11-08-2015 Mons/Bergen (25)

Kuisen en koffiezetten

Raadhuis . Grote Markt
Ank is als eerste er uit en heeft al bijtijds de wasmachine in beslag genomen en dus is het nu even wachten dat dat ding klaar is. Het is een beetje raar als je de wasmasjien de hele dag in beslag neemt vinden wij.  Rond 11 uur moet de masjien klaar zijn en dan op naar het centrum, de Grote Markt.  Maar ondertussen eerst koffie.
Rond 7 uur heeft een buurvrouw van de Cassopedia de mannen wakker gemaakt. Ook luidruchtig. Nu hebben we er 2 x last van.

Grote Markt

De fietsen zijn er klaar voor, het centrum is ca. 3 kilometer trappen. De route is niet zo moeilijk, 2eweg links, bij rotonde rechtdoor en gaan! Althans dat lijkt op de kaart. Echter je komt bij de rotonde, je bent ongeveer de enige fietser en de auto’s knallen vlak langs je heen. Maar we nemen het risico en zodra er weer een stoep is of wat anders dan gebruiken we dat.
Aap voor stoute kindern
Op naar de Grote Markt waar nu een speelplein voor mensen is gemaakt. De schommels zijn druk bezet  en zodra die bewegen veroorzaken ze allerlei muziek. (om gek van te worden).
Bij het raadhuis even de aap voor ongehoorzame kindertjes aaien, mijn beste vriend Vincent van Gogh even begroeten. Hij wilde graag predikant worden maar dat gaat niet lukken. En dan wordt het tijd om in te slaan. Ank moet medicijnen, wij moeten geld pinnen en dat lukt in een paar ogenblikken. Dan eens even kijken waar de supermarkt zit. De Aldi is redelijk dichtbij maar we willen ook bier en dat heeft de Aldi niet, wel slootwater. En zo zijn er meer artikelen die we bij voorkeur bij een ander willen scoren.

Iphone kopen?

Dan de meest vermoeiende. Mijn Samsung S3 is kapot en ik ben nu niet bereikbaar. Normaal vind ik dat wel lekker maar nu met 2 moedertjes op hoge leeftijd waarvan we van 1 de eerste contactpersoon zijn ligt dat wat anders. De Samsung heeft het een jaar goed gedaan en daarna werd het alras minder. Ank heeft er ook een, net zo oud maar we zijn al blij dat ie nog oplaadt.
Dus voor mij geen Samsung meer en dus kijken of we een Iphone kunnen scoren, kaartje overzetten en gaan met dat kletsapparaat. Van een stuk of 6 winkels heeft alleen Proximus een Iphone 6. Tja , de taal is hier al een probleem, de Simkaart uit de Samsung past niet, hun kunnen de kaart niet op maat knippen. En dus op zoek naar iemand die het wel kan. Dat is bij concurrent Mobistar. Aardige man maar heeft geen Iphones. Ok weer terug, de aankoop verrichten en dat duurt even. Want de enige dame die wat Engels sprak vertrekt en de volgende laat minimaal een kwartier op zich wachten.
Uiteindelijk de deur uit met dat ding. Op een terras haal ik het klepje weg van de sim kaart en prop de mijne er in. Helaas dat is niet de bedoeling en die kaart zit vast. Dag Iphone, voorlopig doe je het even niet.

Supermarkt

We zien een Carrefour, een kleine weliswaar maar OK. We kopen hier en daar wat en hebben het dan ook wel snel gehad. Weinig keuze, hoge prijzen. Dan och maar op de terugweg langs de Aldi voor wat basis dingen en dan zien we het wel weer.

Jachthaven Grand Large

Familie van onze Jozef?
Als we nu moeten vertellen of we hier terugkomen dan is het antwoord NEE. Waarom? Je ligt aan oude betonnen kades, met hier en daar autobanden. Er zijn nieuwe steigers maar alleen voor de vaste ligplaatshouders. Vanaf die oude kaden loop je allerlei steetjes je boot op die je lakwerk kunnen beschadigen. Stroom is ³,00 per nacht, belachelijk duur vinden wij. Sanitair is zeker aanwezig doch niet onderhouden en wordt te weinig schoongemaakt. Toezicht van de havenmeesters is nihil. Bovendien vinden we de weg naar het centrum, per fiets, op een aantal punten gevaarlijk.

 

 
 
Dit blog  wordt samengesteld door Ron & Ank Tol, de eigenaren van de Silver Lining. Het blog mag je zo nu en dan lezen met een korrel zout en gebruikt voorvallen rondom de Silver Lining. De tekst wordt op persoonlijke titel gepubliceerd en kan dus afwijken van de mening van alle anderen. Als je wilt reageren vinden we dat leuk via Silver-Lining@ziggo.nl. Als je onze tekst wilt kopiëren dan willen we dat graag even weten. Op jouw verzoek kunnen we ook een presentatie verzorgen; voor je clubleden op een koude winteravond bijvoorbeeld.
Wij varen een Linssen Classic Sturdy 35 AC uit 1991. Een dijk van een boot!