2015-07-05  © www.msSilver-Lining.nl

Schot voor de boeg

Haven vol met nieuwe schippers in mooie bootjes, gezellige contacten, week- maandbladen uitgezocht, onkruid en riet zoekt zijn weg, verenigingsvlaggen te koop, de eerste gewonde, leuke gastenboek reacties, wasje doen, motorpech, Henk Keizer uitgezwaaid, 1etrouwpartij, kluizenduiken, volop zon, wat regen, onweer en wind en nog wat prachtige zaken.

www.HavenBroekhorn.nl

Havenmeester van het jaar…?
Deze week zijn we havenmeester. Wij vinden dat geen straf. De haven is redelijk bezet en met het mooie en warme weer trekken de mensen er op uit voor hun vakantie of een dagtocht. Een aantal mensen hebben voor het eerst een boot en moeten het eea nog eigen maken. Vandaar dat de WSV Langedijk dit najaar een avond organiseert om vaartips met elkaar te delen. Met de vele personen is het ook een stuk gezelliger en leren wij elkaar wat beter kennen. Links en rechts reik je een helpende hand en dat wordt op prijs gesteld.
Henk uitgezwaaid voor zijn trip met zijn kleinzonen en Cor staat zijn boot te poetsen zodat deze er weer netjes uitziet. Ondertussen wat dubbele maandbladen verwijdert, de passanten het gastenboek laten invullen met als beloning een heuse Broekhorn pen.
Deze week ook wat records gevestigd. Een schippertje van 13 jaar is gewond geraakt en moest 3 hechtingen in zijn teen laten zetten. Later kwam hij terug met een grote doos Merci chocolade. Nooit weg. Maar wel wat moois van geleerd. De EHBO doos die we hebben kan de plomp in en dus moet er een echte komen.
Zaterdag onze eerste trouwpartij met een heus bruidspaar dat in hun bootje arriveert. Hun familie en vrienden op de steiger staat te juichen en te zingen.
Zondag wordt er een kluis opgedoken. Kennelijk is die ergens buitgemaakt en open gemaakt. Politie erbij zodat zij ook weer eens wat te doen hebben. Helaas geen plaatje. En dan gaat het waaien, regen en onweer is ons deel. Zo wordt alle negatieve energie weer aan de aarde teruggegeven en gereinigd.

Onderhoud aan de www.msSilver-Lining.nl

A Real Linssen Sturdy!
De Silver Lining ligt te stralen in de box. Nog 1 week en dan kan Mr. Volvo zijn best weer doen en ons naar Limburg en België voeren. Trippel, trappel.. triple beer

Onze trip naar Limburg en België

Zo langzamerhand komt de Silver Lining steeds wat dieper te liggen van alle voorraden die we meenemen. Volle tanken met brandstof en drinkwater bijvoorbeeld. Maar ook noodrantsoenen als het een keertje nodig is, koffie, chocomel, frisdrank en natuurlijk een wijntje en een biertje…het heeft allemaal een plekje nodig. Plan is om via het

Amsterdam-Rijnkanaal af te zakken naar de Waal en daarna de Maas. Bij Den Bosch binnendoor naar Weert en dan naar de Zuiderburen. Vignet aanschaffen en vervolgens naar Maasbracht, naar Linssen. Beloofd is beloofd nietwaar.

Je kunt er straks in ons blog alles over lezen en wat later op onze website. Foto’s en video gaan we ook doen en we zien later het resultaat wel.

Verhuizen van onze kinderen

Onze taak zit erop. De rest is voor mijn zoon en de mensen die voor hem klussen. Het wordt wel erg mooi als alle plannen uitkomen.

Meer lezen en weten over de Silver Lining?
Breng dan een bezoek aan onze site www.msSilver-Lining.nl

 

Het leven in en om Broekhorn wordt samengesteld door Ron & Ank Tol, de eigenaren van de Silver Lining. Het blog mag je zo nu en dan lezen met een korrel zout nemen en gebruikt voorvallen rondom de Silver Lining. De tekst wordt op persoonlijke titel gepubliceerd en kan dus afwijken van de mening van alle anderen. Als je wilt reageren vinden we dat leuk via Silver-Lining@ziggo.nl. Als je onze tekst wilt kopiëren dan willen we dat graag even weten. Op jouw verzoek kunnen we ook een presentatie verzorgen; voor je clubleden op een koude winteravond bijvoorbeeld.
Wij varen een Linssen Classic Sturdy 35 AC uit 1991. Een dijk van een boot!