22-08-2015 Beernem – Brugge

Jachthaven Beernem

Weg van Beernem
Zoals al vermeldt in het vorig blogje heft de Jachthaven en het restaurant een behoorlijk evenement binnengehaald in de vorm van een Wake Board wedstrijd. Je weet wel, een soort waterskiën op een strijkplank. Helemaal niks mis mee, ieder zijn / haar sport nietwaar. Maar de hele dag de ronkende motoren en golftrekkende speedboten en de harde muziek aangemoedigd door een dorpsomroeper gaan wij niet doen. Wij gaan vluchten voor dit geweld.

Op naar Brugge

Op het droge varen
We hebben bij Patrick, de havenmeester van Yacht Club Flandria al een plek gereserveerd voor de zaterdag en de zondag. Wellicht komt de maandag er nog bij want Brugge is giga leuk en giga druk. En dus loopt de motor van de Silver Lining rond 9:20 uur en drijven we behoedzaam de stalen box uit. Wind staat er niet en eenmaal op het open water hebben we alle ruimte en draait de Sturdy vanzelf in de juiste richting. Kwestie van africhten! Deze reis is een korte, misschien we de kortste van de hele trip. Het is wel 11 km lang en we krijgen 2 kantelbruggen die bediend mogen worden.
Brugge in zicht
De bediening start vanaf 10:00 uur in het weekend en kun je aanvragen op VHF 18. Verwacht geen antwoord terug en laat je ook in de camera’s zien.
Voor de eerste brug liggen we een kwartier te dobberen, er zijn geen aanlegmogelijkheden of je moet een vrachtschip treffen. De brug wordt bediend en er komen een paar jachtjes van de andere kant en daarna mogen wij er door. De 2e brug wordt vlotter bediend en vlak daarna het je in een oude kanaalarm de YC Flandria waar we door leden worden opgevangen. Net als we willen vertrekken naar het centrum verschijnt de havenmeester en maken we alles in orde.

Brugge

Belfort Brugge
Het centrum van Brugge kun al wandelend bereiken maar wij nemen de fiets. De fiets omdat we wat boodschappen willen meenemen. We trappen ons naar de Katalijnepoort en duiken daar de straat in en vlak voor het centrum zoeken we een mooi plekje voor onze pedaalvoertuigen.
En dan is het kuieren en zien we de hoogtepunten van bruggen onder en boven onze voeten voorbij trekken.
Terras Flandria
Een kleine samenvatting: De Burg, Markt, Vlaamse primitieven, de OLV kerk, Godshuizen en nog meer. Eigenlijk is er op elke hoek wel wat te bekijken. Zo nu en dan een pintje erbij en een omelet op de Markt en de tijd is voorbij. Terug naar de haven waar we besluiten om op het jachthaven terras te gaan eten. En de keuze voor een vispannetje is zeker niet verkeerd.
Morgen rustig aan en een ander deel van Brugge bekijken, ook weer met de fiets. Maar dat lezen jullie volgende keer maar.

 

Dit blog  wordt samengesteld door Ron & Ank Tol, de eigenaren van de Silver Lining. Het blog mag je zo nu en dan lezen met een korrel zout en gebruikt voorvallen rondom de Silver Lining. De tekst wordt op persoonlijke titel gepubliceerd en kan dus afwijken van de mening van alle anderen. Als je wilt reageren vinden we dat leuk via Silver-Lining@ziggo.nl. Als je onze tekst wilt kopiëren dan willen we dat graag even weten. Op jouw verzoek kunnen we ook een presentatie verzorgen; voor je clubleden op een koude winteravond bijvoorbeeld.
Wij varen een Linssen Classic Sturdy 35 AC uit 1991. Een dijk van een boot!