Het betere kluswerk

Soms gaat het lekker en schiet je lekker op. Het lakwerk is klaar. De warmtewisselaar is voorzien van een nieuwe anode en zit weer in elkaar. Alle O-ringen meteen even in de vaseline en dus ook klaar om weer zijn plek in te nemen. De jerrycans zijn ook weer schoon, Brandstoftank 2 is schoon, leeg en klaar voor gebruik. De volgende klus wordt de bilge een grote beurt geven. Hier en daar zit een roestplek en die mag van zijn vrijheid gaan genieten, Roest weg, schoonmaken, ontvetten en Danboline erop. Het oog wil ook wat nietwaar. Dan kan ook meteen de olie weer even vernieuwd worden, die zit er nu drie jaar in dus dat kan wel een keer. Maar eerst nog even een Volvo oliefilter scoren. Als dat ook klaar is kan de warmtewisselaar op zijn plek, koelvloeistof bijvullen, winterklaar maken. We zijn er nog niet, als het weer een beetje meezit dan gaan de spatzeilen en de tent eraf, die wordt dan binnen opgeslagen. Dus nog een week of drie en dan gaat Silver in zijn winterslaap. Niet te lang hoop ik.

Watersport-tv

Watersport-tv heeft het een beetje druk de laatste dagen met al dat zeilers nieuws. Maar ze hebben toch kans gezien om deel 9 van onze serie te plaatsen. Klik snel op de link!

Silver Lining Maidentrip

Reisverslagen

Zowel het reisverhaal van Heerhugowaard naar Bergfriede in Duitsland + de bijbehorende foto’s staan online. Het tweede verhaal, van Bergfriede naar Lübeck heeft inmiddels met de foto’s ook zijn plek gekregen. Verhaal 3, 4 en 5 volgen zsm.

Oud Heyn en syn wyf

Blogjes schrijven

Veelal zuig ik de verhalen rechtstreeks uit mijn dikke duim. Maar soms moet ik toch ook wel eens even inspiratie opdoen. Dan neem ik tijdens het werk, dat mag in dit bedrijf, een “Oudt Heyn en syn wyf” die mij helpen, dat geeft Hoop uit Zaandijk. Kijk dan krijg je vanzelf weer inspiratie. Wees voorzichtig en drink met je maten.

Contact - Communicatie

Steigerbabbels

Onlangs was ik op de steiger bezig om de warmtewisselaar uit elkaar te halen en schoon te maken. Komt eerst J. van M. langs en die bekijkt het allemaal en geeft mij goede raad. Even later stopt er een meneer en die heeft nog meer advies. Wat is het geval. In de warmtewisselaar die vooral uit koper bestaat zit een anode. Wist ik niet maar ik kwam zoiets tegen. Wel had ik een weggevreten stuk metaal al verwijderd en op advies no. 1 het geheel met kruipolie ingespoten. Advies 2 was dat stuk weggevreten metaal is een anode. Oh… moet dat daar ook in dan. Maar goed J. belt later met J. van C., ik wordt weer teruggebeld dat er echt een anode in moet. Die toevallige voorbijganger had ondanks zijn hogere leeftijd en ook meer ervaring dus volkomen gelijk. Oke, € 11,00 armer komt er een Volvo Penta anode even er in schroeven en klaar! Zo zie je maar, op onze steigers kom je alles aan de weet!

Onbemand, klaar om te enteren

Nieuws

De kustwacht meldt een spookschip op de Noordzee. De KNRM heeft de bemanning van boord gehaald maar slaagde er niet in om een lijn vast te maken. Dit als gevolg van de weersomstandigheden. Kijk als je nu goedkoop een bootje wilt hebben dan was dit je kans geweest. Inmiddels is het jacht gestrand in de buurt van Ouddorp op het eiland Goeree en ben je dus te laat. Meer weten klik HIER.

In het zonnetje

Zoals jullie weten draait de stichting Recreatiehaven Broekhorn op vrijwilligers, Zonder deze mensen geen haven. Meestal tegen het einde van het jaar worden de vrijwilligers, onder meer de havenmeesters, uitgenodigd om nog even terug te kijken en een blik vooruit te werpen. Dat werd dit keer ook gedaan. Dan volgt er een boottocht met de Maritiem en de Joker naar Alkmaar waar we bij de molen een lunch krijgen en een uitgebreide bezichtiging van de molen. Weer terug in ons mooie kantoor nemen we nog een afzakkertje en keren terug naar onze eigen huisjes. Dank je wel!!!