Het leven in Broekhorn (14)

2015-05-16 © www.msSilver-Lining.nl

Schot voor de boeg

De week begint goed, als is het maar het mooie zonnige weer. Niks mis mee. En dus naar Maasbracht. Op Hemelvaartsdag vertrekt de WSV Langedijk (watersportver.blogspot.com) voor hun Hemelvaartstocht. Een jaarlijks uitje met clubleden en met zo’n 10 tot 15 schepen en met mooi weer een BBQ. Het vertrekpunt is nu de haven Broekhorn en het gaat richting Den Helder.

www.LinssenYachts.com/boot show

36 Sedan Sophie
Zondag, prachtig weer. En dus op tijd in de Roemeense kar gestapt om naar Maasbracht af te reizen. In Maasbracht ligt al 65 jaar de bakermat van de Linssen stuurwielen en schepen. In alle soorten en maten worden de boten getoond en met een aantal daarvan kun je een proefvaart maken. Dat deden wij met de Sophie, een 36 Sedan Deckbridge uitvoering die volgens ons een ruime belangstelling geniet, vooral in het buitenland. En dus komt er een groter formaat. Nieuw is ook de 36 Sturdy Variotop. De Variotop, die op veel modellen leverbaar is, maakt een dektent overbodig en biedt veel meer comfort.
Aqua Libra Boatstyling
Een hapje en een drankje wordt altijd prima verzorgd vanaf het Upperdeck door de familie Linssen. Er lopen heel veel behulpzame Linssen medewerkers rond en ook Alexander Jonkers, de Linssen dealer (www.Jonkers.org/ ) uit Scharendijke is gespot. Even heel snel een handje gegeven aan Yvonne Linssen, de directeur verkoop. Jammer dat we geen momentje konden vinden om elkaar wat beter te leren kennen en dus houden wij het nonnenvottenbrood nog even tegoed.
Dan ook nog even kennismaken met Linssen Boating Holidays partner www.Aqua-Libre.be en Arlette Casters die vooral met www.BoatStyling.eu bezig is. Zij kennen de leukste en mooiste plekjes van Limburg en België.

Klussen en klusjes

Klusje
  • Poetsen met het Dulon systeem (alles wat wit is, is klaar, nu de blauwe nog)
  • Jabsco toilet nakijken en lekkage verhelpen, eventueel met kit.
  • Buizen van biminikap recht buigen en rammelvrij maken.
  • Nadenken over een hekschroef en nieuwe mast, hiervoor hebben we inmiddels contact opgenomen met Linssen die voor ons gaat kijken wat het zou kunnen worden.

 

Het gangboord kan wel een kleurtje krijgen en dat is dan ook gebeurt.

www.HavenBroekhorn.nl

WSV Langedijk
Wordt voor € 30,00 ook lid van WSV Langedijk en geniet mee van het verenigingsleven en ontvang het clubblad Toplicht gratis in je mailbox! (watersportver.blogspot.com). Je weet toch dat WSV Langedijk de dagelijkse gang van zaken in Broekhorn probeert in goede banen te leiden? Vanaf Hemelvaartsdag varen 13 schepen van de vereniging richting Den Helder voor de jaarlijkse Hemelvaartstocht. Zondag worden zij weer terug verwacht in de Haven Broekhorn.

De haven als sociaal ontmoetingspunt?

Ben je lekker aan het rommelen en komt er bezoek. Een aardige dame van een andere boot, de buurman van de catamaran of de goede buur van de bakboordzijde. Heel gezellig. Ik denk dat ik maar eens koffie ga zetten als er een beetje animo voor is en dan gezellig keuvelen in het havengebouw c.q. clubhuis. Natuurlijk komen we om te klussen maar ouwe nelen hoort daarbij. Ik zou nog een knappe scheepsbel willen hebben om alle ligplaatshouders, passanten en campers uit te nodigen voor de koffie! Laat weten wat je ervan vindt. Email je reacties naar Silver-Lining@ziggo.nl .

Wat zit er in het vaatje?

Op dinsdag en woensdag niet zoveel, ziekenhuis, brillenboer en allerlei kleinere boodschappen in de buurt. Woensdag misschien naar Zaandam voor een dektent en een bezoek aan Dekker Watersport voor enkele maritieme spullen. Donderdag en vrijdag wel een paar uur naar de boot om te klussen (poetsen).

Jonkers in Scharendijke

Alexander www.Jonkers.org/ maakt er wat van. Op 20 juni wil hij de grootste Linssen vloot bijeen roepen op de Oosterschelde. Met al die schepen varen ze vanuit Zierikzee de Oosterschelde op en dan worden er foto’s gemaakt. Luchtfoto’s vanuit een helikopter wel te verstaan. De foto’s van een varend schip zijn sowieso al leuk maar het evenement spreekt me ook aan. Helaas zonder Ank gaat mij dat niet lukken en dus moeten we dit met lede ogen zien gebeuren. Via de website van Alexander kun je meer aan de weet komen.

Bruynzeelhaven

Onze vorige haven en vereniging was WV Bruynzeel. Een prima plek voor wie vanuit het Westfries zuidwaarts gaat. Liggeld lijkt wat hoog (€1,50 per meter) maar dan heb je stroom, water, koffie, douches, wasmachine en droger allemaal al betaald. Een van de leden (Ruud) had zwemvesten nodig die ik hem kon lenen. Leuk om zo weer even contact te hebben met je oude club.

Dektent, railingzeilen, hoes voor bijboot

We weten het. We hebben een tent nodig met veel vormgeving en dus geen kubus. Aan alle kanten van onze boot lopen de maten uiteen. Het is een vlet en dus in het midden breder dan aan de uiteinden. En ook niet zo breed zodat we de gehele oppervlakte willen gebruiken. We willen tochtvrij, we willen oogjes aan het dak om lampjes op te hangen om te kunnen lezen, We willen de zij- en achterkanten kanten makkelijk weg kunnen nemen, we willen horren en zonnekleppen, we willen de opening voor het entreeluik dicht hebben, we willen railingzeilen die geheel afsluiten en tot slot een knappe hoes voor de bijboot. Valt wel mee toch? En dat allemaal van goede kwaliteit voor weinig geld J. Ergens moeten we volgens ons de gulden (of is dat nu ook euro) middenweg vinden.
www.Rifkin.nl is niet in staat om een offerte te maken. Jammer van onze tijd. We stoppen er mee. En ik kan deze yoyotoko dan ook niet aanbevelen.
Van www.dezeilerij.nl hebben we een eerste prijsje binnen, daar moet nog wel wat aan gesleuteld worden. We zijn dan in 2016 aan de beurt.
Van www.zeilmakerijdekapperije.nlin Zaandam krijgen we volgende week een offerte.
Als iemand nog een goed adres heeft dan horen we dat graag. Want we willen keuze uit minimaal drie vakmensen die scherpe prijzen bieden.

Vraagje 1

Ik kreeg de folder van Comfort Seat in handen gedrukt en ik heb ook even gezeten op de Classic Regular. Een 8 cm dik zitkussen met antislip bodem en een verstelbare rugpaneel. Zit best lekker en is makkelijk op te bergen. Heeft iemand hier ervaring mee? www.comfortseat.nl

Vraagje 2

Vorig jaar met de trip van 4 maanden hebben we nogal wat hardnekkige aanslag opgelopen. Weet niet exact wat het is maar het zit er met klodders op en dat op diverse plaatsen op de romp. Het lijkt wel aangekoekt kroos oid. Dat spul is lastig te verwijderen. We hebben geprobeerd: schoon water, groene zeep, vloeibaar schuurmiddel, cleaner, onkruid verdelger, groene aanslag verwijderaar, terpentine, bodemreiniger van Starbrite. Volgend plan is aceton (lijkt het te doen maar is agressief), sticker verwijderaar (helaas), thinner. Wie heeft de oplossing?

Nieuw! Yoyotoko

Hebben jullie dat nu ook? Ben je bezig met een of ander bedrijf om iets aan te schaffen en dat laat zo’n bedrijf het afweten. Bij voorkeur zonder opgaaf van reden. Of je krijgt niet waar je om gevraagd hebt en/of de werkzaamheden zijn slecht uitgevoerd, reclameren doe je wel maar heeft geen zin want de persoon antwoord niet of berekent extra kosten. Oh ja, voor alle duidelijkheid, ik bedoel niet dat er een foutje wordt gemaakt dat netjes opgelost wordt. Wellicht zal ik later ook de sites vermelden waar ik wel tevreden over ben.
Ik heb nu twee van die Yoyotoko’s en wat mij betreft mag dat aan de bekende grote klok gehangen worden. Ik ben er eigenlijk helemaal klaar mee.
1. http://www.nauticalservicesheusden.nl/. Een aap weet meer van schilderwerk
2. Voor dekzeilen en tenten: www.Rifkin.nl. Veel beloftes en heel weinig wol.
Wat je ermee doet is uiteraard aan jou maar het zou niet zo kunnen zijn dat dit soort bedrijven nog bestaansrecht hebben. Maar kan ook zijn dat jullie juist hele positieve ervaringen hebben.

Onze trip naar Limburg en België

We hebben goede hoop dat we half juli de trossen los kunnen maken. Volgende week gaat het gips van Ank haar pols en vervolgens moet er gerevalideerd en geoefend worden. Ik heb de aanmeerlijnen al klaar gelegd zodat Ank direct kan beginnen met oefenen.

www.Reiki-Touch.nl

Ank heeft veel last van hooikoorts en dat naast de ongemakken van haar gebroken pols. Vier of vijf jaar geleden hebben we met Reiki en edelstenen goede resultaten behaald. Ze was toen vrij van hooikoorts. Nu op herhaling, vandaag (vrijdag) 2 x Reiki. Na de eerste keer was het qua ogen al beter, morgenochtend de 3ebehandeling. Uiteraard wordt haar pols ook mee behandeld, kon niet eerder omdat eerst het lichaam zijn gang moest gaan.

Verwacht!

Komende week zijn Ank en ik havenmeester in de Broekhorn havengemeenschap. Aangezien je dan de Big Boss bent van de haven mag ik alles en dus verkassen we de Silver Lining naar een prominente plek. Waarom? Op die plek kan ik de romp onderhanden nemen, later in de week even draaien en dan de andere kant. En we zijn veel aanwezig om iedereen met raad en daad bij te staan. Er is nog genoeg plaats voor passanten. En we hebben 4 camperplaatsen, ook jullie zijn van harte welkom voor € 7,00 per nacht excl. elektra, water enz. Bovendien kan ik op die prominente plek het WiFi signaal eens even testen.

Meer lezen en weten over de Silver Lining?
Breng dan een bezoek aan onze site www.msSilver-Lining.nl

 

Het leven in en om Broekhorn wordt samengesteld door Ron & Ank Tol, de eigenaren van de Silver Lining. Het blog mag je zo nu en dan lezen met een korrel zout en gebruikt voorvallen rondom de Silver Lining. De tekst wordt op persoonlijke titel gepubliceerd en kan dus afwijken van de mening van alle anderen. Als je wilt reageren vinden we dat leuk. Als je onze tekst wilt kopiëren dan willen we dat graag even weten. Op jouw verzoek kunnen we ook een presentatie verzorgen; voor je clubleden op een koude winteravond bijvoorbeeld. Wij varen een Linssen Classic Sturdy 35 AC uit 1991. Een dijk van een boot!