Hannover…here we are!

We zijn op tijd wakker en treffen alle voorbereidingen voor een wat langere tip naar Hannover. Onze metgezellen willen graag de stad zien en dus sluiten wij aan. Nog even 4 warme broodjes uit het restaurant

gescoord en wat ons betreft verlaten we JH Heidanger in Vechelde. Er staat een lekker windje (9-10 km/u) en als we op het MLK komen dan lijkt het wel drukker als normaal. We sluiten aan in een konvooi van 3 vrachtschepen en tuffen met een kilometer of 11 lekker mee. We krijgen 1 sluis (Anderten) die ons bijna 15 meter laat zakken. Rond kwart over 2 verlaten we de sluis en stevenen af op JH Hannover / Marine Kamaraden. De havenmeester valt bij mij niet goed. Ik wil mijn trosjes leggen zoals ik wil en niet zoals hij dat wil. Er ontstaat bijna een discussie maar ik haak af, doe zijn zin en als hij vertrokken is doe ik het lekker zoals ik wil. Wat een bemoeial. Ank ceckt in en komt terug met een rekening van € 18,00. Dat is dan wel alles inclusief. Er is voor alle havengebruikers een gratis douche, maar wel slechts 1 die niet echt schoon is. Het restaurant is duur in vergelijking met wat wij ondertussen gewend zijn. Al met al is dit gewoon te duur voor het gebodene.

Morgen de stad bekijken en de tuinen en dan naar de Weser.