2015-07-12  © www.msSilver-Lining.nl

Schot voor de boeg

Nieuwe ligplaatshouders in Recreatiehaven Broekhorn verwelkomd, gefilmd door Goochel voor de straatblik maar mijn koppie zal zeker verdwijnen. Verhuren van ons mooie havengebouw aan recreatiehaven Schagen kan wel een optie worden en boten te koop plus advies geven doen we ook. Op woensdag komt Peter foto’s maken voor onze website en wordt er de hele week voor de deur gebaggerd. Zaterdag volop in de zon en wind staat die arme Nico onze nieuwe tent te mallen.
folder haven

www.HavenBroekhorn.nl

Nieuwe campergasten en ook vertelt dat er behalve Heerhugowaard ook een leuke veiling is in het dorp naast ons. Foldertje gegeven en weer een paar happy campers erbij. En dat gaan ze rond bazuinen op de camper sites.  Andere vaargasten weer wat geleerd over aanleggen, vastmaken, achterom kijken enz. Dat wordt zeer op prijs gesteld. Maar ook gekken die al golven trekkend door de haven varen tot de orde geroepen. Ik ben nu eenmaal streng zegt men en ik vind het allemaal goed.
Baggeren

Baggerwerkzaamheden

Voor de deur van de jachthaven is gebaggerd. Het kanaal en de ingang moeten nu weer op voldoende diepte zijn. Wij zullen dat maandag proberen, normaal steken we 1,10 m maar nu met al die kleren aan boord zal dat zeker 1,20 zijn.
Streetview in Broekhorn?

Google Earth Streetview

Deze week zag ik de kar van Google straatblik de plaatjes maken. Vanaf de Westdijk zo de haven in. Over een tijdje maar eens kijken wat ze daarmee gedaan hebben. Altijd leuk om te delen toch.

Overigens heeft een aardig familielid van ons knappe foto’s geschoten van onze haven. Deze foto’s willen we gebruiken voor de vernieuwde website van www.havenbroekhorn.nl. Als je nu kijkt zie je dat er wat teksten zijn aangepast aan de huidige situatie. Later zal een 2e update volgen met andere foto’s. Wellicht ligt jouw boot wel op die plek.

Biefstuk, red

Dan help je weer eens iemand, weliswaar van de WSV Langedijk en dan tref je zomaar 2 top biefstukken aan die in een 3-* restaurant niet zouden misstaan! Die smaakten GEWELDIG! Dank je wel C.

Samenwerking met Schagen & Den Helder

Onze recreatiehaven werkt samen met de recreatiehaven Schagen en met JH Onrust in Den Helder. Indien u bij ons verblijft krijgt u korting op uw liggeld in Schagen en Den Helder. En omgekeerd geldt hetzelfde als u dat kan aantonen. Dit geldt voor vaste ligplaatshouders, maar ook voor campers en passanten.
En wellicht wil Schagen in de toekomst onze locatie huren voor het geven van cursussen. Je kunt elkaar helpen nietwaar.

Advies over aankoop boot

Ik ben nu 2x benadert door potentiële kopers van boten die bij ons in de haven liggen. Tja, daar ben ik vrij kort in. Over de boot en de eigenaar weet ik nooit wat, wel kan ik de aspirant koper blij maken met onze ervaring en zienswijze.

VVV folders

Onze folders raken op van onze directe omgeving. Ik zal aan onze opperhavenmeester en voorzitter vragen of hij wat kan ritselen want je moet de mensen wel wat kunnen meegeven. De voorlopige folder van onze haven heb ik mondjesmaat beschikbaar en die gaan we ook uitreiken aan onze gasten. Overige commerciële informatiefolders, zoals van eettentjes,  ga ik verwijderen. Deze kunnen we verspreiden als de eigenaar ons sponsort. Zo niet dan is het jammer.

Onze trip naar Limburg en België

Ja ja we staan te trappelen als het rooie paard van een bekend automerk.

Maandag is het zover en vertrekken we zodra de spoorbrug (9:00) open wil. Maar wel nadat we even contact gehad hebben met de gemeente Hoorn over een wespennest dat we zojuist ontdekken en waar onze buren wellichtlast van kunnen krijgen. Dan gaat het via Bruynzeel in Zaandam naar het Bourgondische zuiden, op naar de Limburgse gastvrijheid om daarna naar België te verkassen. We trekken langs het Amsterdam Rijnkanaal al hobbelend naar het zuiden maar daarover meer in ons reisblog.

Laatste keer Broekhorn

Vanaf maandag zijn we ‘on tour’. Dat betekent geen Broekhorn verslagen maar reisblogs. Onze reisblogs gaan vooraf aan het definitieve artikel dat te zijner tijd op onze website met meer foto’s en dit jaar voor het eerst video’s verschijnt en wie weet ook in Motorboot. Na onze reis bekijken we wel of we Broekhorn weer oppakken of wat anders in elkaar draaien.
Daarnaast gaan we van de winter onze website anders inrichten en onderbrengen bij een andere internet host. Goedkoper is dat zeker, maar ons gaat het om gebruiksmogelijkheden. Onze site vinden wij wat statisch en oubollig en dat mag best door  een wasbeurt heen. En we willen dat ons blog onderdeel uitmaakt van onze website. En dat kan met  een WordPress site (gratis) bij een bedrijf die internet sites ‘host’ (betaald) best beter en leuker opgevangen worden. En dus schaf ik een boek aan om me daar wat in te verdiepen.

Wat nu verder te verwachten

Zeilmakerij de Kapperije
Onze Nico van de zeilmakerij www.zeilmakerijdekapperije.nl uit Zaandam heeft zaterdag de hele dag vanaf 8 uur staan te buffelen om een mal te maken van onze tent en onze wensen. De borst (en ook wij) hadden het zwaar met de warmte en de wind. En dus verkassen we de Silver Lining naar de luwte. Helaas kwamen onze buren natuurlijk veel te vroeg met de wens om uit te varen
Mallen

en werd het mallen nog lastiger. Temperatuur liep op, de lijm van het plakband hield nauwelijks. Maar met ducktape en lijmklemmen  zijn we gezamenlijk ver gekomen. Al met al is het mallen een langdurige aangelegenheid. Het vormt de basis van je tent. Is de basis niet goed dan komt er rotzooi uit of zoals onze westerburen zeggen ‘Rubbish in = rubbish out!’.

Meer lezen en weten over de Silver Lining?
Breng dan een bezoek aan onze site www.msSilver-Lining.nl

 

Het leven in en om Broekhorn wordt samengesteld door Ron & Ank Tol, de eigenaren van de Silver Lining. Het blog mag je zo nu en dan lezen en met een korrel zout nemen en gebruikt voorvallen rondom de Silver Lining. De tekst wordt op persoonlijke titel gepubliceerd en kan dus afwijken van de mening van alle anderen. Als je wilt reageren vinden we dat leuk via Silver-Lining@ziggo.nl. Als je onze tekst wilt kopiëren dan willen we dat graag even weten. Op jouw verzoek kunnen we ook een presentatie verzorgen; voor je clubleden op een koude winteravond bijvoorbeeld.
Wij varen een Linssen Classic Sturdy 35 AC uit 1991. Een dijk van een boot!