Het leven in Broekhorn (13) 2015-05-10 © www.msSilver-Lining.nl

Schot voor de boeg

Lachende panelen
Wat een leuke week. Soms een beetje nat en dan weer de volle zon. Onze zonnepanelen lachen zich rot op ons dek. Had je dat niet eerder kunnen doen? Vragen ze mij. Het kost je wat maar dan heb je ook wat. Op Bevrijdingsdag werd het ergste weer voorspelt maar viel achteraf wel mee. Althans in de haven toen ik er was. Natuurlijk was er een briesje maar ach waar moet je die zeilers anders blij mee maken. Want die hebben we ook in de haven.

Dodenherdenking

Nieuwe haken aan meerpalen
Natuurlijk weer even kijken of alles wel goed gaat. En maar goed ook want ik betrapte 2 bestuursleden die stroom pikten van mij. Stelletje boefjes. Maar die energie hadden ze even nodig om aan elke meerpaal de ontbrekende haak te bevestigen. Die klus is nu geklaard! En die paar centen wil ik wel doneren. En dan ’s avonds respect tonen voor al die mensen die hun leven hebben gegeven voor wat WIJ nu hebben. Dat het later verprutst is door die ballen in Den Haag kun je hun niet verwijten.

Bevrijdingsdag

Feest!
Mooi zonnig met hier en daar een buitje en een briesje waar zeilers op zitten te wachten. Ik probeer wat Tesa haakjes op metaal te plakken maar die rommel werkt niet. Dan maar grover geweld en de montagekit erbij. Dat lijkt wel te houden maar hoe plaats ik de lijmklem om het even aan te drukken? Tweecomponenten lijm die het zou moeten doen valt er met 5 minuten weer af. Toch maar Sikakit?

Dag voor www.Yachtcontrol.nl

Eind van de ochtend wordt Rick van Yachtcontrol verwacht. Het loopt wat uit maar tijdens een grote hoosbui voorafgegaan aan hagel arriveert Rick. De PC’s zijn zo geregeld door hem en we hebben nu (dit jaar) 3 PC’s (ipv 2) waarop we wat kunnen doen. Daarna vervangt hij (onder garantie) de niveaumeter van de vuilwatertank voor een www.Maretron.com Ultrasonische voeler. Het voordeel is dat deze niet in het water zit maar met geluidsgolven werkt. Alles werkt weer naar behoren en daar benne we weer blij mee!!!

Klussen en klusjes

Gesneuveld
Jammer hoor er zijn nog geen nieuwe uitdagingen bij gekomen. Maar volgend jaar misschien dan toch een nieuwe mast.
  • Poetsen met het Dulon systeem ( het witte bovendek is nu klaar)
  • Jabsco toilet nakijken en lekkage verhelpen
  • Het gangboord kan wel een kleurtje gebruiken
  • Buizen van biminikap recht buigen en rammelvrij maken
  • TV antenne.

 

www.HavenBroekhorn.nl

Nieuwe meerlijnen
Hulde aan het bestuur die met 2 man sterk in een gammel rubberbootje de haken aan de meerpalen heeft gemonteerd. Ik keek er naar en dat beviel me uitstekend. Kan ik mooi de Silver Lining netjes met trekveren aan de paal vastmaken zodat de lijnen niet gaan schavielen.
Neemt niet weg dat er nog wel wat te doen valt. Ik zag de website van www.HavenBroekhorn.nl en behalve dat het er leuk uitziet staan er een paar onwaarheden op die eigenlijk gecorrigeerd dienen te worden. Ik bezoek ook de campersite van www.NCK.nl  en daar tref ik aan dat campers gratis mogen staan als ze niks nodig hebben. Geldt dat ook voor mij? Dan leg ik de boot daar neer op een trailer. J
Verenigingsblad Toplicht
Kortom er is informatie verspreidt die achteraf onjuist is en die zou zsm gecorrigeerd moeten worden. Maar wie regelt dat soort dingen (externe communicatie)? Allereerst het bestuur en ik denk ook dat de gemeente wel wat wil. En dan? En misschien wil ik nu even teveel maar moeten wij als watersportver.blogspot.com/ WSV Langedijk en Stichting Broekhorn niet wat vaker een nieuwsbriefje de deur uit sturen? Linkjes met Toplicht om aspirant-leden over de streep te halen? Wellicht een idee om 2 mensen aan te stellen voor externe communicatie?
Oh ja, ik zie nog wel eens mensen de eenden enz. voeren. Lieve mensen, hoe goed ook bedoeld, stop er mee. De vliegende vogels hebben genoeg voedsel aan de overkant, bijvoeren is geheel onnodig en veroorzaakt overlast. Dus neem je (brood)afval mee naar huis.

Wat zit er in het vaatje?

Terug naar je geboorteplek! www.linssenyachts.com bootshow

Hoogeveensche vaart

Een bezoek aan Maasbracht, de Linssen bootshow. Wij gaan op de zondag 10 mei. Meer informatie vindt je op hun site. Op naar het nonnenvottenbrood!

Onze trip naar Limburg en België

Nieuwe plannen
Langzaam aan komt er wat meer duidelijkheid. De twee Belgische trips hebben we in elkaar geschoven. Het toeristische Brabant moet even wijken en Luik gaat ‘m ook niet worden. Wel de www.Willemsroute.nl  en misschien Roermond, Maasbracht en Kinrooi. Dan door naar Brussel, Mons om via de sluizentrap in de Dender naar Dendermonde te drijven. Daarna Gent, Brugge en Flanders Fields. Terug via de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden naar Rotjeknor en Delft om vervolgens via Leiden weer noordwaarts te geraken. Vertrekdatum nog niet bekend maar zal wel ergens na de 15e juli zijn. En wanneer we weer thuiskomen is nog een grote verrassing.

www.Reiki-Touch.nl

Reiki Touch
De naam dekt de lading al lang niet meer. De ontwikkeling gaat door nietwaar. Maar natuurlijk kun je bij ons terecht voor Reiki, Quantum Touch, meditatie, diverse massages en een goed gesprek. Dat is ook de insteek die ik met Patrick van Rifkin heb. Er zit iets scheef, maar wat. Gooi je kop in de wind en je weet dat er 2 verliezers zijn. Bouw een brug en …

Verwacht!

www.Rifkin.nl Donderdag een gesprek gehad met Patrick over de voortgang. We hebben het maar als een valse start bestempeld en dit weekend komt de offerte. Dus wellicht toch nog een dektent dit jaar. Behalve de dektent willen we ook de railingzeilen en een hoes voor de rubberboot. Wellicht in juli mallen en in oktober monteren. En daarna weer afbreken voor de wintertijd.

Tip! www.varenindezaanstreek.nl

Het Zaanse gebied heeft een folder verspreidt dat voor menig toervaarder wel eens leuk kan zijn en dat heet Varen in de Zaanstreek. Allerlei tips, havens, aanlegmogelijkheden, restaurants en tankmogelijkheden staan er in. Veel is voor ons bekend (we hebben immers in Zaandam gewoond en gewerkt) maar toch erg leuk in elkaar gedraaid!

Meer lezen en weten over de Silver Lining?
Breng dan een bezoek aan onze site www.msSilver-Lining.nl

 

Het leven in en om Broekhorn wordt samengesteld door Ron & Ank Tol, de eigenaren van de Silver Lining. Het blog mag je zo nu en dan lezen met een korrel zout en gebruikt voorvallen rondom de Silver Lining. Als je wilt reageren vinden we dat leuk. Als je onze tekst wilt kopiëren dan willen we dat graag even weten. Op jouw verzoek kunnen we ook een presentatie verzorgen; voor je clubleden op een koude winteravond bijvoorbeeld. Wij varen een Linssen Classic Sturdy 35 AC uit 1991. Een dijk van een boot!