31-07-2015 Geel – Emblem

Vandaag niet zoals eerder gedacht naar Herentals maar door naar Lier, of liever gezegd naar Emblem. Waarom geen Herentals? De haven is volgens de plaatselijke bevolking niet in een beste staat, je ligt daar tussen schroot en het dorp heeft niet zoveel te bieden. Althans dat is de mening van een drietal Belgen die we ontmoeten in de Geelse jachthaven. En jawelleke, het plan verdient een aanpassing.
Geelse soep
We vertrekken wat later omdat we net een vrachtschip langs zien komen die nog geen 6 km p/u vaart (dat schiet dus niet op) en omdat we op de steiger een gezellig samen zijn hebben met 3 andere Belgen die de omgeving beter keen als wij Ollanders. Dus het wordt 10:15 voordat wij ons een weg banen door het overtollige kroos richting Herentals en het Albert kanaal. De zon schijnt en dus is het korte broeken weer. Na 12 uur verlaten we de sluis 10 Herentals en zitten we op het Albert kanaal richting Antwerpen. Zolang blijven we daar niet drijven want we nemen het Netekanaal dat aan bakboord ligt en ons naar Mechelen / Leuven zal leiden.
In heren-conclaaf
Wel zijn er veel hinderlijke wespen vandaag, dat is echt wat voor Ank. Na een paar km kom je bij Emblem, een oude aftakking van de Nete (nu Netekanaal) en op slechts 3 km trappen van Lier. Dat lijkt ons wel wat. De ontvangst is goed, de mensen gezellig en de Aldi / Lidl dichtbij en daar maken we gebruik van. Bepakt en beladen komen we bij Aldi vandaan (de grootste in België naar verluidt) en strijken neer op ons zonnedek en genieten van de zon. Ook ligt er een Linssen St. Jozef Classic en uiteraard hebben we alras contact. We bekijken elkaars boot en zijn het er geheel over eens dat er geen betere bestaat. Ook heeft de eigenaar een mooi boek over Lier met foto’s en kleine verhalen, gedichten, poëzie als toelichting. Wij mogen dat inkijken / lezen als we een stukje er over schrijven in de kaft. Een soort van gastenboek zeg maar. En uiteraard neemt Ank die taak op zich.
Na het eten komt de buurman op bezoek om ons dek te aanschouwen en wij geven hem de informatie die hij graag wilt gevolgd door een gezellige babbel. Ank maakt kort erop nog een uitgebreide babbel met 2 andere Nederlanders die ons verhaal kennen uit de Motorboot, nog even en we zijn beroemd en moeten we handtekeningen uitdelen.
Morgen hebben we tijd om Lier te verkennen, ziet er op de plaatjes erg leuk uit, dat gaat een dagje kosten. De folders liegen er niet om, nu nog de praktijk.
Overmorgen komt Mechelen aan de beurt. Dat vereist wat voorbereiding omdat we dan op getijdenwater zitten en de sluizen werken allen met hoogwater. Even puzzelen dus.
Meer lezen en weten over de Silver Lining?
Breng dan een bezoek aan onze site
www.msSilver-Lining.nl

 

Dit blog  wordt samengesteld door Ron & Ank Tol, de eigenaren van de Silver Lining. Het blog mag je zo nu en dan lezen met een korrel zout en gebruikt voorvallen rondom de Silver Lining. De tekst wordt op persoonlijke titel gepubliceerd en kan dus afwijken van de mening van alle anderen. Als je wilt reageren vinden we dat leuk via Silver-Lining@ziggo.nl. Als je onze tekst wilt kopiëren dan willen we dat graag even weten. Op jouw verzoek kunnen we ook een presentatie verzorgen; voor je clubleden op een koude winteravond bijvoorbeeld.
Wij varen een Linssen Classic Sturdy 35 AC uit 1991. Een dijk van een boot!