Watersport TV publiceren facebook

Herfst begonnen

Tsjonge  wat is dat nou. Sinds 2 á 3 weken zitten wij in de herfst (qua gevoel en leeftijd?) en dan heb ik het over onze gezondheid en die van onze naasten. Wij lopen te vaak naar mijn zin ziekenhuis in en uit. Voor zus, moeders, wijzelf. Het is bijna niet bij te houden en je wordt er meestal niet gelukkiger van.

Betekent dat de berichten hier vandaan ook in de luwte leggen. Ank en ik knappen alweer op, twee moedertjes blijven zorgenkindjes en zus moeten we nog even afwachten wat er komen gaat. Elk nadeel heeft en voordeel heb ik horen zeggen en dus is het niet allemaal kommer en kwel, in november ga ik met mijn zoon naar België en daar laten zien wat de 1e wereldoorlog voor sporen achter gelaten heeft. Na onze verhalen vanuit onze avonturentocht in 2015 naar dit oorlogsgebied is hij alleen maar enthousiaster geworden. Dus vanaf nu in het najaar met zoon op reis naar het oude oorlogsverleden rondom ons heen.. Heb ik zin in, een mooi moment om de banden te versterken.

Watersport.TVWatersport-TV op Facebook

Vrienden van ons, Eric van Staten en Yvonne Ransijn, zijn bezig met een nieuwe fase in het leven en gaan een bedrijf op te zetten. Op Facebook (watersport.tv) zijn al enige voorbeelden te zien. Wij helpen hun een handje. De bedoeling is een verzamelpunt van alle soorten watersporten in een TV-vorm op de website die straks gaat komen. Hun nieuwe Facebook pagina is al online en scoort al vele enthousiaste watersporters. Interviews, sloepentochten, reisverslagen, suppen, roeien en zeilen zullen uiteraard aanwezig zijn. En ook Henk de Velde is van de partij. Ook Silver zal daar aan zijn medewerking verlenen, echter nu nog niet. Maar ik denk dat er nog veel meer gaat gebeuren.  Zorg dat je de boot niet mist!

Project mast

De laatste week niet zoveel van terecht gekomen, maar donderdag dan toch even naar Silver. Er is wat wind geweest, in de directe omgeving is behoorlijke schade opgelopen en dus kijken hoe Silver die wind heeft doorgemaakt. Het welkom begint met eindelijk dus weet je hoe laat het is. Eigenlijk is er niks aan de hand en na wat  lieve woordjes van mij is Silver weer in zijn hum. En dan de mast. Ik had al gezien dat de mast net aan in de oude mastvoet ging passen. Nu even verder bekeken. De mast is net even te breed en voor het goede zou dan in de mastvoet een gat wat opgeruimd moeten worden. Nog mooier is het als de mastvoet iets uit elkaar gebogen zou kunnen worden dan verloopt alles iets soepeler. Dus ga ik met mijn vriendje even bespreken, die weet overal raad op. 🙂

Uit de media

Dat ‘onze Jantjes’ klaar staan weten we al een paar jaartjes. Maar deze escorte is wel heel bijzonder. Ruslands enige varend vliegveld komt over de Noordzee en door het Kanaal varen onder toeziend oog van de Koninklijke Marine en later de Royal Navy!

Bij de KNRM is altijd wel wat te beleven, dat is zeker. Maar wist je dit ook?

WAARSCHUWING: De bio-diesel lijkt groen maar kan je gezondheid schade toebrengen. Niet alles wat ECO of BIO is, is dus veilig! Aldus de nieuwsdienst van Nauticlink.

Tot slot