19-08-2015 Gent

Sightseeing

Frietkot Jozef
Een keertje uitslapen is ook lekker en daarna friet, flaneren door Gent en film. En zo zal geschiede!  Ank maakt er opeens een werkdag van en neemt de wasmachine en de droger in gebruik. Dat gaat dus even duren. Maar met de vrouw van de havenmeester heeft ze een deal gemaakt dat zij de was eruit haalt en in de droger stopt. Daarna stappen we naar de Vrijdagmarkt naar het Frietkot Jozef waar we een frietje kopen. In onze herinnering was dat bij ons vorige bezoek beter, nu behoorlijk knapperig gefrituurd maar wel smaakvol. Even verderop staat de Dulle Griet die nooit een kogel heeft afgevuurd.
Dulle Griet en rechts Patershol
Dan steken we de brug over en komen in het Patershol met onder andere het Huis van Luin, een ouderwetse snoepwinkel, een biercafé en souveniers. Je waant je hier in de middeleeuwen en daar ben je ook. Want een stukje verderop worden er filmopnames gemaakt voor de film Emperor. Gisteren al te zien op de Graslei en nu hier.

Kunst

Kunst met een K
Bij de Stadshal drinken we in het Stadscafé een lekker biertje. Het is best gezellig druk en zien mensen van allerlei nationaliteiten. We gaan op zoek naar kunst. En dat vindt je in het Werrengarenstraatje. Een klein nauw straatje, meer een steeg waar graffiti artiesten zich kunnen uitleven. Dat maakt van de steeg met 2 tunnels toch een vrolijk geheel. Toppie!

Uit eten

Redelijk op tijd weer terug bij de Sturdy, de was wordt afgehandeld en we gaan uit eten. Althans dat is de bedoeling. Op advies van de havenmeester zoeken we een restaurant op maar kennelijk is ons Vlaams minder goed dan we dachten. Na een lekkere wandeling komen we uit bij een barretje met wat hapjes. Best lekker maar thuis nog maar wat kadetjes in elkaar gezet.

Plannen

Tomorrow is another day met nieuwe kansen en ervaringen. Drie jaar geleden vertelde de havenmeester al dat we de Leie moesten nemen. En dat betekent straks Gent doorvaren en dan een soort Vecht-achtige route naar Deinze.
Dit blog  wordt samengesteld door Ron & Ank Tol, de eigenaren van de Silver Lining. Het blog mag je zo nu en dan lezen met een korrel zout en gebruikt voorvallen rondom de Silver Lining. De tekst wordt op persoonlijke titel gepubliceerd en kan dus afwijken van de mening van alle anderen. Als je wilt reageren vinden we dat leuk via Silver-Lining@ziggo.nl. Als je onze tekst wilt kopiëren dan willen we dat graag even weten. Op jouw verzoek kunnen we ook een presentatie verzorgen; voor je clubleden op een koude winteravond bijvoorbeeld.
Wij varen een Linssen Classic Sturdy 35 AC uit 1991. Een dijk van een boot!