Wilco accu Medemblik

Vrijdag 5 mei, dag 1 Heerhugowaard ⇒ Medemblik

Vanuit Hoorn (nh) vertrekken we rond 06:30 uur vanuit Heerhugowaard (HHW). Daar ligt Silver te wachten in de Recreatiehaven Broekhorn. We brengen de laatste bagage aan boord en strelen Silver. Hij begint te glimmen of verbeelden we ons dat. In ieder geval maken we ons vaarklaar. Rond 10:00 uur zijn we aardig op weg als Watersport TV aanklopt. Even nog wat kleine dingen en dan naar het havengebouw. Uiteraard kan een kop koffie bij de gastvrije vrijwillige havenmeester(s) niet ontbreken. Daar zit alras een geheel afscheid comité en betere reiswensen kunnen we niet krijgen

We willen de frisse winterse Recreatiehaven Broekhorn rond 11:00 uur uiterlijk verlaten. Of dat gaat lukken dat weten we niet. Wellicht staan de tribunes vol met mensen die ons uitzwaaien en daarmee te kennen geven dat zij ons graag zien gaan . Om 10:55 uur gaan dan toch de trossen los en zetten we koers naar Medemblik en het IJsselmeer. We zien nog geen vuurwerk en gillende keukenmeiden. Ballonnen ontbreken ook. Daar moet later maar eens flink over gesproken worden. Belangrijk is dat wij weg dobberen richting de eerste sluis. De Roskam sluis. Daar hangt een rood-witte balk voordat je er in gaat. Als je daar onderdoor kunt kun je ook onder alle bruggen door en de laatste sluis door.

Via Kolhorn (waar we ook voor half geld mogen liggen) en Middenmeer en vervolgens de Westfriesche Vaart In die Vaart ligt de Alkmaarse brug die zorgt voor een half uurtje wachttijd. Er komt een andere schipper langszij en we bespreken de belangrijke zaken van de wereld en lossen die even op. Vaak een saai stukje, recht en veel van hetzelfde. Maar dan nader je Medemblik. Eerst even een gans stuk omhoog in de Overleekersluis, door de haven en dan weer een sluis. En dat is een stuk leuker! Medemblik heeft een rijk verleden en dat kun je zien. Er is een heus kasteel (Radboud), de stoomtram brengt je naar Enkhuizen en Hoorn en er is meer. Ook zijn er genoeg winkels en overige voorzieningen om je verblijf voor meerdere dagen plezierig te maken

Met de mensen in Medemblik heeft de Recreatiehaven Broekhorn een convenant afgesloten. Dat houdt in dat we voor half geld een ligplaats aangeboden krijgen, in principe voor twee overnachtingen in ons geval. Maar dat zien we later wel. Wij hebben ons wel aangemeld voor een reservering voor twee nachten in de Oosterhaven die na de Kwikkelbrug begint. Uiteraard maken we kennis met de havenmeesters en kunnen enige folders neerleggen van Broekhorn, Watersport TV en stichting Michael Wings. Kortom het inslingeren heeft een aanvang genomen!

Zaterdag 6 mei dag 2 Medemblik

Om al het aardse eens even te verwijderen blijven we hier een 2e dag. Even relaxen en afscheid nemen van al die hectische zaken die achter ons liggen. Back to Base! We slenteren, vooral om de benen te strekken, Medemblik nog eens even door. Best leuk hoor! Maar vooral weer leren ontspannen lijkt wel. Sommige dingen krijgen aan boord toch een ander plekje. Het wordt weer thuiskomen! Niks moet, alles mag en tijd hebben we in overvloed. Fijn gevoel! En Trump, Erdogan en die Noord Koreaanse metgezel zoeken het maar even uit. Wij zijn voor veel dingen niet meer aanspreekbaar! Wij kijken naar het weer, schijnt de zon en hoe draait het windje richting Urk en het Ketelmeer morgen. Dat zijn onze zorgen en daar kunnen wij goed mee leven.

In de Oosterhaven liggen de Elling clubvaarders met een stuk of 30 boten. Ook het laatste topmodel is aanwezig en te koop. Morgen gaat ieder weer zijn weggetje opzoeken. Wij gaan op zoek naar een andere startaccu en halen de informatie bij de havenmeester. Behalve informatie worden we gebracht en gehaald door een van de heren. Mooie service en dat verdient een beloning. Bij de Hema halen we even een flinke vlaai zodat ze weten dat wij het op prijs stellen. Ook vandaag lekker wat activiteiten. De KNRM houdt de ‘Open Reddingsbootdagen’ en daar gaan we gebruik van maken. We hebben een privéboot en rossen daarmee het IJsselmeer op. Aan het enthousiasme ontbreekt het niet, met een windje 4 á 5 was dat lekker hobbelig als je er met een lekker vaartje overheen gaat.

Dan is het weleens lunchtijd en dat doen we bij de viswinkel van de Volendammer. Mosselen, patat en haring zijn vandaag favoriet. Zeker aan te bevelen. We zakken af richting de boot als er opeens twee verklede figuren voor ons staan. Nadat zij zich bekend gemaakt hebben en ontdaan hebben van hun vermomming komen ze ons vagelijk bekend voor en we gaan nader kennis maken op een terrasje vlakbij Silver. Met twee biertjes op nog even snel en kan Ank de ramen gaan poetsen want daar is bijna niet doorheen te gluren, de startaccu een plek geven en dan kunnen we starten met dit epistel te verzenden voor onze volgers.

Medemblik Oosterhaven Silver

Natuurlijk volg je onze actuele status op Watersport TV

Silver, de beste Linssen Sturdy ever made laat je wat zien!