Het avontuur gaat beginnen!

Dag 1 – 4 mei 2014
Die Joke toch…
Vandaag gevaren vanuit Zaandam naar IJsseloog, een slibdepot in het Ketelmeer. Maar voordat het zover was moest er om 9 uur koffie gedronken worden. Iedereen was er behalve 1 schone jongedame van de Schavuit. Jammer hoor.
Kennelijk was het voor haar iets te laat geworden met ons eerste evenement en de naborrel bij John. Maar dat is natuurlijk geen excuus. M. heeft gewoon wat goed te maken. J
Dan rond half 11 onder het genot van een groot comité worden we uitgezwaaid. Altijd leuk toch. Even later gaan dan toch de trossen los en blijven we zwaaien… Bruynzeel heeft een mooie plek in de aanbieding voor een maand of 5. Niet duur, maar toch. We zwaaien en zwaaien en vergeten een foto te maken, nog net op de valreep van Joke maar toch te weinig. Bakboord uit naar de Oranjesluizen. Bij het Centraal Station is het redelijk druk met rondvaartboten, waarschijnlijk met Chinezen want daar was een vraag over of er iemand Chinees sprak.
Oranjesluizen

Dan steken we het water over om aan bakboordzijde door te stomen naar de sluizen. De Noordersluis raakt net defect en dus gaan we met nog een paar bootjes (meeste zijn van die zeilers…) de Zuidersluis in. Een wateragent denkt dat Ank het niet goed doet maar vergist zich terdege.

Dan een paar uur Markermeer, naar de Houtribsluizen in Lelystad. Daar dobbert het zeilpaar van de Dries achter , naast en voor ons aan. Wil duidelijk niet de laatste zijn en geeft tot in de sluis goed gas. Jammer hoor neurootje. Op naar Urk en de Ketelbrug en daar iets vinden om te overnachten en dat vinden we achter een slibdepot tussen het gezang van de vogels en windvrij. Vroeg naar bed want we zijn bij Bruynzeel iets tekort gekomen. Morgen weer verder met de tocht.
Dag 2 – 5 mei 2014
Ankerplek IJsseloog
Rond half 10 varen ons natuurproject uit nadat we een roofvogel gespot hebben en gewekt werden door een koekoek en zo nu en dan een opspringende vis die kennelijk wordt opgejaagd. Aangezien we op 1 anker liggen en de wind gedraaid is liggen we met de kop de andere kant uit. Komt goed uit want dan hoeven we niet te draaien.
Het dek is bezaaid met dode vliegjes en muggen. Die mogen niet mee en dus laten we die in het Ketelmeer achter.
Bij de Eilandbrug voor Kampen komen we de 3-master Admiraal van Kinsbergen tegen die te gast was bij Sail Kampen. Dan richting Hattem, daar waren we vorig jaar ook en het is een leuk en zeker actief dorp. Prima
Adm. van Kinsbergen

jachthaven aan het Apeldoornskanaal en dicht bij de sluis naar het Zwarte Water. Waarom verder zoeken. Bovendien zitten de mannen van Yachtcontrol hier en die willen graag kijken naar onze dieptemeter. Ondanks alle goede email-ondersteuning krijgen we nog geen goed signaal op het scherm. Blijkt dat de software dit nog niet ondersteund, althans in de combinatie fabrikant en model. Dat wordt geregeld. Althans in het naseizoen. Datgene dat nu nog niet werkt heb ik ook op een andere wijze en dus niet direct nodig.

Vanavond Hattem weer bekijken en een afzakkertje pakken. Dan kunnen we morgen richting Hoogeveen.