Druk weekje

Reisplannen

Onze plannen zijn voor ons wel duidelijk. Eerst naar de Oostzee en dan Denemarken en Zweden bezoeken en als het allemaal zo mag zijn naar Gdansk in Polen en door Polen met wellicht wat omwegen weer terug via het leuke Mittellandkanal (MLK) met de verschillende natuurgebieden aan beide oevers. Het MLK vinden wij prima. Veel gratis ligplekken, na ca. 19:00 stopt de beroepsvaart en als je weet hoe je kunt vastmaken lig je ’s nachts lekker rustig to ca. 6:00 uur. Dan vertrekken de beroeps maar doen dat altijd heel rustig. Uiteraard zijn er ook diverse jachthavens geschikt voor boten van ca. 10 meter en wat langer. Lastiger is het soms met een boot van 13 meter in de havens maar een telefoontje naar de betreffende haven kan ook dit oplossen. Er zijn er een paar waar we gewoon altijd wel even aanleggen. En eigenlijk heb je het meeste last van je mede-pleziervaarders die toch nog even willen inhalen.

Tja, voor ons is het duidelijk, ik wil ook de papieren kaarten voor het overzicht en als backup. Via de schatten van Datema-Amsterdam werd ik er attent op gemaakt dat de kaarten van NV-Verlag leverbaar zijn. Meteen even bestelt + een pilot voor de Oostzee. Jammer genoeg geen Poolse binnenwateren. Die boys lopen nog wat achter en dat zal geen prio 1 hebben. Via de EU-commissie moeten ze die gegevens wel gaan leveren maar wanneer is de vraag.

Nu we de kaarten krijgen kunnen we de Oostzee gaan inplannen. Waar en hoe gaan we daar naar toe. Ank heeft ondertussen wel allerlei plaatsen en dorpen in Duitsland, Denemarken, Zweden en Polen opgezocht zodat we weten welk gehucht leuk is. We hebben reisgidsen van Denemarken en Polen aangeschaft. Zweden doen we even via wikipedia.  Maar goed we kunnen nu het plan invoeren in de PC en kijken welke havens we willen aandoen. Dan zijn we weer een stukje dichterbij. Wel is er nog wat aandacht voor de tankstations. Waar kun je diesel bunkeren? En waar een wasje doen? En is er wat te beleven? En wellicht..zijn er boxen of mag je ankeren? Leuk om even vooraf te weten. Hoever is de haven van het dorp of stad vandaan? Gaan we lopen of fietsen? Wordt het zonnig of regent het, het kan vriezen en dooien.

En dat soort vragen zullen er altijd zijn. Wij spelen er wel op in als we iets anders tegenkomen, ligt een beetje aan de ervaring en routine. En als het niet kan dan kan het niet volgens de reserve bemanning. In dat geval passen we de route gewoon even aan en gaan we andere delen onveilig maken. Meer info?

Grofweg gaat de route die we willen doen langs deze weg. Echter wellicht gaan we wel via Lübeck de Oostzee op want we hebben de eerste bestelling voor marsepein al te pakken. Ook in Polen hebben ze lekkernijen zoals chocola wat menig dames hartje sneller zal doen kloppen. Daar waar mogelijk zullen we het ruim van Silver wat van ballast voorzien.

Maar allereerst komt het grote genieten van de mix die we voor ons hebben klaargezet. Kleine sloten en grote kanalen, behoorlijke rivieren en de brakke zee, nederzettingen en steden, kerken en en kastelen, vreugde en verdriet. Kortom veel om te bekijken en van te genieten! Voor de mensen thuis zullen we een reisblog bijhouden, videobeelden maken en tal van foto’s nemen die wellicht op een later moment op Watersport-TV zullen belanden.

Hot! Er staat een nieuwe video op Watersport-TV. Deel 9. Nog 1 te gaan 🙂

Mast

Project Knutsel

Afgelopen week is er weer keihard gewerkt aan Silver. In ieder geval heeft de mast een steekje laten vallen. Er is maar liefst 75 cm vanaf waardoor we toch wat makkelijker ergens onderdoor kunnen. Nu is het wachten op onze bestelde RVS-werk en dan worden de draden getrokken en de handel aan die stok gemaakt.

Daar tussendoor komt nog een nieuwe dynamo met wat meer vermogen en een kleinere poelie zodat deze generator wat eerder aan het bijvullen gaat. De oude reviseren was mogelijk doch vrijwel even duur als een nieuwe. Dan is de keuze al snel gemaakt en nu maar hopen dat deze ook 27 jaar meegaat. We hebben nog wel 4 kleinere V-snaren nodig die het geheel gaan ronddraaien.

Communicatie - Contact

Inschrijven op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze ervaringen met Silver, Mr. & Mrs. Volvo, juffrouw Truus Sanitaria en vriendin Marie Kriete dan laat je alle nieuwtjes toch snel bij je bezorgen?

Geef alleen je e-mail-adres op en je ontvangt altijd een bericht met link als er weer wat leuks verschijnt!

Wil je niets meer ontvangen, wat wij niet kunnen geloven, dan is 1 x klikken in het e-mailbericht al voldoende. Natuurlijk ga je dat niet doen 🙂 !

Schrijf je dus nu in en geef ons je e-mailadres.

Uiteraard is je privacy volledig beschermt.

WSV Langedijk vlag

Watersportvereniging Langedijk

Deze watersportvereniging bestaat 40 jaar. Al 40 jaar? Jazeker beste mensen en al die tijd geven zij adviezen aan watersporters en organiseren zij tochten voor de clubleden. In maart vieren we feest op een ballenbaan in de omgeving. Natuurlijk kun jij ook lid worden. Voor slechts € 35,= ben je een heel jaar lid, inclusief feesten en vaartochten. Soms moet er voor een vaartocht wat extra betaald worden maar dat drukt de pret onderling zeker niet.  De barbecue en een drankje  en de mop van de dag maken veel goed. Bovendien hoef je geen jacht of sloep te hebben maar dat is wel erg leuk! En zijn er vragen dan zijn er hulpvaardige handen direct in je omgeving.

Kijk op hun website/blog voor een eerste indruk