2015-05-23 © www.msSilver-Lining.nl

Schot voor de boeg

Jazeker, ik mag er weer een streepje bij zetten en mag over ruim 3 maanden van mijn AOW genieten. Om koffietijd werd ik verrast met nepmoorkoppen (Bossche Bollen), best smakelijk maar haalt het uiteraard niet bij een knappe moorkop. Deze week ook een overgenomen dienst draaien in de haven en het vak meesterschap uitoefenen, Het gips om de pols en onderarm van Ank wordt verleden tijd en we krijgen een offerte voor de tent. Voorwaar een hele week leuke dingen!

AOW? Nu al

Jawel, afgelopen zondag is ook deze schipper 65 jaar geworden. Leuke dag gehad met de kinderen en kleinkinderen, vele felicitaties ontvangen en met Bossche Bollen. Zeg maar een grote ouderwetse moorkop zonder extra slagroom en een stukje ananas. Tja…moorkoppen zijn uiteraard lekkerder. Nu nog even 3 maanden wachten op het moment dat ook het financiele deel van onze afspraak tot stand komt.

www.HavenBroekhorn.nl

Havenmeester

Maandag half 9 zijn we aanwezig om de eerste taken waar te nemen. Openen, laptop opstarten, financiën nakijken, zijn alle papieren aanwezig en ook handig weten we wel hoe het zou moeten werken. Dan zijn de vertrekkende campers aan de beurt. Allemaal kaartje inleveren en de borg terugbetalen eventueel met het tegoed wat er nog op de kaart staat. Dat gaat lukken. Rondje haven maken hoort er ook bij, bootjes kijken, eendenpoep en al het andere wat niet thuishoort in onze haven verwijderen. Dan is het zeker tijd voor koffie en bij voorkeur drink ik dat met de mensen die dan bij ons aanwezig zijn. Gast of niet een bakkie leut moet er af kunnen. De haven kan best uitgroeien tot een soort sociaal ontmoetingspunt maar dat heeft even tijd nodig.
En omdat we nog maar net begonnen zijn moet er nog veel geleerd worden. Iedereen doet zijn stinkende best maar gaandeweg komen de gebieden tevoorschijn waar we allemaal iets mee mogen doen. Zowel de leiding, als de hulpjes maar ook de vaste ligplaatshouders kunnen hun bijdrage leveren.
Zo kun je voor € 30,00 per jaar lid worden (niet verplicht) van WSV Langedijk. WSV Langedijk voert het beheer over haven Broekhorn maar je kunt ook je eigen kwaliteiten aanwenden om ons te ondersteunen. Heb je ideeën, laat maar horen, we kunnen kijken of we er wat mee kunnen doen! Graag!

Klussen en klusjes

Poetsen met het Dulon systeem, nu komt de romp aan de beurt en dat wordt lastiger.
Jabsco toilet nakijken en lekkage in pomphuis verhelpen, eventueel met kit.
Buizen van biminikap recht buigen en rammelvrij maken.
Volgende week is ons klokje in onze slaaphut weer klaar. Als we wakker worden weten we weer of we eruit willen of nog even omdraaien.

Bij Linssen een offerte aangevraagd voor een mast en hekschroef

Voor de mast en hekschroef zijn we nog in een pril stadium. Wat is mogelijk, wat is overbodig, wat willen we niet en wat blijft er over? Wie levert wat en wat is dan het bedrag dat wij mogen doneren. Wat zijn de consequenties voor onze startaccu? Daarop zit behalve Mr. Volvo ook de boegschroef en dat gaat perfect. Komt daar ook de hekschroef op?

Wat zit er in het vaatje?

Jonkers in Scharendijke (herhaling)

 

Alexander www.Jonkers.org/ maakt er wat van. Op 20 juni wil hij de grootste Linssen vloot bijeen roepen op de Oosterschelde. Met al die schepen varen ze vanuit Zierikzee de Oosterschelde op en dan worden er foto’s gemaakt. Luchtfoto’s vanuit een helikopter wel te verstaan. Via de website van Alexander kun je meer aan de weet komen. We proberen er nog steeds op één of andere manier bij te kunnen zijn maar we hebben nog geen oplossing.

Dektent, railingzeilen, hoes voor bijboot

Van www.zeilmakerijdekapperije.nlin Zaandam krijgen we deze week een offerte. En dit bedrijf komt zijn belofte na. Dat is mooi. We gaan dat afwegen, herdenken, bekijken, zulle we wel, of toch maar niet, of…
De ontvangen offerte gaat om een cabriokap, achtertent, spatzeilen en dat alles tochtvrij en een kap voor de bijboot. Als we ja zeggen komt hij in Heerhugowaard kijken en inmeten (mallen) en kunnen we in het najaar de tent in onvangst nemen. Eerder kan hij wel maar wij willen nog steeds een gaatje vrijhouden om te kunnen varen.

www.Reiki-Touch.nl

Voor zover we nu kunnen overzien is Ank weer van de hooikoorts af. Weg zijn de tranen en de zakdoekjes. Nu komt de aandacht op de slappe spieren van haar onderarm na vijf weken gips en droge huid. Over 2 weken naar de fysio. Maar nu eerst Reiki op de onderarm om de bloeddoorstroming wat krachtiger te maken. En ook daarvan zie je gewoon de resultaten.

Vaarseizoen

Het lijkt erop dat het seizoen nu echt begonnen is. Ik zie steeds meer boten langs de haven varen en onze clubleden zijn nu ook wat vaker en langer afwezig. Dat is mooi want daar hebben we een boot voor.
Beste mensen geniet, met je boot of camper, waar je ook vandaan komt, waar je ook vaart of rijdt, geniet ervan zoveel als je maar kan, veel vaarplezier toegewenst door alle leden & medewerkers van Haven Broekhorn en WSV Langedijk! En vooral, kom weer veilig terug of langs voor een volgend bezoek. Kortom een goede vaart en denk aan mij. J
 

Verwacht!

Het artikel over Polen en de Peene dat in Motorboot gaat verschijnen heeft iets vertraging. Wat in het vat zit verzuurt niet maar rijpt tot grotere hoogten. Het is net als whisky en wijn, het wordt gewoon beter, veel beter!  Met de leerervaringen van de vorige keer gaat dat zeker lukken.
Iedereen loopt of rijdt mee in de sneltrein van de tijd. Tijd voor mij voor een nieuwe look en dus gaan we volgende week mijn imago veranderen. J

Meer lezen en weten over de Silver Lining?
Breng dan een bezoek aan onze site www.msSilver-Lining.nl

 

Het leven in en om Broekhorn wordt samengesteld door Ron & Ank Tol, de eigenaren van de Silver Lining. Het blog mag je zo nu en dan lezen met een korrel zout en gebruikt voorvallen rondom de Silver Lining. De tekst wordt op persoonlijke titel gepubliceerd en kan dus afwijken van de mening van alle anderen. Als je wilt reageren vinden we dat leuk via Silver-Lining@ziggo.nl. Als je onze tekst wilt kopiëren dan willen we dat graag even weten. Op jouw verzoek kunnen we ook een presentatie verzorgen; voor je clubleden op een koude winteravond bijvoorbeeld. Wij varen een Linssen Classic Sturdy 35 AC uit 1991. Een dijk van een boot!