24-07-24 Maastricht – Bocholt

Een heuse tunnel in tricht
We worden ruw wakker gemaakt, ditmaal niet door overwerkte boegschroeven maar door tuinlui die zo nodig moeten maaien en een bouwwerk dat pneumatische hamers moet gebruiken. Het zonnetje schijnt dus wat wil een mens meer dan in ’t Bassin wakker worden. We nemen koffie terwijl de eerste bootjes al staan te dringen voor de sluis. En dat duurt best lang,het lijkt erop dat de sluismeester zich heeft verslapen maar het zal wel iets anders zijn. Wij vertrekken straks ook maar we gaan zeker niet de meute achterna. Iedereen neemt weer sluis 20 naar de Maas om zijn/haar weg te vervolgen maar wij gaan de andere kant op, door sluis 19. Hebben wij nog nooit gedaan en ik denk vele pleziervaarders niet. Wel jammer.  Je vaart door het groene Maastricht, je krijgt een heuse tunnel en een handbediende sluis. Wij moeten even geduld hebben want 10 Limburgse minuten duren 30 minuten wachttijd. Maar dan wordt het handmatig bediende sluisje toch bediend.  Dan op naar het verbindingskanaal langs een stel verwaarloosde schuiten die zo nu en dan bewoond worden. We gaan door en passeren de kruising met het verbindingskanaal dat vanaf de Maas komt. Vanaf hier treffen we 2 beroepsschepen die alle ruimte opeisen. Niet zo gek, want het is hier zo’n 1,80m diep en die jongens kruipen over de bodem. Gun ze die ruimte!  Tenslotte kom je op het begin van de Zuid Willemsvaart en ga je noordwaarts.
Maasmechelen
Hier ligt de Zuid Willemsvaart vol met waterplanten en dus moet je even opletten dat je niet de maaifunctie van de plaatselijke RWS op je neemt. De ligplaats Dilsen-Stokken slaan we over en met het oog op het komende weer (veel wind en regen) zoeken we een plekje met wat meer beschutting en voorzieningen. Op naar een jachthaven, bijvoorbeeld Neerroeteren – Oeterdal. Heel  jammer, de ene passantenplaats is al bezet en dus gaan we voor de volgende.
Ondertussen begint het te druppelen en zo nu en dan is de zon weer aanwezig. Er schijnt een haven te zijn bij Geisterwind, behalve een boze visser is er niets meer en dus verder. 2 Schepen achter ons hebben een tender uitgezet om een plek te vinden. Dat ding vaart regelmatig met behoorlijke snelheid langs ons. Heel bijzonder.
We arriveren bij Bree, moet een leuke plek op aarde zijn  maar biedt de passant geen faciliteiten. En dan maar door naar Bocholt. Plaats genoeg en alles is aanwezig behalve WiFi voor € 7,50. Wie hoor je nog klagen?
Morgen kijken we naar de lucht en zien dan wel weer.

Meer lezen en weten over de Silver Lining?
Breng dan een bezoek aan onze site
www.msSilver-Lining.nl

 

Dit blog  wordt samengesteld door Ron & Ank Tol, de eigenaren van de Silver Lining. Het blog mag je zo nu en dan lezen met een korrel zout en gebruikt voorvallen rondom de Silver Lining. De tekst wordt op persoonlijke titel gepubliceerd en kan dus afwijken van de mening van alle anderen. Als je wilt reageren vinden we dat leuk via Silver-Lining@ziggo.nl. Als je onze tekst wilt kopiëren dan willen we dat graag even weten. Op jouw verzoek kunnen we ook een presentatie verzorgen; voor je clubleden op een koude winteravond bijvoorbeeld.
Wij varen een Linssen Classic Sturdy 35 AC uit 1991. Een dijk van een boot!