2015-06-20 © www.msSilver-Lining.nl

Schot voor de boeg uit Broekhorn

Snoeien, record vestigen, Ikea, website, club, schilderen, vaarvakantie, oppas, dat zijn zaken die van alles met elkaar te maken hebben met één grote gemene deler!
13 op een rij!

www.Jonkers.org/  – Linssen Yachts record!

Het record wordt gezet dat kan niet anders, vanuit onze LOG (Linssen Owners Group) zijn al diverse schepen onderweg. Ik hoop dat het weer een beetje meezit Want de vooruitzichten zijn niet al te best. En…wij balen er van dat wij hier geen deel van uit kunnen maken. Uiteindelijk valt het weer wel mee al kn de temperatuur best wat omhoog. Feit is dat 13 Linssen schepen op de Oosterschelde onder de Zeelandbrug door varen. Fantastisch! Gefeliciteerd Alexander met dit record en fantastische dag!

Linssen Yachts in Maasbracht

Stop Over by Linssen Yachts

Offerte van Linssen komt, maar we hebben zeker geen haast en zoals het nu afgesproken is halen we hoogst persoonlijk de offerte op in Maasbracht als we daar langs varen. Het dossier van ons bouwnummer 1807 moet nodig een update ondergaan. En dus is het beter als we even langs varen tijdens onze trip naar de Vlaamse pintjes! Perfect wat ons betreft.

Onderhoud aan de www.msSilver-Lining.nl

Toch nog wat plekjes een likje verf gegeven, een mens is niet snel tevreden nietwaar. Onze catamaran buurman lag weer op zijn plekje en dus kon ik het schilderwerk niet fijn afmaken. Maar straks ben ik 14 dagen havenmeester en dus alle tijd om hier en daar een likje uit te delen. Ik ben immers de Minister President en CFO van Recreatiehaven Broekhorn.
Ophangen rubberboot, lijnen vernieuwen, bokken smeren. Deze week afgerond en dat moet nu op rolletjes lopen.

www.HavenBroekhorn.nl

Recreatiehaven Broekhorn

De recreatiehaven als sociaal ontmoetingspunt?

Ik ben regelmatig bij ons Linssen bootje te vinden, al is het maar om te koesteren. Twee keer per week ben ik er en het wordt steeds leuker. Langzaam aan beginnen  de mensen je te herkennen, wordt er goedendag gezegd en maken we een praatje. Het groeit en het heeft wat tijd nodig. Zoals ik er naar kijk? Laten we er iets leuks van maken, een plek waar je even weg kunt zijn van je dagelijkse beslommeringen!

Aanwezigheid havenmeesters.

We krijgen wat opmerkingen over de beperkte uren dat de havenmeester aanwezig is. Tja, de havenmeesters willen wel of zijn beperkt in hun tijd. Feit is dat we met de huidige staat van het havengebouw, waaraan weinig tot niets verandert mag worden, geen gelegenheid hebben om de service uit te breiden. Blijft een beetje havenmeester afhankelijk maar ook onduidelijk. Wij willen daarvan af maar kost weer even tijd.

Gratis WiFi in 2015

WiFi in Recreatiehaven Broekhorn

Vanaf nu kunnen alle ligplaatshouders en passanten gratis gebruik maken van de WiFi signalen die ons bereiken. Wil je dat, kom dan even naar de havenmeester. Er wordt nog getest of het signaal toereikend is in alle uithoeken van de haven dus laat het ons weten.

Ontwikkeling facebook, folder en website

We schieten op. De facebook-pagina is beschikbaar voor de (vaste) ligplaatshouders, maar die moeten zich wel even bij mij aanmelden. De folder is ook (bijna) klaar en de eerste aanzet om de website up to date te maken is ook gezet. De final touch moet nog plaatsvinden d.m.v. een vrouwelijke touch en dus we kunnen nog alle kanten opwaaien. Komt allemaal goed. Wil je meer weten laat het mij weten. Samen komen we er vast wel uit. Wil je er persoonlijk over praten laat het weten!

www.motorboot.com

Ik zeg…Kopen dat blad!

26 juni. Een datum om te onthouden! Dan komt het nieuwe nummer uit. Met ons verhaal van onze reis naar Polen en de Peene. Nieuwsgierig? Kopen dat nummer of check out www.msSilver-Lining.nl. Vragen zijn natuurlijk altijd welkom.

Wat zit er in het vaatje?

Dektent, railingzeilen, hoes voor bijboot

1e voorzet

www.zeilmakerijdekapperije.nl in Zaandam. We hebben het tekenwerk van Nico ontvangen. Nu hebben we een beetje een idee hoe eea er uit zou gaan zien.  Moet er nog aan wennen dat er veel kleine schuine ramen in zitten. Dat maakt het niet mooi strak.

Onze trip naar Limburg en België

Het begint te naderen en het lijkt erop dat het zou kunnen doorgaan. Great! We willen beiden zo graag weg maar helaas, geduld is een hele brandschone zaak. Na onze 2-weekse havendienst in juli vertrekken we een aantal weken naar onze zuiderburen. Natuurlijk ben ik er klaar voor, maar Ank werkt er nog dagelijks keihard aan. En als het niet verantwoord is dan gaan gewoon niet!  Tijdens de trip kan ik mooi nadenken om een boekje te schrijven over onze toervaarten, het hoe en waarom uitdenken.
Ook hebben we contact gemaakt met mensen die eerder naar Praag gegaan zijn. Wie weet wat voor leuke dingen daar gaan uitrollen.

Verhuizen van onze kinderen

Net de sleutel, vol met plannen en nieuwe uitdagingen en  ook wat beperkingen. En dus zijn vader en moeder enige tijd kwijt om hier en daar de helpende hand te bieden. En dus voel ik weer diverse spieren die ik niet meer had. But I love it!

En ondertussen wordt ons huis geschuurd en geschilderd door www.SijmSchilderwerken.nl uit Wervershoof.

Meer lezen en weten over de Silver Lining?
Breng dan een bezoek aan onze site www.msSilver-Lining.nl

 

Het leven in en om Broekhorn wordt samengesteld door Ron & Ank Tol, de eigenaren van de Silver Lining. Het blog mag je zo nu en dan lezen met een korrel zout nemen en gebruikt voorvallen rondom de Silver Lining. De tekst wordt op persoonlijke titel gepubliceerd en kan dus afwijken van de mening van alle anderen. Als je wilt reageren vinden we dat leuk via Silver-Lining@ziggo.nl. Als je onze tekst wilt kopiëren dan willen we dat graag even weten. Op jouw verzoek kunnen we ook een presentatie verzorgen; voor je clubleden op een koude winteravond bijvoorbeeld.
Wij varen een Linssen Classic Sturdy 35 AC uit 1991. Een dijk van een boot!