Eind goed, al goed!

Aan alles komt eens een eind, een waarheid als een koe hoor ik dan iemand zeggen. Een einde aan 2017 met voor ons enige vervelende hobbels en ook vele mooie momenten. Een hele mooie spannende reis gemaakt met onze Sturdy Silver naar Polen, Denemarken en Duitsland waar alleen de zon wat te vaak ontbrak. De mooie en leuke video’s van Watersport-tv geven een aardige indruk en als dat in onze mogelijkheden ligt zullen in 2018 ook onze bijdrage leveren. Ondertussen ligt er straks een nieuwe Sturdy op ons te wachten bij ene heer Van Lent.

Eind aan Watersport-tv serie

Ook een einde aan de veelbekeken serie “met de Tolletjes” naar de Oostzee. Beelden van onze trip op Watersport-tv serie van ons vaaravontuur. Net voor het einde kunnen we jullie ook deelgenoot maken van onze thuiskomst met de reserve bemanning in Heerhugowaard. Het normale leven kan weer beginnen en dat zal wennen zijn. Hebben jullie trouwens hun facebook-pagina al bezocht en krijg je de nieuwsbrief al gratis en voor niks in de bus?

Linssen en Boot

Als een van de eerste grote watersport evenementen, Boot Düsseldorf op 20-28 januari zijn ze bij Linssen in Maasbracht al volop aan de gang. Een nachtelijk transport van 6 schepen op diepladers is onder begeleiding in Düsseldorf aangekomen. Nu waren ze er eentje vergeten, een kleintje en spiksplinternieuw. Deze kleine is standaard net geen 15 meter echter met wat opties groeit ie dik over de 16 m. Die is door de 3 wijzen uit Limburg alras naar Big Willy gevaren en dus ook op tijd om zich te laten bewonderen.

Tja en dan zitten we alweer in 2018. Wij gaan niet naar Düsseldorf, mij te druk. Wij kiezen wel weer voor Leeuwarden in februari.

Drone ellende

Dan nog even een welgemeende waarschuwing voor 2018. We weten hoe leuk drone opnames kunnen zijn. Maar weest op je hoede! Ook een tweede drone is bij ons in het water belandt, gelukkig op een plek waar de dienstdoende havenmeester hulp on bieden met de haak. Na even vissen en bijvoeren zij de drone hap en kwam boven water. Volgens de eigenaar waren de beelden niet aangetast, de rest kan als verloren worden beschouwd.

Goede en vooral gezonde vaart mensen. Tot 2018!

GVB de mist in

Via AT5 komt ons dit bericht toe. Eigenlijk vraag je je af hoe zoiets, weliswaar in dichte mist, kan gebeuren. Zowel de GVB als vrachtvervoer over water heeft toch alles aan boord om ook bij dichte mist te kunnen varen. Maar gelukkig geen persoonlijke verwondingen maar de schrik zat er dan wel goed in.