Het schiet op!!

Anti fouling is strak

Met de heerlijke weer, een ieder krijgt wat hem/haar toekomt nietwaar, schieten we lekker op. Vandaag hebben we de laatste restje van de 10 liter anti-fouling er op zitten. De zwaarste klus is dus klaar. De Silver Lining staat nu met minimaal 2 lagen en op de veel plaatsen 3 lagen en langs de waterlijnen met 4 lagen smeerboel.

Kleine beschadigingen moet je even bijhouden

Nu gaan we plekjes bijwerken. Als noodreparatie hebben we op beschadigingen 1-component verf gebruikt, vooral bedoeld tegen roest.  Die plekjes hebben we nu vetvrij gemaakt en worden morgen geschuurd. Als dat klaar is kan de primer er op. Vrijdag kan Ank dan aan de bak met de 2-componenten lak van De Yssel en komt er weer meer glans op de boot.
Andere plekjes gaan we nog even met cleaner behandelen zodat we straks weer knapjes voor de dag kunnen komen.
Verder heeft Gerard den Ouden het vetkoord aangevuld en de schroefas gesteld en uit de bronzen schroef een aantal oneffenheden gehaald. Morgen de anodes weer monteren, 4 kunnen nog wel even mee en 2 stuks gaan we vervangen. De dieptemeter-sensor kan er nu in en de meter kan morgen of vrijdag op de buitenstuurstand worden geplaatst. Dan mag de schroef van de boegschroef geplaatst worden, dat wordt een nieuwe omdat de oude nogal gehavend uit de grindput vandaan is

gekomen en de huidige serie levert meer rendement. Ook een kapot gevroren afsluiter is vervangen voor eentje die je kunt aftappen.
Rest nog een klusje ter voorkoming van erger. De boiler slangen zijn redelijk op leeftijd en het gevaar dat er een lekt raakt is niet denkbeeldig. Maar je kan er verrekte slecht bij en dus ga ik die slangen inpakken in een 2e slang die ik er over heen wil schuiven. Mocht er ergen een lek komen dan vangt de 2e slang het op en drupt het water in de bilge zonder verdere schade te veroorzaken.
Op naar morgen en wie weet komen we nu bruin in plaats van blauw weer terug!