Nieuw! Havenperikelen (1)

In dit blog nemen we je mee in het clubgebeuren van WSV Langedijk en de Haven Broekhorn in Heerhugowaard. Het is even afwachten of er genoeg animo voor dit blogje.  Zowel de WSV Langedijk als de havenzaakjes kunnen hier een plek krijgen. Zie het als een aanzet van een niet officieel club- en havengebeuren dat de dagelijkse gang van zaken beschrijft en neem dit vooral met de bekende korrel zout zodra u voelt dat de bloeddruk stijgt. 

Broekhorn

Havenkantoor Broekhorn

Broekhorn, wie kent dat? Waar ligt die nederzetting? Tot vorig jaar hadden wij geen flauw benul. Langzaam kwam het bekende aapje uit de mouw. Buiten de landelijke omgeving rondom Heerhugowaard hadden maar weinig mensen gehoord van deze nieuwe nederzetting, behalve dan de bobo’s die er direct bij betrokken waren. Broekhorn is een nieuwe woonwijk in Heerhugowaard, direct gelegen aan het kanaal Alkmaar-Kolhorn. 
In Broekhorn werd ook een jachthaven aangelegd. Adviezen van de nabij gelegen watersportvereniging Langedijk worden graag gehoord al is de uitvoering van de gedane suggesties maar zeer betrekkelijk.

 
Jammer van die lage hekjes…

Maar oké, uit onder andere kostenoverwegingen besluit de bemanning van de Silver Lining om hun boot te verkassen van Zaandam naar Broekhorn. En dus arriveren we ergens in oktober in een nogal lege jachthaven waar voor ons een 12 meter box is gereserveerd. In een lekker zonnetje worden we door de tijdelijke havenmeester verwelkomd en al snel is het best gezellig.

De Silver Lining ligt inmiddels keurig met de kont op de steiger afgemeerd en de welkomstborrel mag door komen. 
 
Is dat niet een Bofkont?

Vanaf die dag trekken we 2 x per week naar Heer Hugo om te zien of hij goed zorgt voor onze Sint Jozef. Nu, inmiddels is het februari, gaat de bouw van diverse woningen gewoon door en zijn de eerste huizen bewoond. 

Op de haven is het stil, muisstil. De tijdelijke havenmeester woont er op zijn schip en zo nu en dan kletsen we wat en voorziet hij de haven-creditcard van nieuwe euro’s zodat de Silver Lining  weer kan genieten van 16A stroom.
 
Openbaar terrein. Verstandig?

Achter de schermen is door een klein comité al vanaf het prille begin hard gewerkt om de jachthaven onder het beheer van WSV Langedijk te krijgen. Nu het beheer is toegewezen komen er nieuwe uitdagingen voor de vereniging naar voren. Veelal van praktische aard maar soms ook dingen die je nu nog niet kan bedenken.

Onze mening is dat de jachthaven een sociaal ontmoetingspunt mag worden. Een punt waar je boot ligt, waar je aan mag knutselen zonder voor enige overlast te zorgen maar vooral ook om zo nu en dan in het mooie havenkantoor een kopje koffie te drinken en ervaringen uit te wisselen. En ook om hulp kunnen vragen op vraagstukken waarop je zelf het antwoord niet kan verzinnen.
 

 

Misschien dat je gevraagd wordt om een helpende hand toe te steken daar waar nodig. Wellicht dat het wat vrije tijd van je vraagt. Zo zijn wij gevraagd om zo nu en dan havenmeester te spelen, om samen met andere leden, om een oogje in het zeil te houden op de boten en niet vergeten de ontvangst van passanten en campers die zo nu en dan een plekje bezetten. Wij hebben al ingestemd en we gaan er het beste van maken.
 
Want vele handjes maken licht werk en de vereniging…Dat ben je zelf!

Clubavond

Woensdag 11-2 was er een clubavond van WSV Langedijk in Noord Scharwoude. Bij elke clubavond is er wel een thema zoals opening / sluiting van het seizoen maar deze stond in het teken van Varen doen we samen en werd gepresenteerd door Gerard Valk, een oude binnenschipper. Best leuk om ook zijn kant van het verhaal te horen en van de organisatie had hij diverse dingen mee die hij mocht achterlaten voor de leden van WSV Langedijk.
Zo nu en dan ontstond er een discussie en werden er vragen gesteld. Vooral voorrangsregels, het blauwe bord en pontjes ontlokten hier en daar aanvullende vragen en opmerkingen. Wederom een keigoeie avond van WSV Langedijk!
Meer lezen over onze Silver Lining? Kijk dan op www.msSilver-Lining.nl