Het leven in Broekhorn (16) 2015-05-30 © www.msSilver-Lining.nl

Schot voor de boeg

Drukte op 1e Pinksterdag, extra havenmeesters i.o., imago, offerte dektent vanuit Zaandam en een beetje klussen aan de mooiste boot van Nederland.

Klussen en klusjes

Gepoetst en al!
Poetsen met het Dulon systeem (nu de blauwe kleur nog)
Jabsco toilet à deksel van het pomphuis vervangen.
Buizen van biminikap recht buigen en rammelvrij maken.
Railing op dek losgemaakt om wat roest te verwijderen
Bij www.LinssenYachts.com/  een offerte in aanvraag voor een mast en hekschroef
Eigenlijk is de Silver Lining er wel klaar voor…We kunnen vertrekken! Nu de bemanning nog.

www.HavenBroekhorn.nl

De haven als sociaal ontmoetingspunt?

Koekie bij?
Het lijkt goed te gaan met de contacten. Afgelopen week veel praatjes gemaakt en handen geschud, maar ook geadviseerd en geholpen met aanleggen. Het blijkt dat er verschillende schippers zijn die dit jaar hun eerste boot gekocht hebben en het varen met hun aanwinst nog eigen moeten maken. Misschien voer voor een techniekavond bij WSV Langedijk! En dat geheel heeft wat koffie en koekjes gekost! Met als opbrengst wellicht nieuwe leden voor de WSV. Ik vond het erg leuk om het weer te doen en een geweldige bron van informatie waarover we na kunnen denken.

Havenmeester in Broekhorn

De havenmeesters in opleiding
Hé eindelijk schijnt de zon over de haven en de mooie omgeving. Ik was hem al vergeten. Het geheel ziet er direct even wat leuker uit. Mensen zetten hun vrolijke gezicht op, leuk hoor om ze zo te leren kennen. Rond 8 uur openen we de haventoko en ik krijg nauwelijks tijd om de koffie te fabriceren. Kijk zo hoort het! Om 11 uur wil ik weg voor een bezoek aan het verpleeghuis en een verjaardag maar dat kan ik vergeten. Weggaan wordt 13:00 uur en dus alleen even een verjaardag en de rest schuift door. Wel stappen er 2 nieuwe havenmeesters i.o.  in de auto zodat we een handje extra hebben. Toch nog kans gezien om in de zon lekker te relaxen en het havenmeesterschap over te dragen aan onze opvolgers. Snel naar huis en de frituurpan aan, we gaan eens even vet snacken!!!

Wat zit er in het vaatje?

Dektent, railingzeilen, hoes voor bijboot

Van www.zeilmakerijdekapperije.nlin Zaandam hebben we een keurige offerte ontvangen en zijn in onderhandeling. Volgende week brengt hij een bezoek aan Heerhugowaard om eea in ogenschouw te nemen. Dan wordt het tijd om spijkers met koppen te slaan.

Imago oppoetsen

Dinsdag halen we de nieuwe kijkers op bij Specsavers voor een heldere blik in deze wereld. Een blauwe en een rooie, en de laatste is de mooie! Met mijn lange grijze haardos ben ik de knapste man in Nederland! Graag even aanmelden… en netjes in de rij blijven staan dames!

www.Reiki-Touch.nl

Behalve Ank, waarmee het redelijk goed gaat, deze week weinig klanten. Hoeft ook niet. Degene die komen hebben een reden en dat vind ik belangrijker. Liever 1 gemotiveerd iemand dan 10 trendvolgers.

Onze trip naar Limburg en België

Ank krijgt er weer zin in en is nu bezig om allerlei informatie te verzamelen over de dorpen en stadjes waar we langskomen. Er zijn verrassingen en bekende zaken. Dit krijgt vast een vervolg al kunnen we onmogelijk al die dingen die Ank verzameld heeft afvaren en bezoeken. Maar ik zou dat best willen en er een leuk verhaaltje bij maken. Maar tja, we blijven toch enigszins beperkt. Ook de kinderen willen ons wel weer eens zien.

Verwacht!

Bezoek van www.zeilmakerijdekapperije.nlom de Silver Lining te bekijken en een plan van aanpak te maken.
De offerte van www.LinssenYachts.com/over de mast en hekschroef voor 2016. We hebben nog even tijd.

Meer lezen en weten over de Silver Lining?
Breng dan een bezoek aan onze site www.msSilver-Lining.nl

 

Het leven in en om Broekhorn wordt samengesteld door Ron & Ank Tol, de eigenaren van de Silver Lining. Het blog mag je zo nu en dan lezen met een korrel zout en gebruikt voorvallen rondom de Silver Lining. De tekst wordt op persoonlijke titel gepubliceerd en kan dus afwijken van de mening van alle anderen. Als je wilt reageren vinden we dat leuk via Silver-Lining@ziggo.nl. Als je onze tekst wilt kopiëren dan willen we dat graag even weten. Op jouw verzoek kunnen we ook een presentatie verzorgen; voor je clubleden op een koude winteravond bijvoorbeeld. Wij varen een Linssen Classic Sturdy 35 AC uit 1991. Een dijk van een boot!