08-09-2015 Antwerpen – Tholen

Afscheid van Brabo

Londonbrug
Half negen draait de Londenbrug. Dan moeten we klaar zijn en dus sta ik bijtijds op om alles gereed te maken voor ons vertrek naar Nederland. Voor ons gaan twee Nederlandse charterschepen de Kattendijkesluis in. Wij gaan door naar de Siberiabrug en dan bakboord uit. Alhoewel… we worden afgestopt door een grote boot die door een sleepboot in toom gehouden wordt. Dus even rust en zodra de weg vrij is gaan we de haven van Antwerpen doorkruisen. De volgende 10 km zijn gewoon fascinerend
Met Rotterdam als 1e en zie je de 2egrote haven van de EU en Hamburg als 3ehaven een mooi koppel. Het is lekker druk met allerlei vaartuigen en we kijken onze ogen uit. Maar dan komt toch ook de grens in zicht. Nederland heeft zelfs een hekje neergezet.

Rijn-Scheldeverbinding

We varen nu over de Rijn-Scheldeverbinding, een druk vaarwater met de Kreekraksluizen en de Volkeraksluizen. Echt grote sluizen die de grote beroepsvaart kunnen schutten. Aanmelden met de marifoon is een pré en wordt op prijs gesteld. Wij kunnen direct invaren in de Kreekrak en de Volkerak is voor morgen. Na de Kreekrak kom je al dobberend bij Tholen. Mooi op tijd van dit kanaal vinden wij weliswaar groot maar niet echt boeiend om te bekijken.

Tholen

In Tholen maken we vast in het stadje aan een oude betonnen kade. Het centrum is een paar stappen verwijdert en we besluiten om de benen even te strekken. Mensen zien we bijna niet, wel het raadhuis en de 2 kerken en molens. Bij één van de 2 molens kopen we een Zeeuws biertje, een zakje drop en een geheel fout ding voor Ank. Meer valt er eigenlijk niet te beleven.
Terug bij de boot ontmoeten we de havenmeester, een leuke vriendelijke vrouw met een hartelijke ontvangst. Neemt niet weg dat het aangeboden WiFi signaal niet werkt en de prijs aan de hoge kant is tov het gebodene. Wel zien we dan even de burgemeester door de haven schuifelen maar komt niet naar de mooiste boot van Tholen op dit moment. Zij heeft nog veel te leren. Wellicht dat Linssen een paar folders naar haar kan opsturen zodat ze mooie boten direct weet te waarderen.
Morgen op weg naar het Haringvliet met het dorp Middelharnis. We hadden Brielle ook op de lijst staan maar die mag wachten tot een volgende keer.

 

Dit blog  wordt samengesteld door Ron & Ank Tol, de eigenaren van de Silver Lining. Het blog mag je zo nu en dan lezen met een korrel zout en gebruikt voorvallen rondom de Silver Lining. De tekst wordt op persoonlijke titel gepubliceerd en kan dus afwijken van de mening van alle anderen. Als je wilt reageren vinden we dat leuk via Silver-Lining@ziggo.nl. Als je onze tekst wilt kopiëren dan willen we dat graag even weten. Op jouw verzoek kunnen we ook een presentatie verzorgen; voor je clubleden op een koude winteravond bijvoorbeeld.
Wij varen een Linssen Classic Sturdy 35 AC uit 1991. Een dijk van een boot!