2015-06-13 © www.msSilver-Lining.nl

Schot voor de boeg uit Broekhorn

Schuren, poetsen, gronden, lakken en plakken! Verhuizen en oppas. En WiFi of internet of is het internet via WiFi! Record aantal Linssen Yachts op de foto  in de maak!

Onderhoud aan de www.msSilver-Lining.nl

Showroom klaar!

Poetsen met het Dulon systeem. De Silver Lining kan zo weer de showroom in.
Toch nog wat plekjes een likje verf gegeven, een mens is niet snel tevreden nietwaar
Bij Linssen een offerte aangevraagd voor een mast en hekschroef
Ophangen rubberboot, lijnen vernieuwen
En wellicht verzinnen we nog wel wat extra’s

www.HavenBroekhorn.nl

De recreatiehaven als sociaal ontmoetingspunt?

Met het mooie weer en soms ook weer niet en de maand juni zie je steeds meer eigenaren en boten komen van de vaste ligplaatshouders. Maar ook de passanten weten onze Recreatiehaven Broekhorn al aardig te vinden. Hoe meer volk hoe gezelliger het wordt!

Aanwezigheid havenmeesters.

De Stichting Recreatiehaven Broekhorn werkt met vrijwilligers die een gedeelte van hun tijd willen helpen met het havenmeesterschap. Op zich helemaal goed. Maar de tijden waarop de havenmeesters beschikbaar zijn aan de ene kant en de behoefte van de ligplaatshouders en passanten anderzijds liggen nogal ver uit elkaar voor deze constructie. Financiën om een fulltime job  te creëren zijn er niet. De architectuur van ons havengebouw helpt ook al niet erg mee, het gebouw is of geheel toegankelijk of in het geheel niet. Lastige klus voor het bestuur om hier een juiste mix in te vinden. De havenmeesters zijn er nu vanaf 9:30 tot 11:00 uur en van 16:00 tot 18:00 uur. Vooral de havenmeesters zien dat graag anders maar hebben geen mogelijkheden en dus vragen zij uw begrip hiervoor.

WiFi in Recreatiehaven Broekhorn

In het havenkantoor is WiFi aanwezig voor de ligplaatshouders en passanten. Op dit moment wordt er veel getest met het WiFi signaal in de gehele haven. Ook nu lijkt het erop dat de kwaliteit van Ziggo niet echt stabiel is.

En dat herken ik thuis ook sinds de overname van UPC! Erger is vaak dat je wordt afgescheept en een niks zeggend antwoord. Neemt niet weg dat we in 2015 gratis WiFi aanbieden aan onze ligplaatshouders en passenten.

Ontwikkeling folder en website

Samen met Jacques gesprekken met het bestuur van Stichting Recreatiehaven Broekhorn gevoerd over een website, folder en facebook pagina. Nog even doorzetten en we kunnen de bekende klap met de hamer geven. En dan is dit het einde van het projectje.

www.motorboot.com

De stukken zijn de finale controle gepasseerd. En dus maakt de redactie van Motorboot de stukken klaar om gedrukt te worden. Best een fijne samenwerking met die mensen. Het zou zo maar kunnen zijn dat er in het juli nummer een nieuw hoofdstuk staat van onze reis die we in 2014 gemaakt hebben. Deze 3 afleveringen gaan over onze trip naar Polen en de Peene. Kopen dat blad! Of als je geen abonnee bent dan snel doen!

Wat zit er in het vaatje?

Dektent, railingzeilen, hoes voor bijboot

Van www.zeilmakerijdekapperije.nlin Zaandam. We krijgen nog een reactie van Nico maar ik vermoed dat er veel rekenwerk aan vast zit.

Onze trip naar Limburg en België

Staat nog immer onder druk. De fysiotherapeut wil langer van Ank genieten dan ons plan was. Ank mag nu een brace om, om haar wat steun te geven want de zwelling en het rekken en strekken gaat nog niet jofel. Ook de pijn mag best wat minderen. Maar eens even volgen hoe dit verder gaat verlopen en wat dat voor consequenties heeft voor onze voorgenomen trip.

Verwacht!

Offerte van Linssen komt, maar we hebben zeker geen haast en anders halen we hoogst persoonlijk de offerte op in Maasbracht als we daar langs varen.

Zoonlief, Marie en Indy ga ik helpen met hun verhuizing naar hun kasteel! Nu al de oppas op ons kleinkind Indy zodat Pa en Ma hun handjes vrij hebben. Nu nog een wit paard?

Gesprek met Rutger, de huidige beheerder van de website. Daarna onze teksten uploaden en foto’s aanleveren. Vanaf dan worden de teksten en foto’s door de stichting onderhouden, de vormgeving zit bij Rutger. Althans dat is voorlopig onze insteek.
Afronden haven folder en drukkerij zoeken met vriendelijk prijzen.
En het beste bewaren we uiteraard als laatste, als slagroom op…

www.Jonkers.org/  – Linssen Yachts record!
Alexander Jonkers gaat een record neerzetten. Dat is zo goed als zeker. Nu nog mooi weer op 20 juni en dan zijn alle Linssen boten in Zierikzee aan de Oosterschelde voor deze fantastische fotoshoot!!! Wees erbij! Heb je nog geen plannen kijk op zijn website en meldt je aan! Wij balen ervan dat wij niet kunnen. Spijt zoveel als haren op mijn hoofd en dat zijn er nogal wat, zij het vooral grijs.

Beste Alexander, namens de bemanning van de Silver Lining wensen we je op deze dag het mooiste weer van de wereld toe en maak er een grandioze Linssen  happening van!!!!!

Meer lezen en weten over de Silver Lining?
Breng dan een bezoek aan onze site www.msSilver-Lining.nl

 

Het leven in en om Broekhorn wordt samengesteld door Ron & Ank Tol, de eigenaren van de Silver Lining. Het blog mag je zo nu en dan lezen met een korrel zout nemen en gebruikt voorvallen rondom de Silver Lining. De tekst wordt op persoonlijke titel gepubliceerd en kan dus afwijken van de mening van alle anderen. Als je wilt reageren vinden we dat leuk via Silver-Lining@ziggo.nl. Als je onze tekst wilt kopiëren dan willen we dat graag even weten. Op jouw verzoek kunnen we ook een presentatie verzorgen; voor je clubleden op een koude winteravond bijvoorbeeld.
Wij varen een Linssen Classic Sturdy 35 AC uit 1991. Een dijk van een boot!