Het leven in Broekhorn (17) © www.msSilver-Lining.nl

Schot voor de boeg

Gesprek met Jacques en Fred van de Recreatiehaven over externe communicatie, inmeten / plannen van onze dektent, Jabsco onderdelen vergaren bij Joosten en toch weer poetsen, sleutelen, schilderen.

Klussen en klusjes

Alles voor de schoonmaak

 

  • Poetsen met het Dulon systeem (nu de blauwe kleur nog)
  • Jabsco toilet; deksel pomphuis vervangen. Via  Joosten in Enkhuizen.
  • Buizen van biminikap recht buigen en rammelvrij maken.
  • Bij Linssen een offerte aangevraagd voor een mast en hekschroef
  • Ophangen rubberboot, lijnen vernieuwen
  • Dekrailing onderhanden genomen.
Vrijdag met de lekkere warmte de buitenkant eens even beetgepakt. De buurman is even weg en dus nemen we de kans waar. Tja, viel niet echt mee dat schoonmaken, veel kalkaanslag die met Antikal al weer snel weg was maar ook nogal wat krasjes die enige aandacht vragen om de mooiste Sturdy van het land te blijven. En dus mag ik hier en daar wat schuren, plamuren, gronden en weer schilderen. Ik word daar zo blij van om weer wat op de kluslijst te kunnen zetten. En als dat dan klaar is tot hoogglans opwrijven met Dulon.
De railing op het dek lieten wat bultjes zien en dus slopen we die zonder grof geweld eraf. Inderdaad er zat wat roestvorming maar zeker niet ernstig. Beetje schuren en in de IJssel grond en Sikakit. Kan er wel weer even tegen.

http://www.joostenwatersport.nl/

Joosten in Enkhuizen
Bij Joosten in Enkhuizen hebben ze volop Jabsco onderdelen op voorraad. Ik heb een deksel nodig voor het pomphuis en die kost nieuw circa € 45,00 met allerlei zaken die ik niet echt nodig heb. Bij het afrekenen vertel ik dat ik alleen het deksel nodig heb waarop de vriendelijke man zei “een ogenblikje meneer” en hij loopt even naar zolder. Terug bij de toonbank komt hij aan met een gloednieuwe deksel die was overgebleven. Met mijn gespaarde punten in het verleden werd de schade ca.  € 9,00. Kijk dat noem ik nou ware liefde! Maar lees door want het wordt nog beter.
Wij wilden ook bij v.d. Veen even een visje eten, op het terras in het zonnetje. V.d. Veen in Enkhuizen is de place to be als je van een visje houdt. Anders ga je naar de overkant als je geen vis wilt. Waarop Joosten zegt “als je nou terug komt geef ik je wel een uitrijkaart anders werkt deze niet meer”. Service bestaat dus nog echt! Ben blij met Joosten!  TopJob guys!
Ik ben van plan om er toch eens vaker gebruik van te maken ipv Dekker en Klaas Mulder in Zaandam of de zaken rondom Heerhugowaard.

www.HavenBroekhorn.nl

De haven als sociaal ontmoetingspunt?

Terras in Broekhorn
Met het mooie weer moet er eigenlijk een terrasje buiten zijn waar iedereen een kopje koffie of een frisdrankje kan kopen. Beslist geen alcohol maar wel een ijsje misschien. Wel jammer dat we nog moeten groeien in onze ontwikkeling, maar de ideeën zijn er wel degelijk.
Heeft er iemand trouwens een tuinset over die we zouden kunnen gebruiken?

Havenmeester in Broekhorn

Facebook pagina
De huidige havenmeesters draaien een dienst van 14 dagen in plaats van 7. En zij doen best veel klussen. Prima koppel dus en mogen het wat ons betreft vaker doen. TopJob guys!

Gesprekken gevoerd over de vraag hoe we de haven goed kunnen promoten. Folder en website zijn in ontwikkeling en facebook pagina is na een finale controle klaar om live te gaan. Uiteraard benaderen we Ilse (die heeft er immers verstand van) om ook even te gluren naar onze verzinsels. Wil je ook de FB-pagina Broekhorn bekijken? Let wel, de pagina is alleen bestemd voor onze ligplaatshouders. Ben je dat dan stuur je een bericht met je FB-naam naar Silver-Lining@ziggo.nl.

WiFi in haven Broekhorn

Saint Broekhorn
Ik ben nu eenmaal de luis in de pels van het bestuur en dus…
Wellicht al bekend maar in en vlakbij het havengebouw kon gebruik gemaakt worden van het WiFi signaal van Ziggo. Straks is er ook bereik in de haven voor de ligplaatshouders en passanten, als zijn er nog wat hobbels te nemen.
Het bereik van wat de een goed vindt is ontoereikend voor een ander. Vanaf onze boot is het bereik niet beter dan middelmatig. Ik ben in blijde verwachting van de tarieven die het bestuur vaststelt. Mijn insteek is GRATIS voor iedereen! Weg met dat ouderwetse geneuzel! WiFi is volwassen en maakt een deel uit van de huidige samenleving! Bij deze een oproep aan ons bestuur…trek je klompen uit en hang die aan de hoogste boom. Laat die dingen een eigen weg leiden. Kom in het heden, in het tijdperk van de computers, automatisering en snelheid. Durf je stoutste verwachtingen waar te maken en schudt die ouderwetse bezadigdheid van je af!

www.motorboot.com

Coming Up
Deze week de finale stukken onder ogen gekregen voor plaatsen van onze reis van 2014 naar Duitsland vanaf Oranienburg, via het Finowkanal naar Stettin (Polen) en dan naar het Duitse Malchin en terug via de scheepslift naar Marienwerder. We hebben een paar dagen de tijd en dan komt de klap met de bekende hamer en gaat het richting drukkerij.
En dus moeten jullie gewoon even opletten en dat blad kopen als ons stuk er in staat. Is dat begrepen!!! J Let op…het worden 3 afleveringen, dus 3 bladen kopen!!  Afgesproken? Dus kopen mensen! Of beter nog neem een abonnement.

Wat zit er in het vaatje?

Dektent, railingzeilen, hoes voor bijboot

Van www.zeilmakerijdekapperije.nlin Zaandam. Nico is geweest op donderdag, op een dag zoals we het hele jaar wel willen. Een goed gesprek gehad over allerlei (on)mogelijkheden. Best spannend voor beide partijen. Maar het vertrouwen is er zeker. Op wat kleine haakjes en oogjes na komt het allemaal goed.
Mooie hangertjes

www.Reiki-Touch.nl

Over 2 weken komt een ex-cursiste Reiki II van mij weer langs om wat bij te praten over de ervaringen die zij heeft. Altijd leuk en leerzaam. Ik zal haar eens even goed aanvoelen.
Hulpmiddelen voor Ank

Onze trip naar Limburg en België

Staat nog immer onder druk. De fysiotherapeut wil langer van Ank genieten dan ons plan was. Maar eens even volgen hoe dit verder gaat verlopen.

Verwacht!

  • Offerte Linssen
  • Zoonlief, Marie en Indy ga ik helpen met zijn verhuizing naar hun kasteel! Nu nog een wit paard?

 

Meer lezen en weten over de Silver Lining?
Breng dan een bezoek aan onze site www.msSilver-Lining.nl

 

Het leven in en om Broekhorn wordt samengesteld door Ron & Ank Tol, de eigenaren van de Silver Lining. Het blog mag je zo nu en dan lezen met een korrel zout en gebruikt voorvallen rondom de Silver Lining. De tekst wordt op persoonlijke titel gepubliceerd en kan dus afwijken van de mening van alle anderen. Als je wilt reageren vinden we dat leuk via Silver-Lining@ziggo.nl. Als je onze tekst wilt kopiëren dan willen we dat graag even weten. Op jouw verzoek kunnen we ook een presentatie verzorgen; voor je clubleden op een koude winteravond bijvoorbeeld. Wij varen een Linssen Classic Sturdy 35 AC uit 1991. Een dijk van een boot!