klussen, schilderen lakken double coat
Klussen

Multi-klussen, Ank in de garage en ik buiten aan de bootonderdelen.

Silver, Mr. & Mrs. Volvo en Mrs. Sanitaria liggen weer in hun thuishaven en zijn al weer aardig gewend. Sterker nog, ze willen wel weer weg. Daar mogen ze nog even geduld voor hebben. Eerst moeten er plannen gesmeed worden. Bovendien zijn er een paar klusjes in gang gezet die afgerond dienen te worden.

Dit najaar zijn dat wat lak- & verf klussen en in het voorjaar willen we de mast vervangen. Die mast ligt thuis, moet nog wat aan gesleuteld worden en vervolgens wordt die gespoten met De IJssel 2 componenten verf in de kleur reinwit. Dan gaan we de oude mast demonteren en de nieuwe monteren en voorzien van de broodnodige gadgets.

 

 

Plannen

Oostzee

Papier hebben we, nu de kennis nog verzamelen

Maar natuurlijk zweven onze gedachten ook al weer bij een volgende trip. Als het allemaal voor ons bedoeld is komen we volgend jaar ergens in Denemarken uit, misschien wel Kopenhagen. Maar dan mag het weer wel een beetje meehelpen. Gaat het niet dan zwerven we door Duitsland en zien dan wel weer verder. Als er water genoeg staat kunnen we de Weser op naar het zuiden. We zien wel.

Mocht je ook plannen hebben voor Duitsland en het Mittellandkanal kijk dan eens HIER.

Mocht je plannen hebben voor de Bodensee dan kan deze informatie je vast wel helpen.

 

 

 

 

Mastervolt voorlichting

Meneer vertelt heel enthousiast, ik snap er geen snars van!

Bezoek aan de Hiswa

Op onze trouwdag naar een botenbeurs. Het moet niet gekker worden. Normaal gaan we slechts een keer naar een beurs (Leeuwarden), dit wordt de derde beurs dit jaar. Maar nu we daar toch zijn kunnen we bij Mastervolt eens even horen hoe zij over onze AGM-accu’s denken. Die zijn nu 4 jaar oud en lijken wat minder te presteren. Een diagnose uit Zeeland geeft aan dat de accu’s niet geschikt zijn voor service doeleinden, daar moet je Gel-accu’s voor nemen. Het tweede verhaal vertelt dat de accu’s te warm staan in de machinekamer en daardoor niet goed presteren dan wel eerder naar de schroot kunnen. Bij de twee elektra-techneuten op de Hiswa keek men raar op van dit verhaal. Gel-accu’s is wat beter maar die warmte? Volkomen onzin. Heeft iemand hier ervaring mee?

 

Vanaf een SL naar een Linssen

Vanaf een Super Lauwersmeer naar een verkochte Linssen!

We wandelen verder langs allerlei stands, zien en passant Victor van Yachtcontrol en slaan de zeilboten en sloepen over want daar ligt onze interesse wat minder. We beklimmen een Super Lauwersmeer en maken een foto met Linssen op de achtergrond. Dan ook even bij Linssen langs en Alexander een handje schudden. Uiteraard krijgen we een drankje aangeboden. Dan eerst even wat eten voordat we naar het Motorboot Theater gaan. Ton en Helene Roskam kennen we al vanuit de beurs in Hoorn, we krijgen een echt koud Motorboot watertje en kletsen wat bij. Dan verschijnt ook Bas Hoekstra en Henk de Velde ten tonele. Henk gaat zo een lezing geven in het theater en daar zijn we natuurlijk bij. Wat een spreker is die man. Wat later spreken we elkaar bij de kaart- & boekhandel Harri nog even. Op met het pontje naar P3 om de terugreis te aanvaarden.

Een leuke dag gehad, dat is zeker en dan lig je fijn afgemeerd in een veilig haventje en dan overkomt je DIT.

Reisverhalen

Zoals jullie wellicht weten worden er van de trips met de Silver Lining altijd wel een verhaaltje gemaakt. Een aantal van die verhalen zijn nu klaar en staan op de site. Daarna volgen de fotoalbums en wellicht enige videoclips. Wil je de verhalen lezen klik dan HIER.

Buurman & Buurman of liever buurvrouw?

In onze buurt was het weer raak. 78 buurmannen en vrouwen gezamenlijk rond de barbecue, springkussen voor de kinderen en drankjes voor allemaal. Misschien ook wel leuk bij ons in de haven om zoiets te te doen.