Het leven in Broekhorn (12) 2015-05-02 © www.msSilver-Lining.nl

Schot voor de boeg

Ketzin 2014
Normaal gesproken zouden we onderweg zijn. Onze eerste trip van 2015 naar het zuiden. Maar soms denken anderen er anders over. Dus we hebben wat extra wachttijd gekregen voordat we vertrekken en die gaan we zo zinvol mogelijk oplossen. Maar ook afgelopen week zijn er zeker leuke dingen te vermelden en we kijken even vooruit. Op naar het mooie weer en prachtige zonsondergangen!

 www.Koolsail.nl en Koningsdag rondom BOL

 

Koolsail 2015

Op 23 april was de start van Koolsail 2015 rondom Broek op Langedijk (BOL). Een 5-jaarlijks evenement rondom de plaatsen Alkmaar, Heerhugowaard en Broek op Langedijk dat eindigt op 27 april, Koningsdag. Een drukte van belang en dat ondanks het wat tegenvallende weer.

Wij wilden er bij zijn en een verhaaltje maken maar dat is ons maar gedeeltelijk gelukt. Wel hebben we de oude schepen langs zien komen en hebben daar wat foto’s en een video van. En we zijn wezen kijken op Koningsdag. Ondertussen komen er op de site van Koolsail diverse foto’s en video terecht die je een goede indruk geven. Nu weer even 5 jaar geduld opbrengen.

Klussen en klusjes

Beluchter
Kijk, op een boot moet en mag je wat te doen hebben. Daar is niks mis mee. Immers, de wensen van de bemanning groeien met elke tocht en zo nu en gaat er iets kapot. Ons devies is voorkomen is beter dan genezen en dus kruip ik elk jaar lekker door onze boot op zoek naar nieuwe uitdagingen.
  • Poetsen met het Dulon systeem
  • Beluchter van koelwater vervangen
  • Jabsco toilet nakijken en lekkage verhelpen
  • Het gangboord kan wel een kleurtje gebruiken
  • Ondanks de hogere temperaturen toch de Ebersprächer kachel aansluiten
  • Buizen van biminikap rammelvrij maken

 

www.HavenBroekhorn.nl 

1000 eilanden
Beste mensen, de haven is nog volop in ontwikkeling. Alle instanties, zoals o.a. de gemeente, waterstaat en vereniging Langedijk en niet te vergeten de vele vrijwilligers en instanties die ik nu even vergeet te vermelden moeten nog groeien in hun nieuwe taken en verantwoordelijkheden. U kunt er van op aan dat wij allemaal ons stinkende best doen om het goed te laten verlopen, maar soms gaat het even verkeerd. Laat het ons alsjeblieft weten zodat we er van kunnen leren.
De havenmeester is elke dag aanwezig rond 8:30 uur tot 11:00 uur en van 16:00 tot 18:00 uur. Buiten deze tijden is er geen havenmeester aanwezig. Na 1 juni worden de tijden iets ruimer. Uiteraard is de dienstdoende havenmeester wel telefonisch bereikbaar. Bekijk de informatie op ons havengebouw.
Ligplaatshouders bijeenkomst op donderdagavond was behalve de officiële kennismaking en mededelingen een gezellige bijeenkomst met de overige bemanningen. Jammer dat niet iedereen aanwezig kon zijn.
Vier in plaats van twee camperplaatsen á € 7,00 p/n incl. gebruik sanitaire voorzieningen en toeristenbelasting. Max. 3 x 24 uur met een prachtig uitzicht over het 1000 eilandenrijk en twee dorpen op loopafstand. Met als kanttekening dat het tarief wellicht verhoogt gaat worden op korte termijn.

Wat zit er in het vaatje?

Regelmatige bezoekjes aan het WFG ziekenhuis in Hoorn.

Maandblad www.Motorboot.com

Ons verhaal in het mooie glossy maandblad Motorboot over de tocht vanuit het Duitse Oranienburg naar Stettin in Polen en de Peene vice versa komt eraan. Waarschijnlijk tref je dit in het juli of augustus nummer aan. Zorg dat je het leest! En uiteraard zijn reacties welkom.

Back to the roots! Linssen bootshow

Een bezoek aan Maasbracht, de Linssen bootshow van vrijdag 8 mei t/m 11 mei. Wij gaan op de zondag. Meer informatie vindt je op http://www.linssenyachts.com/. Op naar het nonnenvottenbrood!

Onze trip naar Limburg en België

Zoals al eerder vermeldt zijn onze plannen gewijzigd. Onze eerste plannen betroffen drie verschillende tochten waarvan twee naar België en één met de Linssen Owners Group (LOG) in september. De twee Belgische tochten worden hier en daar samengesmolten tot één tocht van circa 10 weken. Dan bezoeken we ook Yachtcharter www.aqua-libra.be De datum van vertrek is nog niet bekend maar dat zal naar we nu weten wel ergens in juli zijn.
Onzeker is nog of we mee kunnen met de LOG www.linssen-owners.nl/ najaarstocht.

Verwacht!

www.Rifkin.nl voor een offerte voor een nieuwe cabrio- en dektent. Zou Patrick het niet aandurven?
6 Mei: www.Yachtcontrol.nl  komt op bezoek.

Meer lezen en weten over de Silver Lining?
Breng dan een bezoek aan onze site www.msSilver-Lining.nl

 

Het leven in en om Broekhorn wordt samengesteld door Ron & Ank Tol, de eigenaren van de Silver Lining. Het blog mag je zo nu en dan lezen met een korrel zout en gebruikt voorvallen rondom de Silver Lining. Als je wilt reageren vinden we dat leuk. Als je onze tekst wilt kopiëren dan willen we dat graag even weten. Op jouw verzoek kunnen we ook een presentatie verzorgen; voor je clubleden op een koude winteravond bijvoorbeeld. Wij varen een Linssen Classic Sturdy 35 AC uit 1991. Een dijk van een boot!