Final Countdown

Final Countdown

We houden het gewoon leuk en een beetje spannend. Alhoewel we wat ons betreft genoeg spanning hebben gehad met Silver om alles netjes voor elkaar te krijgen. Wat maakt het dan spannend? Wel, we hadden project mast, we hebben nog een Wifi issue en de kleuren van Silver kunnen best een opfrisbeurt gebruiken. Dan denk je dat alles netjes gepland is en dan lukt dat niet, bijvoorbeeld door regen of teveel wind of gewoon door eigen schuld. Een geheel niet realistische planning kennelijk want de natuur heeft het voor een groot deel verworpen. Maar we gaan… en dat is zeker.

Nieuwe vertrekdatum, zet maar in je agenda is nu…

5 mei 2017!

En dan gaan we echt vertrekken naar Medemblik. Twee nachten liggen…niks doen en bijkomen. Even kennismaken met de havenmeesters aldaar. We werken immers samen opdat we elkaar kunnen helpen. Zondag de oversteek naar IJsseloog op het Ketelmeer. Daar even onze nieuwe hekanker uitproberen en dan door naar Ter Apel, of toch even langs Hattem waar Yachtcontrol gevestigd is om de hele Yachtcontrol software even na te lopen. Daar vandaan naar Ter Apel en het Dortmund Eemskanaal en het Mittellandkanaal (MLK) naar Lübeck. Waarom via het MLK? Simpel, We kunnen tanken, het weer speelt een bescheiden rol en als het weer echt slecht is of wordt dan draaien we de route gewoon om en gaan we eerst naar Polen. Daarover later meer. Denk erom… er zijn regels gesteld aan het uitzwaaien. Uiteraard zijn jullie allemaal welkom, de havenmeester schenkt prima koffie! Maar zie ons vorige bericht voor de regelgeving!

Promofilm Oostzee van Watersport TV

Ondertussen is de eerste promofilm verschenen en daar is de voorgaande opmerking niet van toepassing. Maar ook de eerste aflevering van ons video optreden. Beide kun je vinden op…. Watersport TV zal ons volgen op de trip en wij zullen tijdens onze trip de beelden schieten. Zorg dus dat je Watersport TV als favoriet hebt staan zodat je niets hoeft te missen. Ook je e-mailadres op onze site achterlaten is een slim plan! Dan ben je als eerste op de hoogte van onze belevenissen op deze trip van +4000 km, kan wel eens wat meer worden maar ach we hebben de tijd.

Water wegduwen

En dus gaan we vrijdag 5 mei de bevrijding vieren door te beginnen om al het water aan de kant te duwen zodat Silver ruim baan heeft. We gaan op weg en dat wordt tijd. De mensen op onze haven beginnen al vragen te stellen… wegwezen dus! First stop Medemblik in de Oosterhaven.

Modificeren draagtassen fietsen

We hebben nieuwe vouwfietsen. Elektrisch zodat ook de schipper kan meekomen. Omdat ze bij ons op het dek moeten staan blijven ze in hun draagzakkie zolang als dat fijn is.Dat zakkie verdient enige aanpassingen want er moet een bevestiging komen tussen fiets en railing en er mag een slotje op zodat deze trapijzers niet geleend kunnen worden. Dat gaan we regelen en hoe dat verzinnen we nog.

Verfklussen

Ank heeft het reinwit (ral 9010) er op zitten. De nieuwe mast met toebehoren, de aanpassingen aan de mast en het dek zijn van een nieuwe laag voorzien. Zoals ik het nu bekijk kan zij dat beter als de prutsers van Rein de Ruiter in xxxx. Als je je boot wilt laten schilderen doe dat dan niet daar. De helft van het gangboord is weer in het lichtgrijs gezet met enige antislip toevoegingen. Jammer dat de verf op was… Onderweg maar eens verder kijken. De rest kan met de Dulon handel in de was gezet worden. Heb je zin laat het weten!

Zwemplateau

Zwemplateau-teak ziet er weer als hout uit. Dat was best een klusje want er was blauwe verf op gevallen en overal was het teak grijs of groen van de algen- en mos-culturen. Die zijn we kwijt en dat ziet er stukken beter uit. Je kunt er nu weer met je blote pootjes op staan!

De eerste aflevering op Watersport-TV

Klik op DEZE  link om de aflevering te bekijken of bekijk alle afleveringen en meer op Watersport TV.

Watersport TV en Silver

Sinds begin januari bestaat Watersport-TV Online. Een site met pretenties! Zij willen als eerste het hete nieuws met betrekking tot de watersport verspreiden. En tot nu toe lukt dat best! Doen jullie goed mensen! Ook Silver heeft daar een vast plekje gevonden en zijn belevingen kun je daar aantreffen in een heuse special met allerlei videobeelden. Tijdens de trip van Silver zullen er beelden worden toegevoegd. Regelmatig kijken dus of je schrijft je in voor onze nieuwsbrief!

Route naar de Oostzee

Ietwat ongebruikelijk maar daar zijn keuzes voor. Van te voren kan Silver niet alles inschatten en we willen optimale veiligheid en zekerheid. En dus wordt het Mittellandkanal gepakt. Op dat kanaal kunnen we alsnog keuzes maken. We kunnen naar Lübeck en daar de Oostzee verkennen. Maar met extreem slecht weer gaan we door naar Warschau en draaien onze voorgenomen route gewoon om.  Plannen zijn er om vanaf te wijken, nietwaar en dat doen we graag! Als jij het weet wat wij gaan doen dan hoor ik het graag.

Recreatiehaven Broekhorn

Welkom bij Recreatiehaven Broekhorn in Heerhugowaard gelegen aan het kanaal Alkmaar (Omval)-Kolhorn.Silver ligt daar naar tevredenheid. Nu na drie jaar begint de gezelligheid te komen. Zeker nu Silver op 5 mei ruimte maakt voor de vele passanten die onze haven aan doen en daar zijn de vrijwillige havenmeesters best heel erg blij mee. Soms een fooi in de koffiepot en soms ook een lekker doosje Belgische bonbons. Tja, dan blijf je toch je best doen!

Kijk op hun website/blog voor een eerste indruk