer van gebruiken.

De Sturdy gaat achteruit en keert zijn eigenwijze koppie de juiste kant op. De kant van Neerpelt en Overpelt. De ligplaats annex jachthaven staat bij ons als gratis vermeldt en zo handelen we dan ook als staat er een stickertje op een elektrapaal dat we een ticket moeten nemen. Nou dat kan straks ook nog, we gaan nu eerst eens even kijken wat deze 2 dorpen te bieden hebben. Binnen het uur weten we het; beide plaatsen zijn stil op zondag, muisstil. Alles dicht, ze hebben zelfs de huisjes naar binnen gehaald
Neerpelt

We kopen dus geen ticket en gaan door naar Lommel. Lommel heeft een jachthaven (De Meerpaal) en een ligplaats (De Blauwe Kei). Beide plekken liggen niet dichtbij het centrum (9 km) en dus kiezen we De Meerpaal als haven. Vriendelijke ontvangst in een groene omgeving, vlakbij Center Parcs kamp Lommerbergen. Fietsen mogen we gebruiken van de havenmeester en dat staat voormorgen op het plan. Bovendien krijgen we tal van boeken en folders over de omgeving en zo hebben we het graag. Vanavond maar eens doorpluizen maar het Glazen Huis waar Ank heen wilde is op maandag potdicht, alhoewel het is maar van glas… Als het weer een beetje meezit zoeken we het warmste plekje van België op, althans zo staat het in de folder, we gaan de woestijn verkennen. Meer daarover in het verslag van morgen.

Maar het beste van vandaag is dat ze een werkende WiFi verbinding hebben. Dat gaan we straks even uitvoerig testen!

Meer lezen en weten over de Silver Lining?
Breng dan een bezoek aan onze site
www.msSilver-Lining.nl

 

Dit blog  wordt samengesteld door Ron & Ank Tol, de eigenaren van de Silver Lining. Het blog mag je zo nu en dan lezen met een korrel zout en gebruikt voorvallen rondom de Silver Lining. De tekst wordt op persoonlijke titel gepubliceerd en kan dus afwijken van de mening van alle anderen. Als je wilt reageren vinden we dat leuk via Silver-Lining@ziggo.nl. Als je onze tekst wilt kopiëren dan willen we dat graag even weten. Op jouw verzoek kunnen we ook een presentatie verzorgen; voor je clubleden op een koude winteravond bijvoorbeeld.
Wij varen een Linssen Classic Sturdy 35 AC uit 1991. Een dijk van een boot!